Σχόλια 06/12/13

0
Το πόθεν έσχες ορισμένων δημοσίων λειτουργών είναι σκέτο αίσχος!


 
 
Να το πουν ευθέως
 Η εγκύκλιος εστάλη στις Περιφέρειες της χώρας ενόψει των εορτών. Σ’ αυτήν επισημαίνεται η αναγκαιότητα εφαρμογής της ισχύουσας αντικαπνιστικής νομοθεσίας από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα.
Τώρα μάλιστα. Το καταλάβαμε το θέμα. Αντικαπνιστικό το λένε, παραβάσεις επισημαίνει και γερά πρόστιμα σε καταστήματα και καπνιστές, με αιτιολογία δήθεν τον κίνδυνο για τη Δημόσια Υγεία.
Σιγά μη στάξει η ουρά του γαϊδάρου! Τα ευρώπουλα είναι ο στόχος. Τώρα που έρχονται λοιπόν οι γιορτινές ημέρες (και βραδιές) και θα γεμίσουν τα μαγαζιά, σκέφτηκαν τάχα την υγεία των πολιτών κι όχι τη συγκέντρωση των ευρώ…
Κάποιοι κρετίνοι νομίζουν ότι μας κοροϊδεύουν και τους καπνιστές και τους μη καπνιστές.
-Τόσο σοβαρό κράτος έχουμε τρομάρα μας!
«Ε»


 
Η πρώτη υποψηφιότητα για το Δήμο Ξάνθης
 Η απόφαση ελήφθη και είναι αμετάκλητη για τον Δημ. Μπένη. Σε στενό φιλικό του κύκλο, την Τετάρτη το βράδυ λοιπόν ανακοίνωσε την απόφασή του να κατέλθει ως υποψήφιος δήμαρχος για το δήμο Ξάνθης.
Έτσι, νωρίς-νωρίς ο Δημ. Μπένης σηματοδοτεί την υποψηφιότητά του και ξεκινά από τον κύκλο των φίλων του τους οποίους και έκανε κοινωνούς της απόφασής του. Μια απόφαση προφανώς δύσκολη διότι πρόκειται για ιδιαίτερα σημαντική και με ιδιαίτερο ειδικό βάρος που θα καθορίσει πολλά για τον ίδιο.
Τώρα ως προς την ουσία της όλης υπόθεσης, δύο στοιχεία έχουν σημασία και τα αναφέρουμε: Πρώτον ο Μπένης, όσο και ο Τσέπελης, γνωρίζουν να κάνουν εκλογές, έχουν πείρα και δεύτερον έχει έναν αρχικό πυρήνα ατόμων που θα στελεχώσουν τον συνδυασμό του.
-Κατά τα λοιπά, καλή δύναμη και επιτυχία…
«Ε»


 
«Αξιοθέατο»
 Υπ’ αριθμόν ένα αξιοθέατο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας (Ξάνθης) το…Δροσερό…(ναι, είναι καλοπροαίρετος σαρκασμός!)
VEN.KAR.


 
Διάκριση και για την Ξάνθη
 Αποτελεί τιμή για την Ξάνθη η εκλογική διάκριση του Δημ. Γαλανόπουλου με την νέα θέση που επαξίως κατέλαβε στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ.
Κατάφερε και ήρθε δεύτερος σε σταυρούς με τον συνδυασμό που υποστήριξε η ΔΑΚΕ κι αυτό σίγουρα ήταν το στοιχείο της επιτυχία του, αφού χρόνια τώρα έχει παρουσία και προσφορά στον συνδικαλιστικό τομέα.
Όπως και να’ ναι όμως, πρόκειται για επιτυχία και όπως είπαμε και στην αρχή, αυτή ως ένα βαθμό αντανακλά και στην Ξάνθη, διότι εκπροσωπείται σ’ έναν κορυφαίο συνδικαλιστικό φορέα, αυτόν των Δημοσίων Υπαλλήλων και μάλιστα σε Τριτοβάθμιο επίπεδο.
«Ε»


 
Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε
 «Όχι μόνον δεν άνοιξαν την κάνουλα οι τράπεζες για χρηματοδότηση των επιχειρήσεων, αλλά πήραν και τη βρύση!». Τα παραπάνω λόγια είπε προχθές στην Καβάλα ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Κορκίδης, ο οποίος είπε ακόμη ότι είναι δραματικά τα στοιχεία για την ελληνική αγορά και δη ο κλάδος των μικρομεσαίων μονάδων, μετά από πέντε χρόνια συνεχούς ύφεσης.
-Άραγε οι τράπεζες πότε θα ανοίξουν τα πουγκιά τους; Μάλλον ισχύει το άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε δυστυχώς…
« Ε»


 
Στη φάκα
 Τον έλεγχο της περιουσιακής κατάστασης όλων των υπαλλήλων του Δημοσίου οι οποίοι από το 2009 και μετά έστειλαν στο εξωτερικό χρηματικά εμβάσματα αθροιστικά άνω των 100.000 ευρώ, ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με επιστολή του προς τον Ειδικό Γραμματέα του Σώματος Ελεγκτών – Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ). Η εξέταση των υπαλλήλων θα γίνει με προτεραιότητα σε εκείνους που ελέγχονται ήδη, ποινικά ή πειθαρχικά, για τυχόν έκνομες πράξεις και συμπεριφορές ή υπάρχουν ενδείξεις απόκτησης πόρων που δεν δικαιολογούνται από νόμιμα και εμφανή εισοδήματα.
Εκατοντάδες είναι οι υπάλληλοι εφοριών – κυρίως – που έχουν βρεθεί με εμβάσματα προς το εξωτερικό που δεν μπορούν να δικαιολογήσουν με το πόθεν έσχες τους.
Με θράσος και τη σιγουριά της ατιμωρησίας συνέχισαν ακόμα και τα δύσκολα χρόνια της κρίσης το γνωστό σύστημα 4-4-2, εξασφαλίζοντας για τους εαυτούς τους τεράστια ποσά.
Μακάρι να ήρθε η ώρα επιτέλους να σταματήσει αυτό το αίσχος!


 
Το έθιμο της «Βαρβάρας
 Τηρήθηκε άλλη μια χρονιά το έθιμο της Βαρβάρας που ως γνωστόν είναι συνδεδεμένο με την ημέρα γιορτής της Αγίας, που μάλιστα τιμά ιδιαίτερα το Πυροβολικό.
Το έθιμο λοιπόν αφορά την παρασκευή και διανομή της «Βαρβάρας» που κοινώς κάποιοι ονομάζουν κολυβόζουμο και έχει ως βάση το βρασμένο σιτάρι.
Πρόκειται για ένα έθιμο συνυφασμένο με την παράδοση της Μακεδονίας και της Θράκης, που διατηρείται από γενιά σε γενιά σε νοικοκυρές της υπαίθρου και των αστικών κέντρων που ακολουθούν την παράδοση.
Σύμφωνα με την παράδοση, λοιπόν, η παρασκευή της “Βαρβάρας” καθιερώθηκε από το εξής περιστατικό: Ο σατανικός νους του Διόσκουρου, είχε συλλάβει ένα αποτρόπαιο σχέδιο για την εξόντωση των Χριστιανών της περιοχής του. Κάλεσε όλους τους αρτοποιούς της περιοχής του και τους έδωσε εντολή να βάλουν δηλητήριο στο ψωμί που θα παρασκεύαζαν και τους πωλητές τροφίμων στα τρόφιμα που θα πουλούσαν. Το μυστικό αυτό το έμαθε η κόρη του, η Βαρβάρα, και αμέσως ειδοποίησε τους χριστιανούς να μην αγοράσουν ψωμί και τρόφιμα και να πορευτούν με τα υπολείμματα που είχαν στα σπίτια τους. Έτσι κάθε χριστιανική οικογένεια μαγείρεψε ό,τι πρόχειρο τής βρέθηκε στο σπίτι. Επειδή όμως τα τρόφιμα που τους είχαν απομείνει, ήταν πολύ λίγα και κάθε ένα από μόνο του δεν έφτανε για μια κανονική μαγειριά, έβαλαν στην κατσαρόλα λίγο από όλα. Δηλαδή, λίγο σιτάρι, μερικά φασόλια, κουκιά, σταφίδες και ό,τι άλλο σχετικό είχαν κι όλα μαζί τα μαγείρεψαν. Έτσι, χάρη στη Βαρβάρα σώθηκαν και από τότε σε ανάμνηση αυτού του περιστατικού, καθιερώθηκε στη γιορτή της να μαγειρεύουν το παρασκεύασμα αυτό που είναι γλυκό και φαγητό μαζί.
Στα γραφεία της εφημερίδας γευτήκαμε δύο « Βαρβάρες». Μία από κυρία δικιά μας και μία δεύτερη από γειτόνισσα που επίσης τήρησε το έθιμο. Και οι δύο νόστιμες και γευστικές.
«Ε»


 
Α. Διαμαντοπούλου: «Να διαλυθούν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ»
 Τη μετεξέλιξη της «Κίνησης των 58» σε νέο κόμμα, με διάλυση του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, ζητά με παρέμβασή της η Άννα Διαμαντοπούλου. Η πρώην υπουργός επισημαίνει ότι οι πολίτες που αισθάνονται πολιτικά άστεγοι, ζητούν ένα νέο φορέα που θα μιλήσει καθαρά για το πρόβλημα της χώρας και θα παρουσιάσει μια αξιόπιστη πρόταση για την ανόρθωσή της. «Το νέο δεν μπορεί να προκύψει σε καμία περίπτωση από το απλό άθροισμα των παλιών και φθαρμένων δομών» επισημαίνει και αναφερόμενη στην «Κίνηση των 58» προτείνει: «Θεωρώ λοιπόν ότι το εγχείρημα παίρνοντας υπόψη την πραγματική «ανάγκη» των πολιτών, πρέπει να μετεξελιχτεί θέτοντας με καθαρό τρόπο το διακύβευμα του νέου κόμματος προς ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ και επ΄ αυτού να κληθούν να τοποθετηθούν όλοι, και κυρίως βεβαίως οι δύο αρχηγοί.»
Για τον Ε. Βενιζέλο υπάρχει έντονη φημολογία που τον φέρνει να ετοιμάζεται για ηρωική έξοδο από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, αναλαμβάνοντας αυξημένο ρόλο στην Ελληνική Προεδρία της Ε.Ε. και διευκολύνοντας έτσι τη σύγκλιση των δύο κομμάτων. Στη συνέντευξή του τη Δευτέρα στον Πρετεντέρη ίσως προϊδεάσει για τις προθέσεις του. Όσο για το Φώτη Κουβέλη, το Συνέδριο του κόμματος στις 12 του μηνός θα αποφασίσει για το τι μέλλει γενέσθαι με το κίνημα των 58.
Αναμένονται σύντομα εξελίξεις και στα δύο κόμματα…


 
Θύματα επίθεσης δυο 15χρονα κορίτσια…
 Τα δυο κορίτσια που είναι αθλήτριες, προπονούνταν στο γήπεδο της Ασπίδας, όταν χθες αργά το απόγευμα επιστρέφοντας στο σπίτι τους έπεσαν θύματα επίθεσης ενός ατόμου – σύμφωνα με πληροφορείς ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών. Ο δράστης τις απείλησε εξαναγκάζοντάς τες να του δώσουν τα 40 ευρώ που είχαν πάνω τους και τα κινητά τους τηλέφωνα. Τα κορίτσιά όπως είναι φυσικό φοβήθηκαν πολύ…
– Μπορεί να φανεί κοινότυπο όμως είναι η αλήθεια μ’ όλα όσα έχουν συμβεί τα τελευταία δυο χρόνια στην πόλη μας. Επιβάλλεται η προσοχή , επιβάλλεται να’ χουμε το νου μας γιατί παντού καραδοκούν κίνδυνοι. Πάνε οι εποχές που νιώθαμε ασφαλείς γι αυτό τα μάτια μας ανοιχτά!
Μ.Ξ.


 
Επιτέλους …
 Έπρεπε να χαθεί ένα 13χρονο κορίτσι απ’ το μαγκάλι που είχαν για να ζεσταθούν σ’ ένα σπίτι χωρίς ρεύμα στη Θεσσαλονίκη για να φιλοτιμηθεί και ευαισθητοποιηθεί η ΔΕΗ να ανακοινώσει το εξής: «Σε περιόδους που επικρατούν ακραίες κλιματικές συνθήκες (βαρυχειμωνιά, καύσων, κλπ) ή κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων ή του Πάσχα, ουδεμία εντολή διακοπής ρεύματος πραγματοποιείται για το σύνολο των πελατών της ΔΕΗ που έχουν ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς»!
        Είδες η ΔΕΗ;
Μ.Ξ.


 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Στηρίξτε το Φεστιβάλ Μουσικής Θα πρέπει να γίνει σε όλους τους Ξανθιώτες κατανοητό ένα πρά…