Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Πέταξε» το σκέπαστρο της πιάτσας ταξί

«Πέταξε» το σκέπαστρο της πιάτσας ταξί

0
skepastro-taxi
 

 Παρά τους δυνατούς ανέμους δεν σημειώθηκαν σοβαρές ζημιές στο νομό

 

Υποχώρησε το σκέπαστρο των ταξί. Στο προσκήνιο ξανά το αίτημα των οδηγών για την κατασκευή υπόστεγου

 
 
Τα 9 μποφόρ έφτασαν οι άνεμοι στο νομό μας τις τελευταίες ημέρες με αυτούς να γίνονται ιδιαίτερα αισθητοί σε ανοιχτούς χώρους, στους οποίους δεν υπάρχουν κτίρια ή φυσικά εμπόδια για να ανακόπτουν τον αέρα. Στην πόλη της Ξάνθης με την μανία του ανέμου βρέθηκαν κυρίως οι κάτοικοι των περιοχών της Καλλιθέας, της Εκτενοπόλ και της περιοχής του Νοσοκομείου. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν τον ένιωσαν στο πετσί τους και όλοι οι υπόλοιποι, καθώς σε συνδυασμό με τη χαμηλή θερμοκρασία έκανε τις μετακινήσεις σχεδόν απαγορευτικές.
 
Δεν υπήρξαν σοβαρές ζημιές επιβεβαιώνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες
Τα μποφόρ που σημειώθηκαν, ευτυχώς, αποδείχθηκαν «ανίκανα» να προκαλέσουν σοβαρές ζημιές, όπως επιβεβαιώνουν στο «Ε» οι αρμόδιες υπηρεσίες. Τόσο ο Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ξάνθης Παναγιώτης Ταρενίδης, όσο και ο Προϊστάμενος του γραφείου Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Ξάνθης Γιώργος Καφούτης αναφέρουν ότι οι υπηρεσίες τους δεν έλαβαν κλήσεις από τους πολίτες. «Μπορεί να υπήρξαν κάποια μικροπροβλήματα, όπως το να σπάσουν κλαδιά ή να έχει φύγει καμία λαμαρίνα που δεν ήταν καλά στερεωμένη. Τα χθεσινά μποφόρ δεν ήταν αρκετά για να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα» αναφέρει ο κ Ταρενίδης. Έκκληση βοηθείας λόγω των δυνατών ανέμων δεν δέχτηκε ούτε η Πυροσβεστική υπηρεσία, η οποία σημειώνει ότι δέχτηκε κλήσεις για τα κλασικά θέματα που απασχολούν την υπηρεσία τα τελευταία χρόνια, που δεν είναι άλλα από καπνοδόχους που έχουν πάρει φωτιά ή από κάδους που τυλίχθηκαν στις φλόγες μετά από την ρίψη αναμένων τσιγάρων ή στάχτης. Προβλήματα δεν αντιμετώπισε ούτε το Λιμενικό Σώμα, το οποίο είχε απαγορεύσει τον απόπλου από τα λιμάνια του νομού. Να σημειώσουμε ότι από χθες το πρωί υπήρξε άρση της απαγόρευσης καθώς ο άνεμος έχει κοπάσει.
 
Στο προσκήνιο ξανά το αίτημα των οδηγών ταξί για την κατασκευή υπόστεγων στις πιάτσες
Εδώ και μήνες οι οδηγοί ταξί έχουν καταθέσει αίτημα προς τον Δήμο Ξάνθης, με το οποίο ζητούν την βελτίωση των χώρων που σταθμεύουν τα οχήματά τους.Στις προτάσεις που καταθέσανε μεταξύ άλλων ζητούν την κατασκευή μόνιμων και σταθερών υπόστεγων προκειμένου να προστατεύονται από τα καιρικά φαινόμενα τόσο οι ίδιοι, όσο και οι πελάτες τους καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Καθώς το αίτημα τους δεν έχει ικανοποιηθεί μέχρι σήμερα οι οδηγοί ταξί είχαν κατασκευάσει και είχαν τοποθετήσει ένα αυτοσχέδιο υπόστεγο στην πιάτσα που βρίσκεται επί της οδού Ηρώων, μπροστά από το Δημοτικό Πάρκινγκ.
Το απόγευμα της Τρίτης όμως, οι δυνατοί άνεμοι κατέστρεψαν την εν λόγω κατασκευή, την οποία μάζεψαν οι οδηγοί και την πέταξαν στα σκουπίδια, φανερά απογοητευμένοι.
 
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκδήλωση με θέμα τη βία στα σχολεία από την ΕΛΜΕ Ξάνθης και τον Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης

Θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι» σήμερα το απόγε…