Σχόλια 18/12/13

0
Tsiakiroglou nea 2-empros
Οι σύντροφοι Τσουκαλάς, Τσακαλώτος και Σταθάκης με τα πόθεν έσχες τους έβαλαν τα γυαλιά στους παλιοκαπιτάλες της κυβέρνησης!


 
 
Θα κατέβει ο Τσιακίρογλου
 Δυο λόγια που προέρχονται από δήλωση του ίδιου του Σωτήρη Τσιακίρογλου με αφορμή τις επικείμενες εκλογές.
Λοιπόν η απόφαση είναι ήδη παρμένη και στις προσεχείς δημοτικές εκλογές του Μαΐου ο Τσιακίρογλου θα είναι επικεφαλής συνδυασμού για το Δήμο Ξάνθης.
Ήδη όπως είπε, βρίσκεται σε συνεχείς επαφές για τη συγκρότηση του συνδυασμού του με άτομα που για πρώτη φορά θ’ ασχοληθούν, τα περισσότερα, με τα κοινά του δήμου Ξάνθης.
«Ε»


 
Λοβέρδος και Μπεγλίτης πάνε ΔΗΜΑΡ
 «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα» λένε το κόμμα του Α. Λοβέρδου που όπως αναμένεται θα προσχωρήσει στη ΔΗΜΑΡ. Από κοντά και ο Πάνος Μπεγλίτης, πολιτικός φίλος του Γιώργου Παπανδρέου, όπως και ο Χάρης Καστανίδης, εάν τον θυμάστε αυτόν.
Πάνε με μεταγραφή και οι τρεις, να βρουν στασίδι για το πολιτικό τους μέλλον, όλοι μαζί, στη ΔΗΜΑΡ. Και βέβαια η ΔΗΜΑΡ τους δέχεται στα πλαίσια της διεύρυνσής της προς το παλιό –και καταδικαστέο! – ΠΑΣΟΚ.
Θα πει κανείς πως για ελληνική πολιτική σκηνή μιλάμε. Για αφιξοαναχωρήσεις χωρίς κανένα ενδοιασμό. Και μάλιστα για πολιτικούς που έχουν διατελέσει και υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, να μην τους ματιάσουμε τους ανθρώπους, τρομάρα τους.
Προσδοκούν να βγουν βουλευτές με τη ΔΗΜΑΡ γιατί τα ψωμιά τους φαγώθηκαν στο ΠΑΣΟΚ…
-Τα σχόλια δικά σας…
«Ε»


 
Ιρλανδία τέλος. Εμείς πότε;
 Με πανηγυρικό τρόπο και με μεγάλη ικανοποίηση, τόσο η Ιρλανδική κυβέρνηση όσο –κυρίως –ο Ιρλανδικός λαός, υποδέχτηκαν την έξοδο της χώρας από το Μνημόνιο. Μετά από τρία χρόνια, οι Ιρλανδοί, όλοι μαζί, κυβέρνηση και λαός ενωμένοι και με κοινούς στόχους, κατάφεραν να βγουν στις αγορές. Ν’αφήσουν πίσω τους τις άσχημες ημέρες και τη λιτότητα. Κι αυτό, αφού ενωμένοι οικοδόμησαν το πλαίσιο των αλλαγών και των απαραίτητων ενεργειών.
Και οι μεν Ιρλανδοί βγήκαν. Όπου να’ ναι θ’ακολουθήσουν οι Πορτογάλοι και οι Ισπανοί. Άραγε, εμείς ο πανέξυπνος και μοναδικός λαός, τρομάρα μας, πότε θα καταφέρουμε να διώξουμε την τρόικα γιατί θα έχουμε καταφέρει τις αλλαγές και μεταρρυθμίσεις;
Είναι ένα πολύ καίριο και ουσιαστικό ερώτημα που θα πρέπει να απαντήσει όχι μόνον η κυβέρνηση αλλά όλο το πολιτικό μας σύστημα, όλος ο λαός.
Διότι χωρίς τη συναίνεση του λαού και τη στήριξη των κομμάτων δεν θα καταφέρουμε να βγούμε από την κρίση.
«Ε»


 
Να καλέσει αυτούς που ξέρουν
 Χωρίς πολλά λόγια και χωρίς πολλές ιστορίες, εάν ο πρωθυπουργός θέλει να μάθει τι γίνεται στην αγορά, στην πιάτσα, στις βιομηχανίες και βιοτεχνίες, δεν έχει παρά να κάνει ένα απλό πράγμα. Να καλέσει τους ντόπιους βιομήχανους και βιοτέχνες και να συζητήσει μαζί τους και να μάθει από πρώτο χέρι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κι όχι μέσω υπουργών και παρατρεχάμενων. Κι ακόμη, να φροντίσει να μάθει γιατί έφυγαν, για ποιους λόγους, ντόπιες επιχειρήσεις σε άλλες χώρες.
Για να γνωρίζει τι διώχνει την ντόπια παραγωγή. Κι όταν φεύγουν οι ντόπιοι, είναι μάταιο να περιμένει να έρθουν οι ξένοι για να κάνουν επενδύσεις.
Από το σπίτι σου, τη χώρα σου ξεκινάς τη φροντίδα και μετά πας παραπέρα, λέει ο λαός.
Τα παραπάνω απλά λόγια, μας τα μετέφερε συμπολίτης που διαβάζει κάθε ημέρα και ενημερώνεται για τα οικονομικά και πολιτικά τεκταινόμενα. Ο άνθρωπος υποστηρίζει την παραγωγή. Και επιμένει. Διότι η κρίση διέλυσε τον παραγωγικό ιστό της χώρας. Και μ’αυτόν διαλυμένο, τι ανάπτυξη μπορείς να περιμένεις;
Απλές κουβέντες ανθρώπων της αγοράς. Χωρίς πτυχία από το Χάρβαρντ, αλλά με ντοκτορά της ζωής, από μικρός δηλαδή στην παραγωγή στον ιδιωτικό τομέα.
«Ε»


 
 Έλληνες οι πιο…ερωτύλοι του κόσμου
 Την πρώτη θέση στη λίστα με τους πιο ξαναμμένους λαούς του πλανήτη κατατάσσει τους Έλληνες βρετανική ιστοσελίδα. «Με τα ζεστά μεσογειακά νερά της, τις παραλίες και τα δεκάδες νησιά, έχει τα τέλεια συστατικά για να είναι η πιο ερεθιστική χώρα του κόσμου», αναφέρει η ιστοσελίδα, απαριθμώντας πόλεις και νησιά της χώρας μας, όπου το να βρει κανείς σύντροφο είναι πολύ εύκολο…
Όσο για τις υπόλοιπες χώρες που συμπληρώνουν τη δεκάδα είναι οι εξής: Βραζιλία, Ρωσία, Κίνα, Πολωνία, Ιταλία, Μαλαισία, Ισπανία, Ελβετία, Μεξικό.
Η λίμπιντο του Έλληνα δεν πτοείται ούτε από κρίση ούτε από τρόικα τελικά!


 
Η αποζημίωση του 1 εκ. ευρώ
 Η αποζημίωση 1 εκατ. ευρώ που δήλωσε ότι έλαβε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τσουκαλάς εξακολουθεί να προκαλεί έντονες αντιδράσεις. Όποιος μάλιστα κάνει έναν απλό υπολογισμό θα καταλήξει σίγουρα στο συμπέρασμα ότι αυτό απλά δεν μπορεί να συμβεί.
Τι ασφάλιστρο πρέπει να πληρώνει κάποιος για να εισπράξει μετά από 35 χρόνια 1 εκατ. ευρώ; Ακόμη και αν έλαβε αποζημίωση εθελουσίας, αυτή πάντα υπολογίζεται με βάση το μισθό αναφοράς. Για να αθροίσει κάποιος 1 εκατ. με πόσα έχει αμειφτεί, με 10 εκατ.;
Τα 40 χρόνια είναι 480 μήνες και αν διαιρέσουμε το 1 εκατ. με 480 μήνες μας κάνει 2.080 Ευρω το μήνα. Το 1980 υπήρχε τράπεζα που πλήρωνε 700 χιλ. δραχμές το μήνα για το εφάπαξ του καθενός; Πόσο ήταν ο μισθός το 1980; Αυτά τα νούμερα βγαίνουν με λαχείο…
Όταν ο πρώην πρόεδρος του συνδικάτου εισπράττει 1 εκατ. από ποσά που έχει καταβάλει ο εργοδότης, το συνδικάτο δεν νιώθει την ανάγκη να διευκρινίσει κάτι; Καλά το συνδικάτο των τραπεζικών, η ΓΣΕΕ, τα κόμματα της εργατικής τάξης;
Δυστυχώς δεν υπάρχουν λεφτόδενδρα μόνο κορόιδα υπάρχουν… Ποιο νόμιμο, ποιο ηθικό και ποιο ψεύτικο και αληθινό, αναρωτιέστε ακόμη πώς χρεοκοπήσαμε;


 
Εγκρίθηκε στις Βρυξέλλες η δόση προς την Ελλάδα
 Το Euro Working Group ενέκρινε εχθές την εκταμίευση της δόσης ύψους 1 δισ. ευρώ που εκκρεμούσε από τον Ιούλιο. Η συνεδρίαση ενέκρινε το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης για την αναδιάρθρωση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, το τελευταίο “αγκάθι” στις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης – τρόικας.
Η έγκριση του Euro Working Group ανοίγει το “δρόμο” για την εκταμίευση της δόσης προς τον ελληνικό “κορβανά” άμεσα.


 
Οφειλέτες
 Αυξάνουν και πληθαίνουν οι οφειλέτες του Δημοσίου και ο κίνδυνος να συσσωρεύσουν χρέη που δε θα μπορούν να αποπληρώσουν γίνεται ορατός για χιλιάδες επαγγελματίες. Πρόσφατα ανακοινώθηκε ο συμψηφισμός παροχών με οφειλές στην εφορία, ενώ τα δικαστήρια «φρακάρουν» από την εκτίναξη του αριθμού των υποθέσεων οικονομικών διαφορών με το κράτος, που επισείουν και ποινικές ευθύνες.
Ενδεικτική είναι η χθεσινή ημέρα στο ακροατήριο του τριμελούς πλημμελειοδικείου Ξάνθης, όπου είχαν προγραμματιστεί να εκδικαστούν τρις υποθέσεις μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο (από το 2008 έως το 2010) καθώς και οκτώ υποθέσεις φοροδιαφυγής για μη απόδοση ΦΠΑ ποσού άνω των 3.000 ευρώ ετησίως.
Και όπως έχουμε πει τόσες φορές το εχθρικό πρόσωπο του κράτους απέναντι στις επιχειρήσεις εκδηλώνεται αφενός στην αυστηρότητα τήρησης προθεσμιών (χώρια η αιματηρή φορολογία) και αφετέρου στην ασυνέπεια καταβολής πληρωμών ή διεκπεραίωσης εργασιών από την ίδια τη διοίκηση…
Ε.Δ.


 
Επιμένουν
 Τη συντηρητική στάση της κυβέρνησης επιδιώκουν να «σπάσουν» ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ που δεν κάνουν πίσω στο θέμα της επέκτασης του Συμφώνου Συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια. Τα τρία κόμματα συμμαχούν, ασκώντας από κοινού πιέσεις προς τη ΝΔ και την κυβέρνηση για να συμμορφωθεί με την πρόσφατη καταδικαστική για την Ελλάδα απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
«Καλούμε την κυβέρνηση, να επεκτείνει το σύμφωνο συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια», ανέφεραν σε δηλώσεις του, ευθυγραμμισμένες με την απόφαση του ΕΕΔΑ, οι βουλευτές Β. Κατριβάνου (ΣΥΡΙΖΑ), Κ. Τριαντάφυλλος (ΠΑΣΟΚ) και Μ. Γιαννακάκη (ΔΗΜΑΡ).
Ε.Δ.


 
Σηκώσανε ξένη πρέσα μέρα μεσημέρι
 Το δίκιο του προσπαθεί να βρει συμπολίτης μας, ο οποίος ενώ βρισκόταν στο νοσοκομείο για εγχείρηση καρδιάς συγχωριανός του πούλησε σε εταιρία παλιοσίδερων περιουσιακό του στοιχείο. Συγκεκριμένα, ο ψεύτικος ιδιοκτήτης διαπραγματεύτηκε με τον επιχειρηματία και μετά από συμφωνία ο δεύτερος πήγε στον χώρο που του υπέδειξε και αφού τεμάχισε το τεράστιο κομμάτι σίδερου το μετέφερε με γερανό, που προσέλαβε, στην εταιρεία του. Να σημειώσουμε ότι η υπόθεση έχει οδηγηθεί στις δικαστικές αίθουσες και αναμένεται να εκδικαστεί. Δυστυχώς, όπως φαίνεται το θράσος μερικών έχει ξεπεράσει κάθε όριο!
Γ.Τ.


 
 Μπήκαν τα πρώτα 2 εκ. ευρώ στη ΣΕΚΑΠ
 Πραγματοποιήθηκε τελικά η επαναληπτική έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της ΣΕΚΑΠ χθες. Και τα αποτέλεσμα αυτής πολύ θετικό για την εταιρεία γιατί εγκρίθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στα 2 εκ. ευρώ. Να σημειώσουμε ότι είναι τα πρώτα χρήματα που μπαίνουν στα ταμεία της ΣΕΚΑΠ από τον Ιβάν Σαββίδη ο οποίος έχει τη συμβατική υποχρέωση για συνολική αύξηση ύψους 25 εκατ. ευρώ.
Επίσης αποφασίσθηκε η σύγκλιση επόμενης έκτακτης γενικής συνέλευσης στις 8 Ιανουαρίου 2014, με θέμα ημερήσιας διάταξης νέα αύξηση κεφαλαίου, κατά 8 εκατ. ευρώ, πάλι βεβαίως με την καταβολή μετρητών.
Και για να μην ξεχνάμε και τα «αγκάθια» στις σχέσεις εργαζομένων και διοίκησης, μεθαύριο Πέμπτη συζητείται το αίτημα τριών απολυμένων εργαζομένων, που ζητούν την επαναπρόσληψή τους.
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Στην 4η θέση η Ελλάδα Υπάρχει κι άλλος ένας τομέας που η χώρα μας κατά τις πληροφορίες από…