Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Δύο διανυκτερεύοντα φαρμακεία στην Ξάνθη

Δύο διανυκτερεύοντα φαρμακεία στην Ξάνθη

0
Farmakeio-sima-empros
 

Από την Πρωτοχρονιά θα τεθεί σε εφαρμογή η απόφαση του συλλόγου φαρμακοποιών Ξάνθης

 

Η εν λόγω πρωτοβουλία εξυπηρετεί και τους πολίτες και τους φαρμακοποιούς, εξηγεί η κ. Κάλφα

 
 
Μετά το «πράσινο φως» που έδωσε το δημοτικό συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση, τίθεται σε εφαρμογή η απόφαση του συλλόγου φαρμακοποιών Ξάνθης, βάσει της οποίας θα διανυκτερεύουν στην πόλη δύο φαρμακεία κι όχι μόνο ένα, όπως ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια.
Η απόφαση θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου 2014, οπότε και οι πολίτες που έχουν ανάγκη να προμηθευτούν φάρμακα κατά τις βραδινές και μεταμεσονύκτιες ώρες θα έχουν τη δυνατότητα να τα αναζητήσουν σε δύο σημεία της πόλης, πληροφορίες για τα οποία θα αναρτώνται στην είσοδο κάθε φαρμακείου, αλλά και στην εφημερίδα μας.
Όπως εξήγησε στο «Ε» η πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Ξάνθης κ. Δέσποινα Κάλφα, η απόφαση αφορά μία πρωτοβουλία του ίδιου του συλλόγου, που υπαγορεύτηκε από τις ανάγκες που διαγνώστηκαν. «Ο πληθυσμός της Ξάνθης αυξήθηκε, άρα και οι ανάγκες έχουν αυξηθεί. Με τα δύο διανυκτερεύοντα φαρμακεία κάθε βράδυ θα εξυπηρετούνται καλύτερα και οι πολίτες, αλλά και οι ίδιοι οι φαρμακοποιοί», σημείωσε η κ. Κάλφα και πρόσθεσε: «μετά τις 8.30 μμ ο συνεταιρισμός είναι κλειστός και άρα οι φαρμακοποιοί εξυπηρετούν τον κόσμο μόνο από το απόθεμά τους, πράγμα που μερικές φορές οδηγεί σε αδυναμία εξυπηρέτησης των ασθενών. Όταν θα υπάρχουν δύο φαρμακεία από το νέο έτος που θα διανυκτερεύουν, οι πολίτες θα μπορούν να αναζητήσουν σε δύο σημεία τα φάρμακά τους , αλλά και να πάνε στο φαρμακείο που τους βολεύει περισσότερο». Τέλος, η ίδια σχολιάζει ότι παλιότερα είχαν προκύψει προβλήματα με τη λειτουργία μόνο ενός διανυκτερεύοντος φαρμακείου, καθώς «και οι φαρμακοποιοί, άνθρωποι είναι, τους προέκυπτε κάτι και έπρεπε την τελευταία στιγμή, μέσα στη νύχτα να βρεθεί κάποιος για να αναπληρώσει».
 
Ελένη Διαφωνίδου

ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκδήλωση με θέμα τη βία στα σχολεία από την ΕΛΜΕ Ξάνθης και τον Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης

Θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι» σήμερα το απόγε…