Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Skoda Ξάνθη: Στη… «σέντρα» ο Σερζ Ντιέ!

Skoda Ξάνθη: Στη… «σέντρα» ο Σερζ Ντιέ!

0
serzdie
 

Ανακοίνωση και… τιμωρία περιμένει τον Ιβοριανό για τη συμπεριφορά του τη στιγμή της αλλαγής

 

Διαταράχθηκε προς στιγμήν η ηρεμία όμως παραμένει το καλό κλίμα στην ομάδα μετά και τη νίκη επί του Παναιτωλικού

 
 
Την καλή εμφάνιση και την πανηγυρική νίκη (3-1) επί του Παναιτωλικού επισκίασε η αντίδραση του Σερζ Ντιέ κατά την αλλαγή του στον αγώνα και η συμπεριφορά του προς το πρόσωπο του Ράινερ Μάουρερ.
 
Η «έκρηξη» του Ντιέ
Στο 63ο λεπτό της αναμέτρησης Ξάνθη – Παναιτωλικός ο Ράινερ Μάουρερ πραγματοποίησε την πρώτη του αλλαγή στο παιχνίδι βγάζοντας τον Σερζ Ντιέ, για να περάσει μέσα τον Θοδωρή Βασιλακάκη.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την έκρηξη του έμπειρου Αφρικανού μέσου ο οποίος κατά την έξοδο του από τον αγωνιστικό χώρο άρχισε να λέει διάφορα… “γαλλικά”.
Η στιγμή έντασης δεν σταμάτησε εκεί. Ο Ντιέ είχε πολλά νεύρα και μάλιστα δυο άνθρωποι της Ξάνθης προσπάθησαν να τον ηρεμήσουν, με τον παίκτη τελικά αφού αρχικά κινήθηκε προς τον πάγκο να φεύγει μόνος του για τα αποδυτήρια, ενώ την ίδια στιγμή οι Ξανθιώτες φίλαθλοι φώναζαν ρυθμικά το όνομά του σε μία προσπάθεια να εκτονωθεί η κατάσταση, κάτι που δεν έγινε όμως.
 
Αναμένεται η απόφαση της Διοίκησης
Η συνέχεια ήταν λίγο – πολύ αναμενόμενη καθώς η συμπεριφορά του Ντιέ δεν πέρασε απαρατήρητη ούτε από τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, Χρ. Πανόπουλο. Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα η ξανθιώτικη ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση βγάζοντας στη… «σέντρα» τον 37άχρονο άσο και παράλληλα στήριξε τον Μάουρερ.
«Πριν από τον Ντιέ και από τον κάθε Ντιέ, Πανόπουλο και… τρεχαγυρευόπουλο τουλάχιστον σ’ ότι αφορά την Skoda Ξάνθη είναι η ΟΜΑΔΑ. Έστω και στα 37 του πρέπει να το μάθει. Ποτέ δεν είναι αργά. Στα 37 του έγινε παράδειγμα προς αποφυγή τουλάχιστον για την ομάδα μας. Είμαστε σίγουροι ότι θα αλλάξει.
Υ.Γ.: Εννοείται ότι θα εφαρμοστεί ο εσωτερικός κανονισμός κατά γράμμα», ανέφερε η ανακοίνωση της ΠΑΕ Skoda.
Να σημειώσουμε ότι βάσει του εσωτερικού κανονισμού, ανάλογη ανάρμοστη συμπεριφορά προς τον προπονητή μπορεί να επισύρει διάφορες ποινές, που ξεκινούν από «τσουχτερό» πρόστιμο και μπορεί να φτάσει μέχρι διακοπή συμβολαίου σε ακραίες περιπτώσεις!
Για τον Ντιέ δεν προβλέπεται όμως κάτι τέτοιο και το πιθανότερο είναι να πληρώσει τη συμπεριφορά του με κάποιο χρηματικό πρόστιμο. Η απόφαση της Διοίκησης αναμένεται τις επόμενες ημέρες.
 
Μάουρερ: «Ο προπονητής αποφασίζει για τις αλλαγές»
 Για το ζήτημα που προέκυψε με τον Σερζ Ντιέ τοποθετήθηκε και ο προπονητής του Ράινερ Μάουρερ, μετά τη λήξη της αναμέτρησης με τον Παναιτωλικό.
Ο Γερμανός τεχνικός είπε για τον Ντιέ: «Ο Ντιέ ήταν πολύ καλός ως το 65′. Όμως οι επιλογές των αλλαγών είναι αποκλειστικά ευθύνη του προπονητή και θα πρέπει να γίνονται σεβαστές από όλους. Ήθελα να βάλω έναν δυνατό παίχτη στο κέντρο που είναι καλός αμυντικά και ήθελα να έχω καλύτερη ανασταλτική λειτουργία στο κέντρο. Εγώ κρίνω ότι έτσι πρέπει να γίνει, δεν είναι κάτι γενικό. Ήταν πολύ δύσκολο για μένα να επιλέξω, κυρίως ποιοι παίχτες θα αγωνιστούν αμυντικά απέναντι σε μια καλή επιθετικά ομάδα».
Όπως αναφέραμε και νωρίτερα, παρά την προς στιγμή… ανησυχία με το θέμα του Ντιέ, το κλίμα στη Skoda Ξάνθη παραμένει καλό και η ψυχολογία είναι στα ύψη μετά τη νίκη επί του Παναιτωλικού που έφερε την ξανθιώτικη ομάδα ξανά σε απόσταση… βολής από τα πλέι – οφ της Super League.
Για χθες το πρόγραμμα περιλάμβανε πρωινή προπόνηση όπου οι ποδοσφαιριστές χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ μ’ αυτούς που αγωνίστηκαν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα να ακολουθούν ασκήσεις αποθεραπείας και τους υπόλοιπους ασκήσεις τεχνικής με μπάλα. Στα πλάνα του Ράινερ Μάουρερ για το επόμενο παιχνίδι με τον Πανιώνιο στη Ν. Σμύρνη επιστρέφει και ο Χοσέμι που εξέτισε την μία αγωνιστική της τιμωρίας του. Για την Τρίτη υπάρχει ρεπό ενώ από την Τετάρτη επιστροφή στις διπλές προπονήσεις.
 
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΠΣ Ξάνθης: Το πανόραμα των αγώνων του Σαββατοκύριακου

Αποτελέσματα, σκόρερς και βαθμολογίες σε όλες τις κατηγορίες Ολοκληρώθηκε το Σάββατο το πρ…