Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Έβαλε στο μάτι» η Κτηματική το κάμπινγκ Μάνδρας

«Έβαλε στο μάτι» η Κτηματική το κάμπινγκ Μάνδρας

0
kamping natura
 

 Το ζητά πίσω από το δήμο και του επιβάλλει πρόστιμο 33.500 ευρώ!Το ίδιο πρόστιμο επιβάλλει και στον επιχειρηματία!

 

«Συναγερμός» από Τσολακίδη – Σαλτούρο. Συνάντηση με τον γ. γραμματέα Δημόσιας Υπηρεσίας του ΥΠ.ΟΙΚ

 
 
Τεντώνει κι άλλο το σκοινί η Κτηματική Υπηρεσία στο Δήμο Αβδήρων και εκτός από τα πρόστιμα που επέβαλλε στους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στις παραλίες του δήμου για καταπάτηση του αιγιαλού, πρόστιμα εξοντωτικά που φτάνουν έως τα 16.000 ευρώ (ρεπορτάζ του «Ε» φύλλο 29/11/2013), τώρα ζητά …πίσω όλη την παραλιακή περιοχή της Μάνδρας που βρίσκεται το κάμπινγκ Natura επιβάλλοντας πρόστιμο 33.500 ευρώ στο δήμο και άλλα τόσα στον επιχειρηματία Κώστα Μπαμπαρόπουλο που το μίσθωσε το 2005 από το δήμο!
 
Η Κτηματική διεκδικεί το κάμπινγκ Μάνδρας και «τιμωρεί» δήμο και επιχειρηματία
Με τον «αέρα» υπηρεσίας του Δημοσίου και στα πλαίσια της επαναξιολόγησης και αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας, η Κτηματική …ανακάλυψε ότι η έκταση του κάμπινγκ Μάνδρας είναι δημόσια και όχι δημοτική και δεν αναγνωρίζει το έγγραφο παραχώρησης προς τον δήμο που έγινε στην Κοινότητα Μάνδρας και το οποίο φέρει υπογραφή του τότε Διευθυντή της Κτηματικής. Για το λόγο αυτό επιβάλλει το πρόστιμο των 33.500 ευρώ στο δήμο Αβδήρων για καταπάτηση δημόσιας έκτασης.
 
Το μεγάλο «θύμα» ο ιδιώτης επιχειρηματίας
Το μεγάλο θύμα όμως της υπόθεσης είναι ο επιχειρηματίας Κώστας Μπαμπαρόπουλος ο οποίος εκμίσθωσε το κάμπινγκ από το δήμο στα πλαίσια ανοιχτού διαγωνισμού και με όλες τις νομότυπες διαδικασίες (κανονικό συμβόλαιο και όχι ειδικό μισθωτήριο), έχει άδεια του ΕΟΤ και περιβαλλοντική μελέτη, χρεώθηκε και έριξε «ζεστό» χρήμα 500.000 ευρώ – όπως υποστηρίζει – και τώρα έρχεται η Κτηματική και επιχειρεί να του πάρει τη δουλειά που επένδυσε χρήμα και χρόνο μέσα απ’ τα χέρια του επιβάλλοντας επιπλέον και πρόστιμο 33.500 ευρώ και άλλες 7.000 ευρώ για τις ξαπλώστρες (όπως και άλλους επιχειρηματίες της παραλιακής ζώνης): « Το θεωρώ τελείως παράλογο και άδικο. Αν η Κτηματική ανακάλυψε ότι της ανήκει η έκταση εγώ τι φταίω και με καταστρέφει. Εγώ έχω συμβόλαιο νόμιμο και είμαι συνεπείς στις υποχρεώσεις μου. Ακόμη και να κάνω ανακοπή του προστίμου πρέπει να πληρώσω το 20% για να πάω στο δικαστήριο. Αν δεν τα πληρώσω δεν γίνεται δεκτή η ανακοπή. Κατά τα άλλα στηρίζουν την επιχειρηματικότητα και επιβραβεύουν την συνέπεια…Εμένα πάντως με καταστρέφουν», δηλώνει ο κ. Μπαμπαρόπουλος ξεχειλίζοντας από αγανάκτηση.
 
Στην Αθήνα ο δήμαρχος Αβδήρων για το θέμα
Την ίδια αγανάκτηση νιώθει και ο δήμαρχος Αβδήρων Βασίλης Τσολακίδης που μετέβη εσπευσμένα την Πέμπτη στην Αθήνα και είχε συνάντηση με τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Υπηρεσίας του ΥΠ.ΟΙΚ. κ. Γούναρη, συνοδευόμενος από τον βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Δημήτρη Σαλτούρο: «Ζούμε το θέατρο του παραλόγου…Θέλουν να μας πάρουν πίσω το κάμπινγκ Μάνδρας και μας βάζουν πρόστιμο…Πριν λίγο καιρό έριξαν πρόστιμα στους επιχειρηματίες του δήμου μας που μίσθωσαν τα αναψυκτήρια στις παραλίες. Μ’ όλα αυτά καταπνίγουν κάθε προσπάθεια για επιχειρηματικότητα και κάθε προσπάθεια του δήμου να έχει έσοδα. Θα προσπαθήσουμε να το ανατρέψουμε …είναι άδικο και για το δήμο και για τον επιχειρηματία», αναφέρει ο κ. Τσολακίδης.  
 
(Βλέπε υπόθεση του γηπέδου τένις…)
Να σημειώσουμε ότι οι ενέργειες αυτές εκ μέρους της Κτηματικής Υπηρεσίας αποτελούν κεντρική επιλογή και δεν ευθύνεται η υπηρεσία της Ξάνθης. Υπενθυμίζουμε ότι στην Ξάνθη έχουν ανακύψει παρεμφερείς διεκδικήσεις από τη Κτηματική και το ΤΑΙΠΕΔ όπως για παράδειγμα η περίπτωση του Ξενία και του γηπέδου τένις που έχουν απασχολήσει πρόσφατα την τοπική κοινωνία και έχουν κινητοποιήσει τις αρχές.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …