Σχόλια 05/12/13

0
antikapnistikos
Όχι ο Άδωνης δεν νοιάζεται για την υγεία μας. Εισπράξεις θέλει να κάνει με τον αντικαπνιστικό μέσα στις γιορτές…


 
 
«Πρωτεία»
 Σε ποια χώρα του κόσμου, οι πρωτοετείς φοιτητές σε δύο Πανεπιστήμια δεν έχουν εγγραφεί ακόμα; Δεν γνωρίζουν τα Πανεπιστήμιά τους, δεν έχουν μπει στις αίθουσες;
Μην το σκέφτεστε, το γνωρίζετε όλοι, είναι η Ελλάδα μας. Παγκοσμίως πρώτη σε αρνητικές επιδόσεις.
-Τι κρίμα και τι θλίψη…
«Ε»


 

Αρχίζουν έλεγχοι
 Το Υπουργείο Υγείας ετοιμάζεται για να ξεκινήσει το γιορτινό του «σαφάρι» ως προς την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.
Έτσι, μετά από εντολή προς τις υπηρεσίες υγείας θα γίνουν έλεγχοι στα καταστήματα τροφίμων, στα κέντρα διασκέδασης, εστιατόρια, καφετέριες.
Οι έλεγχοι μάλιστα θα στρέφονται προς δύο κατευθύνσεις. Πρώτα για υγειονομικές παραβάσεις και δεύτερο για την εφαρμογή της απαγόρευσης του καπνίσματος.
Όπως γίνεται αντιληπτό, τόσο οι καταστηματάρχες όσο και οι πελάτες-καπνιστές, θα περάσουν δύσκολες γιορτές. Να θυμούνται δε ότι το πρόστιμο μπορεί να φθάσει και τα πεντακόσια ευρώ.
«Ε»


 
 
 
Κι εδώ τελευταίοι
 Κι άλλη διάκριση για τη χώρα μας. Και βέβαια κι αυτή αρνητική, για όσους βιάστηκαν να χαρούν, παρότι θα ήταν ελάχιστοι.
Λοιπόν, γνωστό πλέον είναι ότι η υπερήφανη αυτή χώρα που λέγεται Ελλάδα έχει ένα ακόμη αρνητικό ρεκόρ, κι αυτό στη διαφθορά στο δημόσιο τομέα.
Έτσι, η ετήσια έκθεση της Διεύθυνσης Διαφάνειας κατατάσσει και φέτος την Ελλάδα στην τελευταία θέση μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών.
Και τι θέλει να μας πει ο ποιητής; Ότι εάν δεν λαδώσεις, δεν δώσεις φακελάκι στην χώρα της υπερηφάνειας, δουλειά στο δημόσιο δεν τελειώνεις!
Γεια σου υπερήφανη Ελλαδάρα μας που έχεις κράτος της πλάκας!
«Ε»


  
Περί του ίδιου θέματος πάλι
 Το περιστατικό είναι αληθινό πέρα για πέρα και ο άνθρωπος που το έζησε ενημέρωσε τον Εισαγγελέα Ξάνθης ενώ υπέβαλε μήνυση σε βάρος της Δημοτικής Αρχής Ξάνθης.
Στην υπόθεση τώρα. Στην γνωστή πλατεία Δημοκρατίας, μπροστά από την παλιά Νομαρχία, περαστικός από κει συμπολίτης μας, «εγκλωβίζεται» από καμιά είκοσι (20) αδέσποτα. Τον περικυκλώνουν, γαβγίζουν, δείχνουν διαθέσεις άσχημες, ενώ ένα έχει πολλά σάλια, με πιθανή λύσσα. Ο συμπολίτης ψύχραιμος, μένει ακίνητος, δεν αντιδρά, αλλά μένει επί 15-20 λεπτά όμηρος των αδέσποτων, μέχρι που έρχονται φίλοι του που τους ειδοποίησε με το κινητό του. Κι έτσι η απειλητική πολιορκία λύθηκε.
Το πρόβλημα όμως των αδέσποτων, του πλήθους αυτών, συνεχίζει να υφίσταται στην πόλη και μάλιστα και στο κέντρο αυτής. Ο συμπολίτης ζήτησε την προστασία του Εισαγγελέα, αφού επεδίωξε να ενημερώσει τον ίδιο το δήμαρχο, το οποίο δεν επετεύχθη λόγω φόρτου εργασίας.
Τα αδέσποτα πλέον είναι μια υπαρκτή πραγματικότητα στην πόλη μας. Κι ενώ έχουν γραφτεί και λεχθεί τόσα και τόσα, στην πράξη ελάχιστα έγιναν. Και στον τομέα αυτόν ευθύνες έχει η δημοτική αρχή και όσοι ταΐζουν τα ζώα αυτά στο κέντρο της πόλης.
«Ε»


 
«Πειρατής» λεωφορείου
 Ταξίδι στην Αθήνα ήθελε να πάει ένας Βορειοηπειρώτης. Και σκέφτηκε ο ερίφης να πάει με λεωφορείο αλλά χωρίς να πληρώσει. Και μάλιστα από την Καβάλα μέσω Περάμου, απειλώντας τον οδηγό με χορτοκοπτικό εργαλείο!
Ο επίδοξος «πειρατής» λεωφορείου του ΚΤΕΛ Καβάλας αποδείχθηκε ότι ήταν και ελαφρώς μεθυσμένος γι’ αυτό και ο οδηγός του απέσπασε εύκολα το χορτοκοπτικό από τα χέρια. Τελικά κατέβηκε από το λεωφορείο ενώ η Αστυνομία που ειδοποιήθηκε τον εντόπισε στην περιοχή του Αγίου Ανδρέα. Συνελήφθη, αναγνωρίστηκε από τον οδηγό, ομολόγησε την βλακεία του και θα οδηγηθεί για τα περαιτέρω. Σημειώνουμε ότι κανένας από τους είκοσι επιβάτες για Πέραμο δεν έπαθε τίποτε.
-Κι έτσι άδοξα έληξε η επιθυμία για μετάβαση στην Αθήνα του Βορειοηπειρώτη.
«Ε»


 
Νέα πρόσωπα στο προσκήνιο
 Μεγάλη έρευνα του Πανεπιστημίου Κρήτης με ερωτηματολόγιο που αφορούσε την Τοπική Αυτοδιοίκηση (Τοπικά και Περιφερειακά) ανέδειξε ως κυρίαρχο θέμα εκτός των άλλων, αυτό της ανάγκης αλλά και του αιτήματος της κοινωνίας να υπάρξουν νέα πρόσωπα στις Αυτοδιοικητικές εκλογές.
Δηλαδή στο προσκήνιο της δημόσιας ζωής να εμφανιστούν νέοι άνθρωποι ηλικιακά και με νέες ιδέες, άφθαρτοι και χωρίς δεσμεύσεις και υποχρεώσεις. Μάλιστα το αίτημα αυτό προέρχεται από τα 2/3 των ερωτηθέντων, κι αυτό σίγουρα προξενεί εντύπωση.
Σημειώνεται δε στην έρευνα και με σαφήνεια απαντούν οι ερωτώμενοι, ότι επιθυμούν κυρίως και πρωτίστως αλλαγή στα πρόσωπα των υποψηφίων δημάρχων, ζητώντας οι νυν δήμαρχοι να μην είναι υποψήφιοι εκ νέου!
«Ε»


 
Έρχεται λουκέτο σε 74 φορείς (;)
 Για πολλοστή φορά διαρρέεται στα ΜΜΕ ότι επίκειται κλείσιμο φορέων και απολύσεις των υπαλλήλων τους. Από την εποχή αντιπροεδρίας Παγκάλου, εδώ και τέσσερα χρόνια, επανέρχεται η συγκεκριμένη είδηση, αλλά επί της ουσίας δεν έχει γίνει τίποτε.
Τα ψέματα όμως τελειώνουν. Μέσα στο 2014 η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει σε 11.000 απολύσεις και η επίτευξη του αριθμού αυτού θα οδηγήσει μοιραία το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σ’ αυτούς τους φορείς που τόσες φορές βρέθηκαν στο στόχαστρο.
Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία οι 74 φορείς υπουργείων που θα κλείσουν ή θα συγχωνευτούν είναι: 18 φορείς του υπουργείου Υγείας με 2.949 υπαλλήλους, 10 φορείς του υπουργείου Παιδείας με 1.193 εργαζόμενους, 6 φορείς του υπουργείου Πολιτισμού με 783 εργαζόμενους, 3 φορείς του υπουργείου Άμυνας με 728 εργαζόμενους, 2 φορείς του υπουργείου Εργασίας με 286 εργαζόμενους, 3 φορείς του υπουργείου Ναυτιλίας με 129 υπαλλήλους, 1 φορέας του υπουργείου Μακεδονίας Θράκης με 66 υπαλλήλους, 12 φορείς του υπουργείου Υποδομών με 12.708 εργαζόμενους, 5 φορείς του υπουργείου Υποδομών με 2.085 εργαζόμενους, 3 φορείς του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με 1.811 εργαζόμενους, 7 φορείς του υπουργείου Ανάπτυξης με 1.462 εργαζόμενους, 3 φορείς του υπουργείου Περιβάλλοντος με 661 εργαζόμενους και η ΓΓ ΜΜΕ με 252 υπαλλήλους.


 
 Ο ΟΓΑ “μπλόκαρε” 10.000 συντάξεις
 Η διοίκηση του ΟΓΑ προχώρησε στο “μπλοκάρισμα” 10.000 συντάξεων, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος του Οργανισμού Ξενοφών Βεργίνης, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή.
Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Βεργίνης, πρόκειται για δικαιούχους που τους ζητήθηκε να προσκομίσουν στον ΟΓΑ στοιχεία, χωρίς ωστόσο να έχουν κάνει μέχρι σήμερα κάτι τέτοιο, και έτσι αποφασίστηκε το πάγωμα της καταβολής των συντάξεων.
Ο διοικητής του ΟΓΑ τόνισε μάλιστα ότι εξετάζονται άλλες 132.000 υποθέσεις, για τις οποίες υπάρχει η υποψία ότι σχετίζονται με πλαστά επιδόματα και συντάξεις.


 
Τι θα γίνει με το σκέπαστρο;
 Έχουν γραφεί και ειπωθεί τόσα πολλά για το περίφημο στέγαστρο της στάσης απέναντι από το Νοσοκομείο που έχει αποξηλωθεί από τον αέρα εδώ και δύο χρόνια περίπου, αλλά το αυτί της δημοτικής αρχής δεν ιδρώνει με τίποτε.
Γέροι άνθρωποι υποφέρουν, πολλοί άρρωστοι, στέκονται μέσα στη βροχή και τον παγωμένο αέρα περιμένοντας το λεωφορείο, διαμαρτύρονται, τηλεφωνούν ξανά και ξανά στο δήμο αλλά δεν συγκινείται κανείς αυτοδιοικητικός εδώ και τόσο καιρό.
Οι εκλογές βέβαια είναι κοντά και ίσως μέχρι τότε να «ευαισθητοποιηθούν», αλλά και οι πολίτες τους ξέρουν πια…


 
 Ν’ ανοίξει ο φάκελος ΕΑΠΑΞ
 Συζητήθηκε χθες από το Μονομελές Πρωτοδικείο η αγωγή των 3 πρώην εργαζομένων της ΕΑΠΑΞ οι οποίοι διεκδικούν τα δεδουλευμένα 2 ετών από την ΕΑΠΑΞ και τον τελευταίο πρόεδρό της κ. Αλέκο Κυριακίδη. Πρόκειται για δίκη αστικού τύπου της οποίας η απόφαση θα εκδοθεί μετά από μήνες. Να σημειώσουμε ότι οι εργαζόμενοι ήταν σε επίσχεση εργασίας η οποία έληξε χθες και – όπως αναφέρει και ρεπορτάζ του xanthipress.gr – γύρισαν στα γραφεία τους και τα βρήκαν αδειανά. Όπως είναι γνωστό η ΕΑΠΑΞ έχει τεθεί σε εκκαθάριση όμως αυτή έχει «παγώσει» καθώς οι εκκαθαριστές παραιτούνται ο ένας μετά τον άλλον γιατί σύμφωνα με τον νόμο φέρουν αντικειμενική ευθύνη. Ο δήμος αρνήθηκε να αναλάβει τα χρέη της ΕΑΠΑΞ που τώρα έχουν ξεπεράσει το 1 εκ. ευρώ (ήταν 740.000 ευρώ επί Κυριακίδη) αλλά ούτε αποδέχτηκε και το πρόγραμμα εξυγίανσης που είχε προτείνει ο κ. Κυριακίδης και έτσι αυτή η κατάσταση με την ΕΑΠΑΞ απλά σέρνεται χωρίς να έχει πέσει φως ακόμη στο ποιοι ευθύνονται. Φαίνεται ότι κανείς δεν θέλει να πιάσει αυτό το θέμα (μήπως γιατί βρωμάει;) και μόνο ο κ. Κυριακίδης – και ο μόνος ίσως που δεν φταίει εντέλει – τρέχει και δεν φτάνει και του έχουν δημεύσει την περιουσία του επειδή – μπορεί κι από φιλότιμο – ν’ ανέλαβε.
– Κάποτε πρέπει και πριν τις εκλογές να πέσει επιτέλους φως στο θέμα ΕΑΠΑΞ, πρέπει να ανοίξει ο φάκελος ΕΑΠΑΞ !
Μ.Ξ.


 
Κόβουν το ρεύμα σε ανάπηρους χήρες κι ορφανά…
 Με δραματικό τόνο ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Κολλάρος απευθύνθηκε στο δήμαρχο Ξάνθης κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας ζητώντας ν’ αναλάβει ο δήμος δράση και να κάνουν μια παράσταση στην ΔΕΗ όπως την προηγούμενη φορά. Εξήγησε ότι η ΔΕΗ συνεχίζει να κατεβάζει του διακόπτες και σε οικογένειες με ανέργους και άτομα με αναπηρία. Συγκεκριμένα έκοψε το ρεύμα σε μια γυναίκα με αναπηρία 87% με άνεργη κόρη και γιο στρατιώτη όπως και σε μια χήρα με τρία ορφανά. Με παρέμβαση του ΠΑΜΕ δόθηκε από την ΔΕΗ ένα χρονικό περιθώριο για να γίνει ένας διακανονισμός. Αλλά το πρόβλημα δεν λύνεται …Ο δήμος μπορεί να συντρέξει τους ανήμπορους δημότες του Για παράδειγμα ο δήμος Ζακύνθου ανέλαβε να πληρώσει τις οφειλές δημοτών του στη ΔΕΗ
Ας δούμε κάποτε και το κοινωνικό πρόσωπο του δήμου Ξάνθης!
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θ’ ακολουθήσει δεύτερο μέρος Για τους πολλούς φίλους που έχουν συναισθηματική σχέση με τη …