Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία 37 προσλήψεις στο νομό μας

37 προσλήψεις στο νομό μας

0

Θέσεις ΤΕ και ΔΕ στο ΕΒΕ και στους δήμους

 

70 προσλήψεις στην ΑΜΘΣτα μέσα Δεκεμβρίου η προκήρυξη

 
 
Μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου αναμένεται η προκήρυξη των 4.414 θέσεων Πληροφορικής Δευτεροβάθμιας και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης στο πλαίσιο του νέου προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, που υλοποιεί ο ΟΑΕΔ.
Οι 2.200 θέσεις αφορούν τις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Θεσσαλίας, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου και Κρήτης. Οι υπόλοιπες 2.214 θέσεις αντιστοιχούν στις άλλες πέντε Περιφέρειες και θα χρηματοδοτηθούν από το επιχειρησιακό πρόγραμμα Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ωστόσο, όλες οι θέσεις θα προκηρυχθούν μαζί.
Σύμφωνα με πήγε του υπουργείου Εργασίας η πρόσκληση της Ψηφιακής Σύγκλισης βρίσκεται στο στάδιο των εντάξεων των πράξεων, ενώ από μέρα σε μέρα αναμένεται να αποσταλεί για έγκριση στο ΑΣΕΠ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τελικά, προκειμένου να καλυφθεί το σύνολο των θέσεων, για τη συγκεκριμένη πρόσκληση αποφασίστηκε να προκηρυχθούν θέσεις μόνο για απόφοιτους Δευτεροβάθμιας και Τεχνολογικής εκπαίδευσης.
 
Κριτήρια επιλογής και προσόντα
Και σε αυτόν το διαγωνισμό, τα κριτήρια επιλογής και κατάταξης είναι το χρονικό διάστημα συνεχόμενα εγγεγραμμένης ανεργία με ανώτατο όριο τους 36 μήνες, το ετήσιο εισόδημα (ατομικό ή οικογενειακό), η ηλικία και ο αριθμός των ανήλικων τέκνων.
Δυνατότητα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν όλοι οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα αξιολογηθούν με βάση τη διάρκεια ανεργίας, το ετήσιο φορολογητέο εισόδημα, την ηλικία και την οικογενειακή κατάσταση.
Ειδικότερα, οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, νέοι άνεργοι από 18 έως 29 ετών, μακροχρόνια άνεργοι και τέλος άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ – ΤΕΙ.
 
Για τις θέσεις Πληροφορικής τα απαιτούμενα προσόντα ανά κατηγορία εκπαίδευσης είναι:
■ Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση: Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης ΙΕΚ οποιασδήποτε ειδικότητας του τομέα Πληροφορικής, ή Πτυχίο Α’ ή Β’ κύκλου σπουδών Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου ή άλλος ισότιμος και αντίστοιχος τίτλος Σχολικής Μoνάδας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, της ημεδαπής ή αλλοδαπής.
■Τεχνολογική Εκπαίδευση: Σε αυτή την περίπτωση απαιτείται πτυχίο ή δίπλωμα σε τμήμα Πληροφορικής ή σε άλλο συναφές πεδίο (Εφαρμοσμένη Πληροφορική και Πολυμέσων ή Τηλεπληροφορία και Διοίκησης ή Διαχείρισης Πληροφοριών ή Επιχειρηματικού Σχεδιασμού και Πληροφοριακών Συστημάτων ή Εφαρμογών Πληροφορία στη Διοίκηση και στην Οικονομία ή Βιομηχανία Πληροφορίας κ.λ.π.) ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (Π.Σ.Ε.) ΤΕΙ της χώρας μας ή ισότιμος τίτλος σχολών της Ελλάδας ή του εξωτερικού, αντίστοιχης ειδικότητας ή το ομώνυμο πτυχίο ΚΑΤΕΕ ή ισότιμος τίτλος της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας.
Η προκήρυξη των θέσεων θα δημοσιευθεί στην ηλεκτρονική σελίδα του ΟΑΕΔ www.oaed. gr και εκεί οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους Αξίζει να σημειωθεί ότι για τις δύο επικείμενες προκηρύξει κοινωφελούς εργασία οι ενδιαφερόμενοι δεν θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μέσω των ΚΕΠ.
 
 
Το πρόγραμμα αφορά απόφοιτους Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
 

Φορέας

ειδικότητα

Θέσεις

 

ΔΕ

ΤΕ

ΕΒΕ Ξάνθης

2

1

Δήμος Αβδήρων

2

5

Δήμος Μύκης

2

5

Δήμος Ξάνθης

11

2

Δήμος Τοπείρου

5

2

ΣΥΝΟΛΟ

27

10

 
 

Φορέας

ειδικότητα

Θέσεις

Περιφέρεια ΑΜΘ

57

13

ΣΥΝΟΛΟ

70

 

 
 


 

 

Όλες οι θέσεις στο Δημόσιο για το 2014

 

Τη λίστα με τους φορείς στους οποίους θα γίνουν οι 10.000 προσλήψεις για τις οποίες έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση το 2014

 
Αναλυτικά οι προς κάλυψη θέσεις για το 2014 είναι:
 
1.300 στις εφορίες: Πρόκειται για υπαλλήλους υψηλών προσόντων, απόφοιτους Οικονομικής κατεύθυνσης με γνώσεις χειρισμού Η/Υ. Ενδέχεται κάποιες από αυτές τις θέσεις να καλυφθούν από επιτυχόντες παλαιότερου διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για το υπουργείο Οικονομικών.
1280 σε διάφορα υπουργεία και ΟΤΑ: Προσλήψεις σε διάφορα υπουργεία, νησιωτικούς δήμους που εξαιρούνται από τους περιορισμούς του Μεσοπρόθεσμου και περιφέρειες (ειδικότητες Μηχανικών, Διοικητικών, Τεχνιτών και Εργατών).
 
800 στις Ένοπλες Δυνάμεις και 1.000 στο Εμπορικό Ναυτικό: Πρόκειται για ένστολους που θα εισαχθούν στις Στρατιωτικές Σχολές αλλά και στην ξεχωριστή Ακαδημία Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, την ίδρυσης της οποίας ανακοίνωσε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας.
 
650 στην Υγεία: Προτεραιότητα θα δοθεί στη στελέχωση των ΜΕΘ αλλά και στα Κέντρα Υγείας των παραμεθόριων περιοχών με γιατρούς, νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό.
450 σε ασφαλιστικά ταμεία: Θα αφορούν, κυρίως, γραμματείς, χειριστές Η/υ και διοικητικό προσωπικό.
220 στο υπ. Δικαιοσύνης και 100 στην ΕΣΔΔ: Μέσω γραπτών διαγωνισμών που θα γίνουν το Νοέμβριο του 2014, θα προσληφθούν 160 στην Εθνική Σχολή Δικαστών, 60 δικαστικοί επιμελητές και 100 στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης.
150 στο Λιμενικό: Εκκρεμούν δύο διαγωνισμοί για 60 υπαξιωματικούς και 90 λιμενοφύλακες. Πρόκειται για διαγωνισμούς που ήταν να γίνουν φέτος.

4.000 επιτυχόντες του ΑΣΕΠ που αναμένουν διορισμό: Πρόκειται για επιτυχόντες παλαιότερων διαγωνισμών του ΑΣΕΠ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εργασιακό, Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Δύο προσλήψεις στον δήμο Ξάνθης Δίμηνες συμβάσεις για το Τμήμα Πρασίνου Ο Δήμος Ξάνθης ανα…