Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Αφιερώματα Όλες οι φωνές…μια «Νότα Αγάπης»

Όλες οι φωνές…μια «Νότα Αγάπης»

0
nota agaphs 2-web
 

Για δεύτερη χρονιά οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί, το Λύκειο Ελληνίδων και το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης ενώνουν τις δυνάμεις τους για τους άπορους συμπολίτες μας

 

Κάλαντα από όλη την Ελλάδα ψαλμένα από παιδικές φωνές γεμίζουν το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι των συμπολιτών μας που το έχουν ανάγκη

   nota agaphs 1-web
 
Τη μαγεία και το μήνυμα των Χριστουγέννων μετέφεραν στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης το απόγευμα της Τετάρτης το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης και το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης του Δήμου Ξάνθης. Οι τρείς συντελεστές σε συνεργασία με τα δημοτικά σχολεία 1ο, 3ο, 4ο, 5ο, 11ο, 14ο, 15ο, Διομήδειας και Τοξοτών παρουσίασαν τη μουσική παράσταση με τίτλο ‘’Νότα Αγάπης 2ος χρόνος’’ στην οποία ακούστηκαν κάλαντα από όλη την Ελλάδα. Η εκδήλωση που είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα υποστηρίχθηκε από τους Ξανθιώτες οι οποίοι κατέκλυσαν το αμφιθέατρο και τα έσοδα της θα διατεθούν για την αγορά τροφίμων τα οποία και θα διανεμηθούν σε άπορες οικογένειες του Δήμου Ξάνθης .
 
«Ο Δήμος Ξάνθης στο πλευρό των άπορων πολιτών»
«Οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Ξάνθης και συγκεκριμένα το Βοήθεια στο σπίτι για 13η συνεχόμενη χρονιά μοιράζουν τρόφιμα τις μέρες των Χριστουγέννων στους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Τα χρήματα αυτά και τα τρόφιμα τα μαζεύουν με την διαμεσολάβηση. Σε αυτό το σκοπό βοηθάει πάρα πολύ η «Νότα Αγάπης» την οποία διοργανώνουν για δεύτερη χρονιά ο Δήμος Ξάνθης, το Λύκειο Ελληνίδων και το Μουσικό Σχολείο, με την συμμετοχή πολλών Δημοτικών Σχολείων του Δήμου. Έτσι η «Νότα Αγάπης» μπορεί να ονομαστεί «Νότα Φιλανθρωπίας και Αλληλεγγύης» αναφέρει στο «Ε» ο Γιώργος Παπασταματίου και υπογραμμίζει ότι αυτή η εθελοντική προσφορά μεταφέρει σε όλους το πνεύμα των Χριστουγέννων. Κλείνοντας ο κ. Παπασταματίου ευχαρίστησε θερμά το Λύκειο Ελληνίδων, το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης, αλλά και τον Διευθυντή του σχολείου Γιάννη Κακάρα τον οποίο χαρακτήρισε και ψυχή της εκδήλωσης.
 
Δεν θα μπορούσε να λείπει το Λύκειο Ελληνίδων και η ορχήστρα του
Από την μεριά της η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων, Ευτέρπη Στάντσιου σημειώνει: «το Λύκειο Ελληνίδων από την στιγμή που κλήθηκε δεν ήταν δυνατόν να μην συμμετέχει σε αυτή την προσπάθεια. Έτσι για δεύτερη συνεχή χρονιά με άλλους δύο συνδιοργανωτές οργανώνουμε αυτή την εκδήλωση στην οποία συμμετέχουν πολλά Δημοτικά Σχολεία με τις χορωδίες τους με σκοπό, αφενός να συγκεντρωθεί ένα ποσό που θα βοηθήσει στην αγορά των τροφίμων για τις οικογένειες που υποστηρίζει το βοήθεια στο σπίτι, από την άλλη όμως δίνεται η ευκαιρία σε όλα τα παιδιά μας να παρουσιάσουνε την προσπάθεια που κάνουν μέσα στα σχολεία για να διατηρούν αυτές τις χορωδίες τους, να δείξουν τα αποτελέσματα τους. Επιπλέον, με τη συμμετοχή τους σε μια φιλανθρωπική εκδήλωση μαθαίνουν τις αξίες της προσφοράς του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης και τέλος, μέσα από αυτή την εκδήλωση, η οποία έχει ένα χαρακτήρα χριστουγεννιάτικο όλοι με αισιοδοξία μπαίνουμε σε αυτό το πνεύμα και κλίμα των Χριστουγέννων, ώστε πραγματικά με μια ζέστη στην καρδιά να φτάσουμε σε αυτές τις άγιες μέρες».
Εμφανή όμως είναι και η πικρία της κας Στάντσιου για όλους αυτούς που κατακρίνουν το έργο και την προσφορά του Λυκείου, ενός συλλόγου που αναμφίβολά είναι «μέσα σε όλα». «Δεν ζητάμε να μας πούνε ευχαριστώ, αλλά τουλάχιστον ας μην μας τραβάνε το χαλί» αναφέρει η ίδια όταν της έγινε ερώτηση σχετικά με την ορχήστρα που μίσθωσε ο σύλλογος για την εκδήλωση.
 
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αφιερώματα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βιβλιοπρόταση της Παρασκευής: «Η χαμένη άνοιξη» του Στρατή Τσίρκα

Ιούλιος 1965. Ο Αντρέας, δεκαοχτώ χρόνια πολιτικός πρόσφυγας, επιστρέφει επιτέλους στην πα…