Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Δικαστικό Ρεπορτάζ Στο εδώλιο τη Δευτέρα ο δράστης της δολοφονίας της Ζωής Δαλακλίδου

Στο εδώλιο τη Δευτέρα ο δράστης της δολοφονίας της Ζωής Δαλακλίδου

0
dalaklidou zoi
 

Ξεκινά η δίκη Παπάζογλου ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Καβάλας. Ως συνήγορος υπεράσπισης διορίστηκε δικηγόρος της Καβάλας

 
 
 
Το πρωί της Δευτέρας θα ξεκινήσει, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καβάλας, η εκδίκαση της υπόθεσης της άγριας δολοφονίας της 34χρονης Ζωής Δαλακλίδου στην Ξάνθη, η οποία είχε συνταράξει το πανελλήνιο τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους.
Ο κατηγορούμενος Χρήστος Παπάζογλου (ο οποίος έχει ομολογήσει ότι βίασε, μαχαίρωσε και στη συνέχεια έκαψε το πτώμα της άτυχης Ζωής) αναμένεται να μεταφερθεί την Παρασκευή στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας από τις φυλακές Γρεβενών, όπου και κρατείται (αφού πρώτα μεταχθεί, την Πέμπτη, στην Θεσσαλονίκη). Στο δικαστήριο ο Χρήστος Παπάζογλου (ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, βιασμό, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς ιδιοκτησίας με φωτιά και κλοπή) θα εκπροσωπηθεί από τον δικηγόρο Καβάλας Γεώργιο-Ισαάκ Περβανίδη, ο οποίος διορίστηκε περί τα μέσα Οκτωβρίου από το δικαστήριο (καθώς ουδείς δικηγόρος στην Ξάνθη είχε δεχτεί την υπεράσπισή του).
Μιλώντας στο KavalaPress ο κ. Περβανίδης (ο οποίος παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει εμπειρία από ανάλογες υποθέσεις, καθώς πριν από δύο χρόνια είχε αναλάβει την υπόθεση της ανθρωποκτονίας του 39χρονου υπαλλήλου του ΤΕΒΕ στους Σιταγρούς Δράμας) επιβεβαίωσε την είδηση, τονίζοντας ότι έχει έρθει σε επικοινωνία με τον κατηγορούμενο για να σχηματίσει άποψη για την υπόθεση. Ο κ. Περβανάς δεν θέλησε να αναφέρει περισσότερα για την υπόθεση λόγω του δικαστικού απορρήτου των επαφών του με τον κατηγορούμενο, ενώ σε ερώτηση για το αν τυχόν υπήρξε κάποια προσέγγιση από τους συγγενείς του θύματος απάντησε αρνητικά.
Σε κάθε περίπτωση η εκδίκαση της ανθρωποκτονίας της Ζωής Δαλακλίδου αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, «ξυπνώντας» πολύ δυσάρεστες αναμνήσεις από μια υπόθεση που συντάραξε το πανελλήνιο. Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία του ιατροδικαστή, η άτυχη Ζωή υπέστη βιασμό και σεξουαλική κακοποίηση (στο σώμα της βρέθηκε και γενετικό υλικό του δράστη), ενώ από τη βιαιότητα του δράστη υπέστη κακώσεις τόσο στο σώμα, όσο και στο κεφάλι (ουσιαστικά συντριπτικά κατάγματα). Ακόμα, ο δράστης χτύπησε πολύ άγρια τη γυναίκα πριν την κάψει ζωντανή, ενώ στο πάνω μέρος του σώματός της εντοπίστηκαν εγκαύματα 2ου και 3ου βαθμού.
Πηγή: KavalaPress.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Δικαστικό Ρεπορτάζ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αρ. Σκουνάκη: «Η δίωξη των έξι φοιτητών του Πολυτεχνείου Ξάνθης είναι καθαρά πολιτική»

Η δικηγόρος των έξι φοιτητών, Αρετή Σκουνάκη μιλάει στο «Ε» για την υπόθεση η οποία εκδικά…