Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Αναβάθμιση των υποδομών του μελετά ο δήμος Αβδήρων

Αναβάθμιση των υποδομών του μελετά ο δήμος Αβδήρων

0
dimarxio avdiron-empros
 

 Ολοκληρώθηκε η μελέτη του αποχετευτικού και του Βιολογικού Καθαρισμού των οικισμών Αβδήρων – Βελόνης – Μυρωδάτου

 

Τίθεται σήμερα σε κοινωνική διαβούλευση. Εκκρεμεί η ένταξη του έργου στο ΕΠΕΡΑ

 
 
Έργα υποδομών – κατά κυριολεξία – μελετά ο δήμος Αβδήρων για τους οικισμούς Άβδηρα – Βελόνη – Μυρωδάτου προκειμένου να αποπερατώσει το ήδη υπάρχον αποχετευτικό δίκτυο των Αβδήρων (κατά 80%) και να κατασκευάσει αποχετευτικό δίκτυο στους δύο άλλους οικισμούς.
 
Σε κοινωνική διαβούλευση η μελέτη του αποχετευτικού στους οικισμούς Άβδηρα – Βελόνη – Μυρωδάτου
Πρόκειται για ένα αναπτυξιακό έργο ύψους 5 εκ. ευρώ που έχει και περιβαλλοντική διάσταση καθώς περιλαμβάνει αι την κατασκευή Βιολογικού καθαρισμού στην περιοχή ανάμεσα στο Μυρωδάτο και στα Άβδηρα. Ένα έργο του οποίου η μελέτη έχει ολοκληρωθεί έτοιμη μελέτη – κόστισε 90.000 ευρώ – εκκρεμεί όμως η χρηματοδότησή του από τον ΕΠΕΡΑ – τομεακό πρόγραμμα του ΥΠΕΚΑ. Η δημοτική αρχή δίνει μεγάλη βαρύτητα σ’ αυτό το έργο και το θέτει σε κοινωνική διαβούλευση – η ειδική εκδήλωση πραγματοποιείται σήμερα στις 6 το απόγευμα στο Δημαρχείο στα Άβδηρα – προκειμένου να ενημερωθούν οι δημότες των οικισμών αυτών για το έργο και να καταθέσουν τις προτάσεις τους.
 
Στο προσκήνιο η υπόθεση με τις παράνομες συνδέσεις βόθρων με το δίκτυο ομβρίων στα Άβδηρα
Η δημοτική αρχή όμως έχει και ένα ακόμη λόγο να κοινοποιήσει τη μελέτη του συγκεκριμένου έργου καθώς επιδιώκει να ευαισθητοποιήσει τους δημότες ιδιαίτερα του οικισμού των Αβδήρων καθώς έχει καταγγελθεί από το σωματείο Βυτιοφόρων εκκενώσεων βόθρων Ξάνθης ότι κάποιοι έχουν συνδέσει τους βόθρους τους με διάφορους τρόπους (υποβρύχιες αντλίες) με τα δίκτυα των ομβρύων και βγάζουν…νύχτα τα λύματά τους σε κανάλι έξω από το χωριό. Μάλιστα επιλήφθηκε η εισαγγελική αρχή και η υπηρεσία Δημόσιας Υγείας έχει κάνει σχετικούς ελέγχους και – σύμφωνα με πληροφορίες μας έχει διαπιστώσει την ύπαρξη λυμάτων μόνο που δεν είναι σε θέση να γνωρίζει από πού προέρχονται…Γι’ αυτή την υπόθεση που εκκρεμεί από το 2009 μάλιστα διώκεται και ο αντιδήμαρχος της προηγουμένης δημοτικής αρχής Α. Γεωργακάκης ο οποίος και θα καθίσει στο σκαμνί στις 13 Δεκέμβριου.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δίχασε η συμμετοχή του Δήμου Ξάνθης σε ελληνοβουλγαρικό πρόγραμμα γαστρονομίας

Το καταψήφισε η αντιπολίτευση στην Δημοτική Επιτροπή εκφράζοντας τις διαφωνίες της για την…