Σχόλια 16/12/13

0
Εκλογές στο βάθος και δια τούτο ΔΕΗ σωμεν


 
 
Σπεκουλάρισμα των δημάρχων
 Παρακολουθώντας κανείς την επικαιρότητα με το θέμα της ΔΕΗ και τις αποφάσεις για τις επανασυνδέσεις και όλη αυτή τη συζήτηση, ένα συμπέρασμα βγάζει. Ότι δεν είμαστε ικανοί ως κράτος να οργανώσουμε κάτι σωστά, γρήγορα και χωρίς γραφειοκρατία.
Και ακόμη κάτι που έχει σχέση με την ίδια υπόθεση. Διαπιστώνουν όλοι το σπεκουλάρισμα που γίνεται από πλευράς των δήμων και δη εκείνων των δημάρχων που θα είναι εκ νέου υποψήφιοι!
Είναι όντως τρομερό αυτό που συμβαίνει. Οι αφιλότιμοι βρήκαν πεδίο λαμπρό να κάνουν «παιγνίδι» και δεν χάνουν την ευκαιρία.
Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν έχουν οι άνθρωποι, δυστυχώς. Κάνουν μικροπολιτική με τον πόνο και την ανάγκη του άλλου.
«Ε»


 
Πρωτοβουλία Ξανθιωτών
 Κάποιοι συμπολίτες με πρωτοβουλία του Τάσου Τεφρωνίδη, ξεκίνησαν μια διαδικασία συγκέντρωσης υπογραφών για την τοποθέτηση τιμητικής πλακέτας στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, σε κάποιο σημείο στην είσοδο, που να απεικονίζει το Στέφανο Ιωαννίδη.
Έγινε δε η επιλογή του Στέφανου Ιωαννίδη και διότι συμπληρώνονται 90 χρόνια από τη γέννησή του αλλά και γιατί ο άνθρωπος αυτός ήταν ο εμπνευστής και οραματιστής για τη δημιουργία της Στέγης Γραμμάτων.
Εξάλλου γι’ αυτό και έγινε και σήμερα, μετά από ένα διάλειμμα λίγων ετών που λειτούρησε ως Πολυτεχνική Σχολή, επανήλθε και λειτουργεί έτσι όπως την είχε σχεδιάσει ο Στεφ. Ιωαννίδης.
Γι’ αυτό και οι συμπολίτες θέλουν να τον τιμήσουν με την τοποθέτηση μιας αναμνηστικής πλάκας με το πρόσωπό του.
«Ε»


 
Τι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ
 Σύμφωνα με πληροφορίες από τη δική του πλευρά το ΠΑΣΟΚ έκανε μια πρώτη συζήτηση προχθές για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ήταν περισσότερο διερευνητικής μορφής ως μια πρώτη προσέγγιση του θέματος χωρίς να υπάρξει απόφαση ακόμη.
Από πληροφορίες, το ΠΑΣΟΚ προσανατολίζεται προς δύο λύσεις. Να στηρίξει κάποιον ανεξάρτητο αξιόπιστο συνδυασμό με ισχυρές πιθανότητες επιτυχίας πρώτον ή να στηρίξει το Χρίστο Πούλιο και πάλι αλλά με κρύα καρδιά, διότι ο Πούλιος δείχνει σημεία να μην θέλει άλλη σχέση με το ΠΑΣΟΚ μετά τις δύο εκλογές που τον στήριξε με κάθε τρόπο αλλά ανεπιτυχώς ως προς το αποτέλεσμα.
«Ε»


 
Ξεκινούν δημοσκοπήσεις
 Στη διενέργεια δημοσκοπήσεων θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα η ΝΔ, προκειμένου να διαπιστώσει ποιο από τα πρόσωπα που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το δήμο Ξάνθης προηγείται στις προτιμήσεις των πολιτών της περιοχής μας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη λίστα των υποψήφιων δημάρχων της Λεωφόρου Συγγρού θα μπουν οι κύριοι, Μανώλης Τσέπελης, Μπάμπης Δημαρχόπουλος, Δημήτρης Μπένης και Αλέξανδρος Κοντός, ενώ δεν αποκλείεται να προστεθούν και τα ονόματα ορισμένων πολιτικών παραγόντων, που είτε έχουν προτείνει οι κομματικοί ταγοί της πόλης, είτε βρίσκονται ανάμεσα σε εκείνους που είχαν στο παρελθόν υψηλά ποσοστά αποδοχής στην τοπική κοινωνία.
Η δημοσκόπηση θα πραγματοποιηθεί, εκτός απροόπτου, λίγο μετά τις γιορτές, αφού ολοκληρωθούν οι μετρήσεις της κοινής γνώμης για τους υποψήφιους περιφερειάρχες.
Με βάση το επικρατέστερο σενάριο, η ΝΔ θα ανακοινώσει τους υποψήφιους δημάρχους που θα στηρίξει στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση μετά το Φεβρουάριο.
«Ε»


 
80% μειώθηκαν τα ατυχήματα στη Β. Ελλάδα
 Μειώθηκαν κατά 80% (!) τα ατυχήματα στη Βόρεια Ελλάδα και την Ήπειρο ανακοίνωσε στην ομιλία του σε ημερίδα ο πρόεδρος της «Εγνατία Οδός ΑΕ» Πάρις Σαββαϊδης. Στην ημερίδα που διοργάνωσε η «Εγνατία Οδός ΑΕ» στη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, η εταιρεία ανακοίνωσε τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της από το 2000 που δόθηκε στην κυκλοφορία, από τα οποία προκύπτει η τεράστια αυτή μείωση του ποσοστού των ατυχημάτων.
Ειδικά για την περιοχή μας, πριν την κατασκευή της Εγνατίας, στο τμήμα του επαρχιακού δρόμου Καβάλα-Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης, έχαναν τη ζωή τους κατά μέσο όρο κάθε χρόνο 18 άνθρωποι, ενώ δεκάδες τραυματίζονταν. Σήμερα τα τροχαία ατυχήματα στο συγκεκριμένο κομμάτι της διαδρομής αποτελούν σπάνιο φαινόμενο, τόνισε ο πρόεδρος.
Βέβαια εκτός από την Εγνατία Οδό, το ρόλο της στη μείωση των ατυχημάτων έχει παίξει και η οικονομική κρίση, λόγω της οποίας περιορίστηκε η κίνηση των αυτοκινήτων σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Να και κάτι στο οποίο η οικονομική κρίση, έστω και έμμεσα, ωφέλησε


 
Time: Ο “Πάπας της συνείδησης” πρόσωπο της χρονιάς
 Το γνωστό περιοδικό ΤΙΜΕ κάθε χρόνο, στο τέλος του έτους, επιλέγει το πρόσωπο της χρονιάς. Φέτος επέλεξε τον Πάπα Φραγκίσκο, «τον Πάπα που ξύπνησε τη φωνή της συνείδησης» όπως τον χαρακτήρισε.
Αιτιολογώντας την απόφασή του αυτή γράφει: « Στην εποχή της βαθιάς κρίσης θεσμών και ηθικών προτεραιοτήτων που βιώνει σήμερα η ανθρωπότητα, και στο περιθώριο πολυετών σκανδάλων που αμαύρωσαν το κύρος της και εξασθένησαν τη δυνατότητά της να συνομιλεί απενοχοποιημένα με τους πιστούς, η Καθολική Εκκλησία έχει “ακουμπήσει” στον Πάπα Φραγκίσκο, τον “επαναστάτη” και “Πάπα των φτωχών”, για τη ριζική αλλαγή της εικόνας της.»
Ο Πάπας Φραγκίσκος έχει καταφέρει μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να δείξει το ανθρώπινο και ταπεινό πρόσωπο της εκκλησίας, που τόσο ανάγκη έχουν οι πιστοί σ’ αυτούς τους χαλεπούς καιρούς.


 
Πρωταθλήτρια στην ανεργία η Περιφέρειά μας…
 
Το 27,4% άγγιξε φέτος το Σεπτέμβριο η ανεργία στην Ελλάδα σημειώνοντας νέο αρνητικό ρεκόρ, σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. 1.376.463 άνεργοι…και πρωταθλήτρια η περιφέρειά μας αφού από πέρσι έκανε άλμα τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες και έφτασε στο 30,4% ξεπερνώντας και την Ήπειρο και Δ. Μακεδονία που είχε τα υψηλότερα ποσοστά.
– Ουδέν σχόλιον…
Μ.Ξ.


 
Πέπλος μυστηρίου…
 
… καλύπτει τη σύσκεψη της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ την περασμένη εβδομάδα. Είχε -λέει – διερευνητικό χαρακτήρα για τις εκλογές. Κλήθηκαν κάποιοι αυτοδιοικητικοί από το χώρο του ΠΑΣΟΚ (και όχι μόνο έμαθα..) αλλά αυτό που μέτρησε ως συμπέρασμα δεν ήταν τόσο οι παρουσίες αλλά οι απουσίες…Περισσότερα οσονούπω(έτσι για έχει και σασπένς η υπόθεση…
Κατά τα άλλα… Σαλτούρος – Νομαρχιακή: Βίοι Παράλληλοι…
Μ.Ξ.


 
 Στη δίνη της κρίσης η κοινωνική αλληλεγγύη
 Η κοινωνική αλληλεγγύη και ο εθελοντισμός ήταν οι μόνοι «φάροι» ελπίδας όταν άρχισε να βαθαίνει η κρίση. Τότε που αναδύθηκαν πρωτοβουλίες προσφοράς από πολίτες και οργανώσεις κινηματικού χαρακτήρα, τότε που η κοινωνία έδειξε ένα πρόσωπο στοργής και στήριξης στους συμπολίτες μας που το είχαν ανάγκη.
Σύμφωνα με όσα διαπιστώνουν ωστόσο, οι εθελοντές και οι άνθρωποι της προσφοράς φαίνεται ότι ακόμη και η αλληλεγγύη, ακόμη κι αν παραμένει η διάθεση, σαν «νούμερα υποχωρεί», αφού δε φτάνουν μόνο τα Χριστούγεννα για να εξασφαλίσουν τα βασικά είδη για τις άπορες οικογένειες. Δυσκολίες αντιμετωπίζει και το κοινωνικό παντοπωλείο της Ξάνθης, που λειτουργεί η Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που συνειδητοποιεί ότι τα ράφια δε γεμίζουν όπως παλαιότερα, αν και οι ανάγκες εκτινάσσονται με δραματικούς ρυθμούς. Ήδη γίνεται προσπάθεια να στηριχτούν 200 οικογένειες, ενώ εκκρεμούν και περίπου 30 αιτήσεις ακόμη…
Όπως και να ‘χει πάντως, έστω και η προσφορά των χριστουγέννων, στο πνεύμα των εορτών και η ικανοποίηση που δίνει η αίσθηση ότι συνέδραμες στην μικρή ανακούφιση μιας οικογένειας ή στο χαμόγελο ενός παιδιού είναι πολύτιμη για όλες τις φιλανθρωπικές οργανώσεις, για όλους τους συμπολίτες μας που στερούνται.
Ε.Δ.


 
Λεφτά στα κόμματα ΣΤΟΠ
 «Όσοι πολίτες το επιθυμούν θα μπορούν να διαθέτουν το 2 τοις χιλίοις των εισοδημάτων τους για την στήριξη των κομμάτων, ενώ παράλληλα, τα κόμματα θα υποχρεωθούν να αναθέσουν τον έλεγχο των ισολογισμών τους σε ανεξάρτητες λογιστικές εταιρίες», δήλωσε την Παρασκευή ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ενρίκο Λέτα, εξαγγέλλοντας την κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων. Μπορεί η αντιπολίτευση να σχολίασε δηκτικά την απόφαση αυτή, μιας και οι κρατικές επιδοτήσεις του Δημοκρατικού κόμματος φτάνουν τα 45 εκ. ευρώ μόνο φέτος, ωστόσο μια τέτοια απόφαση, αν εφαρμοστεί, ανοίγει το δρόμο για μια νέα εποχή στο πολιτικό σκηνικό.
Το ίδιο θα έπρεπε από χρόνια να έχει κάνει και η χώρα μας, από τότε που ξεκίνησαν οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Αλλά θα μου πεις, εδώ τα υπέρογκα δάνεια δεν έχουν ξοφλήσει ακόμη τα κόμματα, γιατί να κάνουν τέτοια… «τρέλα»;
Η άποψή μας είναι ότι πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις είναι υπόθεση προσωπική και όχι του κράτους. Γι’ αυτό και θα πρέπει τα κόμματα να χρηματοδοτηθούν από τους οπαδούς τους και η Εκκλησία να διαχωριστεί από το κράτος και να στηρίζεται από τους πιστούς της, όπως σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Απλά είναι τα πράγματα. (λέμε τώρα…)
Ε.Δ.


 
Έχει καταντήσει γελοίο και εκνευριστικό
 Με τα νεύρα και την ψυχολογία των κτηνοτρόφων παίζουν εδώ και καιρό διάφοροι πολιτικοί, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι την δύσκολη θέση στην οποία βρίσκονται και στην πεσμένη ψυχολογία τους, τους λένε αυτά που θέλουν να ακούσουνε τάζοντας τους αποζημιώσεις και επιδοτήσεις. Καιρός να σταματήσει αυτό το μαρτύριο και να πούνε επιτέλους στους ανθρώπους τι μέλλει γενέσθαι, έτσι ώστε να μπορέσουν να βάλουν ένα προγραμματισμό και να σχεδιάσουν τις επόμενες κινήσεις τους.
Γ.Τ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…