Σχόλια 20/12/13

0
Βουλευτές με τόσα ακίνητα πως κινούνται; Πως κυκλοφορούν;
Θωμάς Βουγιουκλής


 
 
Υστεροφημία δημάρχου
 Στη φιλική παρέα προχθές, μεταξύ σκέτου ελληνικού, καπουτσίνου και εσπρέσο, η συζήτηση έφτασε και στον νυν δήμαρχο και την δεδηλωμένη αποχώρησή του από τα δημοτικά πράγματα.
Οπότε ετέθη το ερώτημα: Τι είναι εκείνο, ποιο έργο, ποια παρέμβαση του Μιχάλη Στυλιανίδη που θα χαρακτήριζε τη θητεία ως δημάρχου και θα βοηθούσε στην υστεροφημία του;
Οι φίλοι είπαν διάφορα, ο καθείς κατά την άποψή του και την εκτίμηση που είχε για το έργο του δημάρχου. Απάντηση όμως στο ερώτημα μόνον ο Μιχ. Στυλιανίδης μπορεί να δώσει. Για να πει ποιο έργο του θεωρεί σημαντικότερο για την υστεροφημία του. Εκτός κι αν ετοιμάζει «κάτι» τώρα που δεν γνωρίζει κανείς και το κρατάει για έκπληξη.
«Ε»


 
Υπάρχει διαφορά
 «Άλλο πράγμα οι δημοσκοπήσεις και άλλο οι κανονικές ψηφοφορίες». Την παραπάνω φράση εξέφρασε «πράσινος» υποψήφιος για τις εκλογές στο Οικονομικό Επιμελητήριο. Και με αφορμή το αποτέλεσμα δήλωσε πως η ανωνυμία των δημοσκοπήσεων διαφέρει από την άμεση ψηφοφορία μπροστά στην κάλπη.
Και έφερε ως παράδειγμα τις δύο πρόσφατες εκλογές, τόσο στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος όσο και στο Οικονομικό Επιμελητήριο (οικονομολόγοι), όπου πλειοψήφησαν ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία με Ανεξάρτητους, ενώ έπεσε πολύ χαμηλά ο ΣΥΡΙΖΑ εκεί στην πέμπτη θέση.
Μάλιστα η ομήγυρις συμφώνησε πως αυτές οι κλαδικές εκλογές είναι ένα δείγμα της εκλογικής προτίμησης της βάσης πιο αξιόπιστο μάλιστα από τα διάφορα γκάλοπ.
Βέβαια τονίστηκε πως απουσιάζει η λαϊκή βάση της χώρας από τα συμπεράσματα αυτά διότι δεν εκφράζονται από μαζικούς φορείς όπως οι Δημόσιοι Υπάλληλοι, οι Μηχανικοί, οι Λογιστές, οι Επαγγελματίες.
«Ε»


 
Για την κεντροαριστερά
Είτε κάποιοι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν, είτε άλλοι δεν το θέλουν για προσωπικούς λόγους, όμως αργά ή γρήγορα η ιστορία της κεντροαριστεράς θα υπάρξει. Το ζητάει η εποχή, η πολιτική ζωή του τόπου, για να βγει από τα σημερινά της αδιέξοδα, το ζητούν οι προοδευτικοί της χώρας που βλέπουν ως διέξοδο την κεντροαριστερά στη σημερινή πόλωση και κυρίως την επανεμφάνιση του λαϊκισμού.
Οι επικείμενες ευρωεκλογές θα είναι μάλλον η ευκαιρία να αναδειχθούν οι δυνάμεις της κεντροαριστεράς.
«Ε»


 
ΚΤΕΟ, ΚΤΕΟ είσαι εδώ;
Ελληνικότατο: 2,5 εκατομμύρια οχήματα «ξέχασαν» να περάσουν ΚΤΕΟ. Και βέβαια κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους και…οπλοφορούν αυτά τα οχήματα. Οι ιδιοκτήτες τους κάνουν το κορόιδο όσο ο έλεγχος είναι πλημμελής από τα αρμόδια όργανα.
Ελληνικό φαινόμενο κι αυτό και εν μέρει σημάδι των καιρών της οικονομικής κρίσης.
Ποιος νομιμόφρων όμως να κατηγορήσει τους ανθρώπους αυτούς για την αδιαφορία τους αυτή, όταν έχει μπροστά του το «παράδειγμα» του Λιάπη και άλλων πόσων άραγε σαν αυτόν;
Γιατί, ας μην κρυβόμαστε, Λιάπηδες πονηροί υπάρχουν κι άλλοι και μάλιστα αρκετοί.
Όπως κάποιοι άλλοι με βουλγαρικές πινακίδες.
-Ο έλεγχος απουσιάζει και οι ποινές.
«Ε»


 
Ελληνική ανοησία
 Πόσο σοβαρός μπορεί να είναι ένας φορέας αλλά και αυτοί που τον διοικούν όταν αρνούνται να δεχτούν χρήματα για ν’ αγοράσουν πετρέλαιο για τα σχολεία των παιδιών τους κι αυτοί αρνούνται; Και μάλιστα με μια αιτιολογία που παραπέμπει σε δεκαετίες πριν;
Λένε λοιπόν οι «υπερήφανοι» αυτοί γονείς πως δεν θέλουν τα χρήματα του Σόρος. Και προτιμούν να κρυώνουν τα παιδιά τους για να κάνουν αυτοί «αντίσταση»!
Περήφανο φρόνημα ανόητων γονιών. Που αφού απέρριψαν τα δολάρια του Σόρος, ζήτησαν επιμόνως και φορτικά από την Πολιτεία να τους χρηματοδοτήσει για ν’ αγοράσουν πετρέλαιο..
Ελληνική παράνοια σε όλο της το μεγαλείο. Όπως παραλίγο να συμβεί στην Ξάνθη με τη δωρεά του κυρίου Μανέα για να γίνει ένα σύγχρονο ΚΑΠΗ στη Χρύσα. Ευτυχώς εκτός από τις κραυγές, υπήρξαν και λογικές σκέψεις. Και το κτίριο έγινε και το χαίρονται οι ηλικιωμένοι της Χρύσας.
«Ε»


 
Κατέθεσε πινακίδες και ο Σαμαράς!
 Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, όπως λένε, έχει δύο αυτοκίνητα και για να μην πληρώνει τα 500 ευρώ το χρόνο τέλη κυκλοφορίας κατέθεσε τις πινακίδες!
Μα είναι λογική αυτή για έναν πρωθυπουργό; Έτσι δίνει το παράδειγμα; Μας ξάφνιασε δυσάρεστα ο Σαμαράς δυστυχώς. Τον περιμέναμε πιο κιμπάρη.
Αμ ο Τσίπρας; Δηλώνει καταθέσεις 100 ευρώ! αλήθεια περιμένει να τον πιστέψουμε; Μας δουλεύουν όλοι ψιλό γαζί. Όπως ο Τσουκαλάς με το 1 εκ. εφάπαξ κλπ.
Γιατί μετά απορούν για τον Λιάπη με τις πλαστές πινακίδες; Ομόσταβλοι είναι όλοι τους. Το ίδιο σινάφι, και κοροϊδεύουν τον κοσμάκη δυστυχώς, που ψάχνει να δει πού θα ακουμπήσει και ποιον να πιστέψει.
Τον κοσμάκη που περνάει δυσκολίες χρόνια τώρα και κάποιοι που δήθεν ενδιαφέρονται γι’ αυτόν, έχουν τεράστιες περιουσίες και καταθέσεις σε ντόπιες και ξένες τράπεζες…
«Ε»


 
Τον διέγραψαν
 Με συνοπτικές διαδικασίες το Πειθαρχικό Συμβούλιο της Νέας Δημοκρατίας διέγραψε τον Μιχάλη Λιάπη από μέλος της παράταξης.
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Με απόφαση που πήρε, χθες, η Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας, διαγράφεται από τα μητρώα μελών του Κόμματος για αντιδεοντολογική συμπεριφορά, ο κ. Μιχάλης Λιάπης, σύμφωνα με όσα προβλέπει το Καταστατικό του Κόμματος».
Ο πρώην υπουργός δεν εμφανίστηκε στη δίκη του εχθές και πήρε δια του δικηγόρου του αναβολή για τις 30 Δεκεμβρίου.
Ο δικηγόρος του δε είπε στο δικαστήριο ότι ο πελάτης του πλήρωσε τα ασφάλιστρα του αυτοκίνητου, όλα τα πρόστιμα, τα τέλη κυκλοφορίας του 2013 και “σε ένδειξη καλής θέλησης” (!) και τα τέλη κυκλοφορίας του 2014.


 
Ιρλανδικό δωράκι 126 εκ. ευρώ!
 Τελικά ίσως και να υπάρχει ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, αν και αυτή δεν προέρχεται από τους κατέχοντες εταίρους (Γερμανούς, Ολλανδούς, Φινλανδούς) αλλά από τους «φτωχούς» Ιρλανδούς, οι οποίοι μόλις βγήκαν από το μνημόνιο (36 ώρες μετά!) έσπευσαν να βοηθήσουν τους συνοδοιπόρους στο χρέος Έλληνες.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της με τίτλο «Ελληνικό δώρο», Ιρλανδική εφημερίδα, η Ιρλανδία θα δώσει «Μπόνους» στη χώρα μας 126 εκατ. ευρώ, για τη μείωση του δημοσίου χρέους. Αναφέρει συγκεκριμένα: «σε ένα επιπλέον σημάδι επιστροφής στην ομαλότητα των κρατών της Ε.Ε., μετά την έξοδο από το πρόγραμμα της τρόικας, η Ιρλανδία θα αρχίσει τώρα να συνεισφέρει στη διάσωση της Ελλάδας. Μόλις 36 ώρες μετά το τέλος του προγράμματος, ο κυβερνητικός συνασπισμός επιβεβαίωσε ότι θα παράσχει οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα»».
Τα χρήματα αυτά προέρχονται από τα κέρδη που είχαν οι Ιρλανδοί από τα ελληνικά ομόλογα. Επιστροφή κερδών από ελληνικά ομόλογα υπενθυμίζουμε ότι έχουμε λάβει ήδη από Αυστρία και Γαλλία, ενώ σε αντίθεση οι Γερμανοί που είχαν και τεράστια κέρδη από το δανεισμό προς την Ελλάδα (80 δις με δική τους ομολογία) αρνούνται πεισματικά να χαρίσουν κι ένα ευρώ.


 
Ο Μανώλης είναι … «γάτα»
 Δεν είχαν άδικο Πούλιος και Βασιλούδης που «διαρρήγνυαν τα ιμάτιά τους» για την εισήγηση της ΔΕΥΑΞ για τους Κοινωνικούς Λαχανόκηπους. Τι κάνει νιάου…νιάου δηλαδή ότι θέλει ο Μανώλης Τσέπελης να καλλιεργήσει το έδαφος για την …σπορά ψήφων καθόσον είναι γνωστό ότι Μανώλης Τσέπελης είναι … «γάτα»! Τώρα εδώ που τα λέμε 2 χρόνια σέρνεται το θέμα αυτό και το έφερε τώρα και μάλιστα με μια εισήγηση σύμφωνα στην οποία η ΔΕΥΑΞ δεν περιορίζεται μόνο στις υποδομές   αλλά έχει και την όλη διαχείριση της δομής. Μέχρι και ο δήμαρχος …ξινίστηκε γι αυτό και απέσυρε το θέμα …
Εντάξει Μανώλη έβγαζε μάτι…
Μ.Ξ.


 
Κινήσεις…
 Μαθαίνω ότι πολύ κινείται ο Μπάμπης Δημαρχόπουλος και από… «Δημαρχόπουλο» θέλει να γίνει δήμαρχος. Τώρα βέβαια δεν ξέρουμε (αλλά υποπτευόμαστε ) ποιος τον υποκινεί και τον εμψυχώνει αλλά φοβάμαι μήπως τελικά βρεθεί να παίζει το ρόλο του …λαγού. Μέχρι στιγμής ο Κοντός δεν έχει δείξει ενδιαφέρον για το δήμο Ξάνθης αλλά ποτέ μην λες ποτέ στην πολιτική. Για τον Μανώλη Τσέπελη αυτό που έχω να παρατηρήσω είναι ότι κινείται πολύ μεθοδικά και στοχευμένα. Ξέρει τι κάνει και πώς πρέπει να κινηθεί. Είναι άλλωστε παλιά «καραβάνα»…
Μ.Ξ.


 
Καμία φορά χάνουμε την μαγεία
 Η αγάπη της για τον Καραγκιόζη οδήγησε μικρή θεατή της παράστασης «Τα παραμύθια του Καραγκιόζη» στην παγίδα να την βιντεοσκοπήσει. Το μικρό κορίτσι κατά την διάρκεια της παράσταση, αντί να απολαμβάνει την μαγεία της στιγμής, προσπάθησε να αιχμαλωτίσει τις σκηνές προκειμένου να μπορεί να τις δει ξανά και ξανά. Αν αυτό είναι μια κλίση της μικρής ή απλά εξάρτηση από την τεχνολογία, δεν μπορούμε να το ξέρουμε. Για ένα όμως είμαστε σίγουροι…κάποια στιγμή και αυτή, όπως και εμείς παλιότερα, θα καταλάβει πως μια ζωντανή παράσταση έχει μεγαλύτερη αξία από 1.000 μαγνητοσκοπημένες.
Γ.Τ.


  • Τα μαύρα μάτια του Καραγκιόζη

    Άκρα του τάφου σιωπή στον κάμπο βασιλεύει· λαλεί πουλί, παίρνει σπυρί, κι η μάνα το ζηλεύε…
  • Η καμπούρα του Καραγκιόζη

    Όταν βλέπουμε μπροστά μας έναν άνθρωπο με κάποια δυσμορφία, πόση εντύπωση μας κάνει; Κάποι…
  • Η σκιά ενός ήρωα

    Γράφει ο Απόστολος Δομτζίδης Οι ήρωες προχωρούν στα σκοτεινά. Γιώργος Σεφέρης Όλοι στη ζωή…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Απίθανοι υποψήφιοι Ευρωεκλογές εν όψει γενικώς και τα κόμματα και οι λοιποί ενδιαφερόμενοι…