Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Αστέρας Τρίπολης – Skoda Ξάνθη 2-2

Αστέρας Τρίπολης – Skoda Ξάνθη 2-2

0
xanthi asteras
 

Κέρδος ο βαθμός από ένα δύσκολο παιχνίδι σε γήπεδο «πισίνα»

 

Τα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής – η βαθμολογία της Super League

 
Σε ένα γήπεδο που θύμιζε… πισίνα, λόγω της συνεχόμενης βροχόπτωσης, η Ξάνθη πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας στη χθεσινή αναμέτρηση με τον Αστέρα στην Τρίπολη.
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν νωρίς με τον Εντό (12’) όμως οι φιλοξενούμενοι μέσα σε πέντε λεπτά στο α’ μέρος έκαναν την ανατροπή. Ο Κάρλος Κάλβο με φάουλ (37’) και ο Καρίμ Σολτάνι με κεφαλιά σκόραραν για το 1-2 όμως ο Αστέρας στο 80’ με τον Ουσέρο έφτασε στην ισοφάριση και στο τελικό 2-2. Με 10 παίκτες ολοκλήρωσε το παιχνίδι η Skoda Ξάνθη καθώς αποβλήθηκε στο 88’ ο Χοσέμι.
Αυλαία στην 11η αγωνιστική με το παιχνίδι του «Θ. Κολοκοτρώνης» το απόγευμα της Δευτέρας. Στην Τρίπολη η SKODA ΞΑΝΘΗ έχοντας και την παράδοση με το μέρος της, ήθελε να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα μετά τις ήττες από Ατρόμητο και Λεβαδειακό. Ο Ράινερ Μάουρερ το βροχερό αυτό απόγευμα επέλεξε κάτω από τα δοκάρια τον Ισπανό τερματοφύλακα Τσέμα και τους Παΐτο, Χοσέμι, Γούτα και Μπαξεβανίδη από τα αριστερά προς τα δεξιά της άμυνας. Ο Ντιέ και ο Φλίσκας συνέχισαν γι’ άλλο ένα παιχνίδι στον άξονα της μεσαίας γραμμής με τους Κάλβο – Μαρίν στα πλάγια. Ο Μάνταλος ήταν πιο προωθημένος με τον Σολτάνι στην κορυφή της επίθεσης.
Ο Αστέρας μπήκε πιο δυνατά στον βαρύ αγωνιστικό χώρο και ήταν η ομάδα που απείλησε πρώτη την αντίπαλη εστία. Στο 4’ με τον Μπαράλες και στο 8’με το σουτ του Ντε Μπλάσις προσπάθησε να ανοίξει το σκορ, όμως στην πρώτη ευκαιρία η μπάλα πέρασε άουτ και στην δεύτερη χρειάστηκε η επέμβαση του Τσέμα. Στο 12ο λεπτό η ομάδα του Στάικου Βεργέτη με την προβολή του Εντό κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο σκορ μετά από στημένη φάση και πρώτη κεφαλιά πάσα του Ντε Μπλάσις. Μετά το 1-0 η ροή του αγώνα δεν φαινόταν ότι μπορεί να αλλάξει καθώς οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων απέναντι σε μια Skoda Ξάνθη που δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα στην κατοχή της και να κατ’ επέκταση να δημιουργήσει τις ευκαιρίες στην εστία του Χερνάντεζ. Ωστόσο πριν λήξει το πρώτο ημίχρονο, πέντε λεπτά ήταν αρκετά για την κλάση των παικτών της να κάνουν την ανατροπή στο σκορ. Στο 37’ ο Κάλβο με μακρινή υπέροχη εκτέλεση φάουλ νίκησε τον Χερνάντεζ που αιφνιδιάστηκε από την τροχιά της μπάλας και έφερε το παιχνίδι στα ίσα (1-1). Στο 42ο λεπτό και σε μία επίθεση της Skoda Ξάνθη από δεξιά, ο Μπαξεβανίδης έκανε την «γλυκιά» σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, εκεί όπου ο Σολτάνι με καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον προσωπικό του αντίπαλο και τον τερματοφύλακα του Αστέρα κάνοντας το 1-2. Ένα σκορ με το οποίο έκλεισε το πρώτο μέρος.
Η επανάληψη ξεκίνησε με μία αλλαγή για τους φιλοξενούμενους. Ο πρώτος σκόρερ της SKODA ΞΑΝΘΗ, Εστεμπάν Σολάρι πέρασε στη θέση του Νικολά Μαρίν κάτι που έφερε και αλλαγή προσώπων στις θέσεις της ομάδας. Οι γηπεδούχοι μπήκαν και στο δεύτερο μέρος καλύτερα στο παιχνίδι προσπαθώντας να ισοφαρίσουν από νωρίς. Ο ρόλος των παικτών του Μάουρερ είχε χαρακτήρα περισσότερο… «αναχαιτιστικό» και προσπαθούσαν να κρατήσουν μακριά από την εστία του Τσέμα τους αντιπάλους. Ο Αστέρας σε μία προσπάθεια να γίνει πιο επιθετικός, πέρασε στο παιχνίδι και τον Χουάνμα στη θέση του Μουνάφο και τον Καράσκο στη θέση του Ναβάρο αλλά η ξανθιώτικη ομάδα ανέβασε την απόδοσή της κρατώντας το υπέρ της αποτέλεσμα και προσπαθώντας με κόντρα επιθέσεις να βρει και τρίτο γκολ. Στάθηκε τυχερή στις φάσεις του 73’ και του 74’ όταν οι Ζησόπουλος και Ντε Μπλάσις δεν μπόρεσαν να σκοράρουν αλλά και άτυχη στην διπλή ευκαιρία του 78’ με τις προσπάθειες τον Σολάρι και Μπαξεβανίδη. Στο 80’ ήρθε η ισοφάριση για τον Αστέρα με τον Ουσέρο που εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Μπαράλες μέσα στην περιοχή και με δυνατό σουτ από κοντά πέτυχε το 2-2. Οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν στα τελευταία λεπτά με 10 παίκτες καθώς αποβλήθηκε ο Χοσέμι στο 88’.
Διαιτητής: Κουτσιαύτης Αριστομένης (ΕΠΣ Άρτας)
Α’ Βοηθός: Μαγιάνης Χρήστος (ΕΠΣ Άρτας)
Β’ Βοηθός: Ζυγούρης Δημήτρης (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας)
4ος Διαιτητής: Καμπαξής Ιωάννης (ΕΠΣ Εύβοιας)
Κίτρινες: 16’ Λούι, 19’ Ντε Μπλάσις. 30’ Μαρίν, 40’ Κάλβο, 52’ Παΐτο, 56’ Μπαξεβανίδης, 82’ Ουσέρο, 84’ Μάνταλος, 89’ Μπέρτος, 89’ Ζησόπουλος.
Κόκκινες: 87’ Χοσέμι
Συνθέσεις
Αστέρας Τρίπολης: Χερνάντεζ, Λούι, Κοντοές, Ζησόπουλος, Ουσέρο, Εντό, Ντε Μπλάσις, Μπαράλες, Μουνάφο (57’ Χουάνμα), Ναβάρο (67’ Καράσκο).
SKODA ΞΑΝΘΗ: Τσέμα, Μπαξεβανίδης, Παΐτο, Γούτας, Χοσέμι, Ντιέ (89’ Ράνος), Φλίσκας, Μάνταλος, Μαρίν (46’ Σολάρι), Κάλβο (76’ Μπέρτος), Σολτάνι.
 
SUPER LEAGUE
 
11η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ 2-0
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – Ο.Φ.Η. 2-1
ΑΡΗΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-2
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 2-1
ΒΕΡΟΙΑ – ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ 0-3
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ – ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 3-1
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 2-1
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – Π.Α.Ο.Κ. 4-0
ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ – SKODA ΞΑΝΘΗ 2-2
 
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 31
2. Π.Α.Ο.Κ. 25
3. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 18
4. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 17
5. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 17
6. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 17
7. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 17
8. ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ 15
9. ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ 15
10. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 15
11. SKODA ΞΑΝΘΗ 14
12. ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 14
13. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 11
-. ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 11
15. Ο.Φ.Η.9
16. ΑΠΟΛΛΩΝ 8
17. ΑΡΗΣ 8
18. ΒΕΡΟΙΑ 7
ΕΠΟΜΕΝΗ (12η) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013
15.00: ΑΠΟΛΛΩΝ – Ο.Φ.Η.
17.15: ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. – ΒΕΡΟΙΑ
19.30 : ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013
15.00: ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
17.15: SKODA ΞΑΝΘΗ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
17.15!ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ – ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ
17.15: ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ – ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ
19.30: Π.Α.Ο.Κ. – ΑΡΗΣ
Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2013
19.30: ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
 
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην πόρτα της εξόδου ο Πογέτ μετά τον αποκλεισμό στην Τιφλίδα

Δύσκολη η παραμονή του Ουρουγουανού προπονητή Η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου λύγισε στα πέ…