Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα 58.314 λαχεία κοινωνικής αλληλεγγύης

58.314 λαχεία κοινωνικής αλληλεγγύης

0
koinwniko laxeio 1-web
 

 Το ανθρώπινο πρόσωπο τους έδειξαν για άλλη μια χρονιά οι Ξανθιώτες συμμετέχοντας στην λαχειοφόρο αγορά των 7 τοπικών κοινωνικών φορέων

 

Τα έσοδα από τις πωλήσεις έδωσαν τη δύναμη στους 7 κοινωνικούς φορείς της πόλης μας να συνεχίσουν το έργο τους, καλύπτοντας κάποια λειτουργικά τους έξοδα

 
 
Διανύουμε μια δύσκολη εποχή, στην οποία η κρίση έχει πληγώσει ανεπανόρθωτα την κοινωνία μας σε οικονομικό επίπεδο, αλλά όχι και σε ανθρωπιστικό. Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι συνάνθρωποί μας ενίσχυσαν την ανάγκη μας για προσφορά, εθελοντισμό και κοινωνική αλληλεγγύη. Το παραπάνω γεγονός επιβεβαιώνεται για την πόλη μας τόσο από τις δράσεις και τις προσπάθειες των κοινωνικών φορέων, όσο και από την στήριξη που έχουν από τους Ξανθιώτες.
Στα πλαίσια αυτών των προσπαθειών των τοπικών κοινωνικών φορέων ήταν και το Κοινωνικό Λαχείο τα δώρα του οποίου δόθηκαν χθες το πρωί σε μια μικρή γιορτή στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης.
 
Γ. Παπαχρόνης: «Θέλουμε να ξέρουν οι πολίτες ότι τα λεφτά τους έπιασαν τόπο»
«Σήμερα κάνουμε μια μικρή γιορτή, μια τελετή παράδοσης κάποιων από τα δώρα που έχουν κληρωθεί από το Κοινωνικό Λαχείο Ξάνθης 2013. Όπως είπαμε και την προηγούμενη εβδομάδα, οι μισοί νικητές δεν έχουν εμφανιστεί ακόμη, και ξανακάνουμε έκκληση ότι θα τους περιμένουμε για να τους παραδώσουμε τα δώρα που δικαιούνται μέχρι τέλη Φεβρουαρίου» αναφέρει στο «Ε» ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αιμοδοτών Γιάννης Παπαχρόνης και συμπληρώνει εκπροσωπώντας όλους τους φορείς που συμμετείχαν στο Κοινωνικό Λαχείο Ξάνθης «ευχαριστούμε όλο τον κόσμο τους φορείς, τα σωματεία και τον κάθε απλό πολίτη που συμμετείχε σε αυτή τη διαδικασία, έστω και με ένα ευρώ του Κοινωνικού Λαχείου. Επιβεβαιώνουμε στον κόσμο ότι πραγματικά τα λεφτά τους πιάνουν τόπο, καθώς μείνανε στην πόλη και θα βοηθήσουν τους συλλόγους και τους φορείς, οι όποιοι είναι γνωστοί στην Ξάνθη, όσο αφορά την Κοινωνική Αλληλεγγύη και πρόνοια, να συνεχίσουν το έργο τους».
 
Ο θεσμός του Κοινωνικού Λαχείου ήρθε για να παραμείνει
«Φέτος πουλήθηκαν 58.314 λαχεία του ενός ευρώ. Είναι ένα πολύ σημαντικό ποσό που ενισχύει τις δράσεις μας για αυτή τη χρονιά» απαντά σε σχετική ερώτηση ο κ. Παπαχρόνης και υπογραμμίζει «το κοινωνικό λαχείο ήρθε για να παραμείνει. Πιστεύουμε ότι περισσότεροι φορείς και νέοι φορείς θα συμμετέχουνε του χρόνου στο Κοινωνικό Λαχείο του 2014 και ευχαριστούμε για άλλη μια φορά όλους τους Ξανθιώτες, αλλά και όσους είναι εκτός Ξάνθης που μας ενίσχυσαν.
Όσο αφορά τα δώρα των οποίων οι δικαιούχοι δεν τα έχουν αναζητήσει ο Πρόεδρος του Γηροκομείου και του Συλλόγου Αιμοδοτών Ξάνθης σημειώνει ότι θα παραμένουν περιουσιακό στοιχείο των φορέων για την επόμενη κλήρωση, όπως προβλέπεται από την συμβολαιακή πράξη. Όσο αφορά όμως το πρώτο δώρο, το μηχανάκι από την εταιρία Καρανικολάου, το Διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Αιμοδοτών αποφάσισε να το βγάλει σε δημοπρασία-πλειστηριασμό προκειμένου να πιάσει μια τιμή και να δοθούν τα χρήματα αυτά για φιλανθρωπικές δράσεις ενίσχυσης των συλλόγων και φορέων.
 
Μαργαριτοπούλου: «Του χρόνου θα δουλέψουμε ακόμη πιο σκληρά»
«Ήταν ουσιαστικό και τιμητικό το ότι συμμετείχαμε σε αυτή τη λαχειοφόρο αγορά. Η πρόταση που έγινε εκ μέρους του Προέδρου των αιμοδοτών και πραγματικά του αξίζουν συγχαρητήρια για όλο αυτό το κίνημα του κοινωνικού λαχείου, μέσα από το οποίο μπορέσαμε να βγάλουμε κάποια λειτουργικά μας έξοδα. Πιστεύω του χρόνου να δουλέψουμε καλύτερα» αναφέρει στο «Ε» η Πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού Ξάνθης Χαρίκλεια Μαργαριτοπούλου ευχαριστώντας όλους όσους τους στήριξαν.
 
Γ. Καρανικολάου: «Η Ξάνθη απέδειξε ότι είναι μια πόλη με σθένος και πολιτισμό»
«Για ακόμα μια χρονιά η κοινωνία της Ξάνθης απέδειξε ότι έχει το σθένος και τον πολιτισμό να στηρίζει τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. Αυτό για εμένα είναι πολύ καλό και πολύ θετικό δείγμα» αναφέρει στο «Ε» ο επιχειρηματίας και χορηγός του Κοινωνικού Λαχείου Γιώργος Καρανιοκολάου τονίζοντας ότι θα πρέπει να είμαστε περήφανοι που και φέτος στέφτηκε με επιτυχία αυτό το εγχείρημα των συλλόγων.
 
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Νο mood(y’s)

Σίγουρα τα κυβερνητικά στελέχη έκαναν τον εύλογο συνειρμό. Η έκθεση της Moody’s που δημοσι…