Σχόλια 21/12/13

0
(Ενιαίος Φόρος Ακινήτων) ΕΝ.Φ.Α. δε κείται το σπιτάκι μας. Ας είναι ελαφρύς ο φόρος που θα το σκεπάσει…


 
 
Προς αεροδρόμιο
 Από την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου το υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας δρομολόγησε λεωφορείο για το αεροδρόμιο Χρυσούπολης «Μέγας Αλέξανδρος».
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα γίνονται δύο δρομολόγια καθημερινά, ένα τις Κυριακές και με εισιτήριο 4,5 ευρώ.
Τη δρομολόγηση της γραμμής ζήτησαν κάτοικοι του νομού και η διοίκηση του ΚΤΕΛ Καβάλας ανταποκρίθηκε θετικά.
«Ε»


 
ΟΚΑΝΑ, εδωνά, αχ, βαχ!
 Μεγάλη οικονομική τρύπα στον ΟΚΑΝΑ. Τον Οργανισμό που φτιάχτηκε για να στηρίζει τους ναρκομανείς της χώρας. Οι εργαζόμενοι εκεί λοιπόν, επί διάστημα αρκετών χρόνων, έπαιρναν επιδόματα πολύ υψηλά, πέραν πάσης λογικής. Μάλιστα με τα επιδόματα αυτά αύξαναν τους μισθούς τους έως 182%!!
Ντροπή; Ναι και λίγο παραπάνω. Γιατί εάν είχαν τσίπα τόση δα, δεν θα έπαιρναν τα χρήματα των ναρκομανών οι υπάλληλοι, αλλά θα πήγαιναν εκεί που είχαν εγκριθεί κι όχι στις τσέπες των αδίστακτων υπαλλήλων.
Μάλιστα στο κόλπο των υψηλών επιδομάτων συμμετείχαν ΟΛΟΙ οι υπάλληλοι. Που περνούσαν ζωή και κότα και εις υγείαν των κορόιδων.
Και κάτι τελευταίο: Άλλη μια απόδειξη δυστυχώς όπου οι υπάλληλοι θεωρούν ότι η υπηρεσία έγινε γι’ αυτούς, για να κονομάνε αυτοί, χωρίς να το αξίζουν.
Αίσχιστη ξεφτίλα και ντροπή!
«Ε»


 
Στη Γιούρομπανκ το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο
 Έκλεισε και το θέμα της μεταβίβασης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, η μικρή τράπεζα που έχει ένα αρκετά μεγάλο αριθμό καταθετών.
Το Τ.Τ. μεταβιβάστηκε στη Eurobank κι έτσι πλέον έχει κλείσει ο κύκλος των μεταβιβάσεων και συγχωνεύσεων τραπεζών.
Σήμερα υπάρχουν τέσσερις μεγάλες τράπεζες όπως Εθνική, Πειραιώς, Άλφα και Γιούρομπανκ. Υπάρχει και η Αττικής, μικρότερη και η οποία ανήκει στο Τεχνικό Επιμελητήριο.
Βέβαια υπάρχουν σε διάφορες περιοχές της χώρας και κάποιες Συνεταιριστικές αλλά σταδιακά κι αυτές θ’ αναγκαστούν να προσαρμοστούν.
«Ε»


 
Είπε
Ηλίας Μόσιαλος: Οι πολίτες θέλουν ένα κόμμα της κεντροαριστεράς, από νέα πρόσωπα, αυτοδημιούργητα, εκτός κομματικού σωλήνα, αναφέρει ο πρώην υπουργός Επικρατείας Ηλίας Μόσιαλος. Στηρίζει τον Άδωνι Γεωργιάδη στο θέμα με τα φάρμακα και χαρακτηρίζει το ΣΥΡΙΖΑ «κέικ που φούσκωσε».


 
Οι 58
 Η συζήτηση σε κεντρικό καφέ της πόλης. Και θέμα, τι άλλο παρά τα τελευταία γεγονότα, τις διεργασίες για τα δημοτικά πράγματα και την κίνηση των 58. Το συμπέρασμα; Ότι χρειαζόμαστε ανθρώπους που πέρασαν από κυβερνητικές θέσεις, οι οποίοι όμως πραγματικά προσπάθησαν να αλλάξουν πράγματα, και πολλούς νεώτερους ανθρώπους, αν είναι δυνατόν όχι παιδιά του κομματικού σωλήνα, αλλά αυτοδημιούργητους.


 
Τα κορόιδα τέλος!
 Η κοινωνία έχει από δεκαετίες απολέσει την ηθική της πυξίδα. Την πυξίδα της εντιμότητας και του ειλικρινούς ενδιαφέροντος για μια θετική και προοδευτική κοινωνία.
Η θλιβερή κατάσταση στο δημόσιο τομέα και οι ανήθικες πρακτικές του ιδιωτικού, μας έφεραν στο χάος. Θα περάσει χρόνος για να μάθουμε να συμπεριφερόμαστε σαν μέλη μιας κανονικής κοινωνίας, στόχος της οποίας δεν θα είναι να βγάζει ό ένας το μάτι του άλλου.
Οι ευρωπαίοι μάς κατήγγειλαν για τεμπέληδες. Λάθος, ο μέσος Έλληνας εργάζεται σκληρά. Αλλά για πάρτη του. Θέλει σωστό σύστημα Υγείας, απαιτεί Αστυνομία να τον φυλάσσει από το έγκλημα, επιθυμεί σωστή Παιδεία, απαιτεί Άμυνα που θα τρέμουν οι εχθροί. Απαιτεί τα πάντα αλλά χωρίς να πληρώνει.
Βράζουμε με άλλα λόγια, λοιπόν, στο ζουμί μας. Ας αφήσουμε τις απειλές και τις μεγάλες κουβέντες, γιατί έχουμε ήδη φτάσει στο τέρμα. Είτε θέλουμε είτε όχι, θα μάθουμε να ζούμε κάτω από άλλους, διαφορετικούς όρους. Ο λόγος; Μα απλούστατα, γλυκιά ζωή. στο τζάμπα δεν υπάρχει.
Θ.Λ.


 
Σκάνδαλα και στην Τουρκία
 Απασχολημένοι με τα δικά μας σκάνδαλα που καθημερινά σκάνε από το πουθενά (μαϊμού συντάξεις, επιδόματα, ΟΚΑΝΑ, μίζες κλπ) περνάνε μοιραία σε δεύτερη μοίρα αυτά που συμβαίνουν στην Τουρκία. Κι εκεί οι μίζες πάνε σύννεφο, και μάλιστα σε υψηλότατο επίπεδο. Γιατί όσο να’ ναι γείτονες είμαστε και μοιάζουμε, ακόμα και στην κλεψιά και τη λαμογιά.
Βέβαια εκεί οι αποκαλύψεις έγιναν άμεσα και πριν η κατάσταση ξεφύγει εντελώς. 52 συλλήψεις έκανε η τουρκική αστυνομία μεταξύ των οποίων τρεις γιοι υπουργών, οι οποίοι έπαιρναν μίζες από επιχειρηματίες κρυμμένες σε κουτιά παπουτσιών, για «εξυπηρετήσεις» που προφανώς θα έκαναν οι αξιότιμοι υπουργοί στους επιχειρηματίες αυτούς.
Και βέβαια ο…δημοκράτης Ερντογάν έσπευσε να ξηλώσει την αστυνομία που αποκάλυψε το σκάνδαλο, αντί για τους υπουργούς που τα έπαιρναν, καταγγέλλοντας συνωμοσία εναντίον του!
-Εσείς κουτιά, εμείς βαλίτσες, όμως κι οι δυο μας αχ και βαχ…


 
 Η επιστροφή
 Απόφαση νέου πολιτικού ήθους είναι αυτή της ΔΗΜΑΡ να μην χρησιμοποιήσει το ποσό των 145.000 ευρώ περίπου που της αναλογεί από την τακτική χρηματοδότηση του έτους 2013 για την ίδρυση και λειτουργία κέντρου ερευνών και μελετών, και ως εκ τούτου, με επιστολή της προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Μιχελάκη, του γνωστοποίησε την επιστροφή από την τακτική κρατική επιχορήγηση που λαμβάνει του αντίστοιχου ποσού.
Κάποιοι μπορεί να μιλήσουν για εντυπωσιασμό, ωστόσο στους καιρούς που ζούμε το ποσό δεν είναι αμελητέο για να στηρίξει τις ανάγκες του κράτους. Βέβαια, εμείς συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι η κρατική χρηματοδότηση στα κόμματα σε μια εποχή κατάρρευσης των πάντων, πρέπει να διακοπεί όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες. Είναι προκληση!
Ε.Δ.


 
Στεναχώριες
 Οι νεότεροι συχνά στεναχωρούν τους μεγαλύτερους. Με τον αυθορμητισμό και την απερισκεψία τους κάποιες φορές τους κάνουν να νιώθουν άσχημα. Συμπολίτης μας μετέφερε «πλάκα» που του έκαναν νεαροί σε καφενείο της πόλης, όταν έβαλαν φωτιά στο κάτω μέρος της εφημερίδας που διάβαζε.
Οι μεγαλύτεροι πρέπει κάποιες φορές να δείχνουν μια κατανόηση για τα «αστεία» των νεότερων, αλλά και οι τελευταίοι πρέπει να σέβονται όσα εκτιμούν οι μεγαλύτεροι και να μην ξεφεύγουν από τα όρια, μιας και με αυτό τον τρόπο προκαλούν εντάσεις και στεναχώριες.
«Ε»


 
Διαδημοτικό το δημοτικό ραδιόφωνο Ξάνθης;
 Εξέπληξε μεν αλλά είχε θετική αποδοχή η πρόταση Πούλιου στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης να γίνει πρόταση και στους άλλους δήμους του νομού και στην Π.Ε. Ξάνθης να συμμετέχουν στην χρηματοδότηση του δημοτικού ραδιοφώνου και από ραδιόφωνο του δήμου Ξάνθης να μετατραπεί σε διαδημοτικό ραδιόφωνο Ξάνθης. Μάλιστα ό δήμαρχος το καλοείδε και είπε ότι θα στείλει σχετικά έγγραφα στους άλλους δήμους προκειμένου να διερευνηθούν οι προθέσεις τους.  
– Τώρα βέβαια το κατά πόσο οι άλλοι δήμοι – με δεδομένη την οικονομική τους δυσπραγία – θα θέλουν να συμβάλουν στα λειτουργικά έξοδα του δημοτικού ραδιοφώνου είναι ένα ερώτημα αν και κατά τη γνώμη μου δεν θα’ πρεπε επ’ ουδενί μια τέτοια φωνή που «ομορφαίνει την πόλη» να σιγήσει!
Μ.Ξ.


 
Δεν λέει να μας αφήσει η ευλογιά…
 Και νέο κρούσμα εντόπισαν οι κτηνίατροι της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Π.Ε. Ξάνθης και πάλι σε στάνη στα Άβδηρα. Και όπως προβλέπεται θανατώθηκαν άλλα 190 ζώα της μονάδας. Ήταν γειτονική με την προηγούμενη που εντοπίστηκε το τελευταίο κρούσμα και πάλι στα Άβδηρα τα οποία όπως δείχνουν τα στοιχεία έχουν τις μεγαλύτερες απώλειες σε ζωικό κεφάλαιο αφού στις εκτροφές της περιοχής εντοπίστηκαν τα περισσότερα κρούσματα.
– Για να δούμε πότε θα απαλλαχτεί ο νομός μας από την ευλογιά γιατί η ιστορία παρατράβηξε…
Μ.Ξ.


 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θ’ ακολουθήσει δεύτερο μέρος Για τους πολλούς φίλους που έχουν συναισθηματική σχέση με τη …