Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα 156 νέους μηχανικούς «γέννησε» η Πολυτεχνική Ξάνθης

156 νέους μηχανικούς «γέννησε» η Πολυτεχνική Ξάνθης

0
orkwmosiapol-1

 Η τελετή της ορκωμοσίας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής στην αίθουσα του αμφιθεάτρου «Καραθεοδωρή»

 

Πρώτος των πρώτων ο Ιωάννης Σεϊτανίδης με βαθμό πτυχίου «Άριστα 9,26»

 
 orkomvsiapol 3
 
Άφησαν πίσω τους επίσημα την φοιτητική ζωή 156 πτυχιούχοι Μηχανικοί της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Ξάνθης. Η τελετή της ορκωμοσίας τους πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου στην αίθουσα του αμφιθεάτρου «Καραθεοδωρής» στην πανεπιστημιούπολη σε μια κατάμεστη αίθουσα από περήφανους και χαρούμενους συγγενείς και φίλους των νέων Μηχανικών. Τα χαμόγελα και τα λουλούδια που πλημμύριζαν την αίθουσα ενισχύανε την εορταστική ατμόσφαιρα με την θετική ενέργεια που εκπέμπανε.
Ευτυχισμένους και περήφανους έκαναν τους γονείς τους 53 νέοι Πολιτικοί Μηχανικοί, 16 Μηχανικοί Περιβάλλοντος, 19 Μηχανικοί Παραγωγής και Διοίκησης, 20 Αρχιτέκτονες και 48 Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί & Μηχανικοί Υπολογιστών.
 
«Ο δρόμος προς τα πάνω και ο δρόμος προς τα κάτω είναι ένας και ο ίδιος»
Στους διπλωματούχους μηχανικούς απευθύνθηκε με την ομιλία του ο πρόεδρος του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Δημήτριος Ζαχαρόπουλος, παρουσία του κοσμήτορα, των προέδρων των τμημάτων όλων των σχολών και του Μητροπολίτη Ξάνθης. Ο κ. Ζαχαρόπουλος αφού αναφέρθηκε στις γλυκές αναμνήσεις της φοιτητικής τους ζωής που παίρνουν μαζί τους οι πτυχιούχοι τους επεσήμανε «κρατάτε ένα χαρτί που θα σας επιτρέπει από εδώ και πέρα να υπογράφετε μελέτες που θα επηρεάσουν σημαντικά την μελλοντική πορεία της χώρας σας αν φυσικά σας δοθεί αυτή η ευκαιρία. Μπορείτε με την παρέμβαση σας στα κοινωνικά δρώμενα να βοηθήσετε να γίνουν ευνοϊκές οι συνθήκες, έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί η επιλογή ανάμεσα στις δυνατότητες σας στην κατεύθυνση ενός ορθολογικού δρόμου». Κλείνοντας τον λόγο του, ο ίδιος δανειζόμενος μία ρήση του Ηράκλειτου υπογράμμισε στους πρώην μαθητές του και σημερινούς επιστήμονες πως «ο δρόμος προς τα πάνω και ο δρόμος προς τα κάτω είναι ένας και ο ίδιος».
 
Μονόδρομος το εξωτερικό για τους νέους επιστήμονες της χώρας μας
«Τα τελευταία δυο χρόνια ήταν τα πιο δύσκολα με την τελευταία χρονιά να είναι η πιο απαιτητική καθώς έγραφα την διπλωματική μου, η οποία ήταν κάτι πρωτόγνωρο και αρκετά δύσκολο» αναφέρει στο «Ε» ο πρώτος των πρώτων Ιωάννης Σεϊτανίδης, απόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών. Ο νεαρός αριστούχος ιδιαίτερα χαρούμενος για την μέρα μίλησε για τα μελλοντικά του σχέδια. «Η αλήθεια είναι ότι ήδη έχω ξεκινήσει το διδακτορικό μου στο ίδιο τμήμα, οπότε τα επόμενα 4-5 χρόνια θα συνεχίσω εδώ. Η αλήθεια είναι ότι δεν το έχω σκεφτεί το μετά. Δυστυχώς, έτσι όπως είναι τα πράγματα σκοπεύω να φύγω στο εξωτερικό. Βέβαια δεν ξέρω σε τι κατάσταση θα βρίσκεται η χώρα μας όταν τελειώσω και τι ευκαιρίες θα υπάρχουν» σημείωσε ο ίδιος.
 
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Κοπεγχάγη

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, διεξήχθησαν αρκετές συναντήσεις με σκοπό την προώθηση της …