Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ψήφισαν οι εκπαιδευτικοί

Ψήφισαν οι εκπαιδευτικοί

0
ntoumos 3
 

Καθηγητές και δάσκαλοι προσήλθαν στις κάλπες την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου. Για ικανοποιητική συμμετοχή μιλάνε οι απερχόμενοι πρόεδροι

 

Ντούμος και Λουκοπούλου συνεχίζουν στην ηγεσία του τοπικού εκπαιδευτικού συνδικαλιστικού χώρου

 
 
Στις κάλπες οδηγήθηκαν την Τετάρτη οι εκπαιδευτικοί τόσο της Πρωτοβάθμιας, όσο και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να εκλέξουν τους εκπροσώπους τους για τη νέα θητεία. Η προσέλευση των εκπαιδευτικών χαρακτηρίστηκε ικανοποιητική και από τους δύο απερχόμενους προέδρους, οι οποίοι κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα λαμβάνοντας υπόψη και την μείωση του αριθμού των εκπαιδευτικών.
 
249 δάσκαλοι έκαναν και πάλι πρώτη δύναμη τη ΔΑΚΕ/ΠΕ
Στις κάλπες των δασκάλων προσήλθαν 653 εκπαιδευτικοί, από τους οποίους προέκυψαν 594 έγκυρα ψηφοδέλτια, 18 άκυρα και 44 λευκά. Το αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας ήταν να διαμορφωθεί το ποσοστό της ΔΑΚΕ (249 ψήφοι) στο 42,28%, καταλαμβάνοντας 3 έδρες, της Αυτόνομης Παρέμβασης (190 ψήφοι) στο 32,26%, καταλαμβάνοντας 2 έδρες, της ΠΑΣΚ (90 ψήφοι) στο 13,58%, καταλαμβάνοντας 1 έδρα και τέλος της ΕΣΑΚ-ΔΕΕ (72 ψήφοι) στο 12,22%, καταλαμβάνοντας 1 έδρα.
Έτσι, εκλέχθηκαν για το Διοικητικό Συμβούλιο ο Δημήτρης Ντούμος, ο Νικόλαος Χασιώτης και η Ελένη Ξανθοπούλου.
«Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με ειλικρίνεια, εντιμότητα και συνέπεια, κόντρα στις μνημονιακές πολιτικές που εξαθλιώνουν τη ζωή μας, κόντρα σε πολιτικές υπουργών που διαλύουν την δημόσια εκπαίδευση και τιμωρούν τον Έλληνα Εκπαιδευτικό» αναφέρει η ΔΑΚΕ σε σχετική ανακοίνωση της ευχαριστώντας τους συναδέλφους της για την εμπιστοσύνη τους.
 
Ιδιαίτερα μεγάλος ο αριθμός των λευκών στις εκλογές των καθηγητών
Μεγάλος ήταν και ο αριθμός των εκπαιδευτικών που έσπευσαν να ψηφίσουν αυτούς που θα τους εκπροσωπήσουν σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς για τον κλάδο τους. Από τους 540 που προσήλθαν στις κάλπες, έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν τα 527 άκυρα τα 13 και λευκά τα 67. Το αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας ήταν οι «Συνεργαζόμενες Αριστερές Κινήσεις Εκπαιδευτικών» να συνεχίσουν δυναμικά με ποσοστό 59%, καθώς τους έδωσαν 4 έδρες με ψήφο εμπιστοσύνης 270 εκπαιδευτικοί. Ακολούθησαν η Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών με ποσοστό 17% καταλαμβάνοντας 1 έδρα (76 ψήφοι), η ΔΑΚΕ Εκπαιδευτικών με ποσοστό 16% καταλαμβάνοντας 1 έδρα (73 ψήφοι) και τέλος η ΕΣΑΚ-ΔΕΕ με ποσοστό 9% καταλαμβάνοντας 1 έδρα (73 ψήφοι).
Έτσι, οι 7 που εκλέχθηκαν για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ Ξάνθης είναι: η Μαρία Λουκοπούλου, ο Στέλιος Ιωαννίδης, η Λία Δαμανάκη, ο Γιώργος Βασιλειάδης, ο Αναστάσιος Βρένος, ο Κωνσταντίνος Κασάτης και ο Γιάννης Τεκέογλου.
Μιλώντας στο «Ε» η κ. Λουκοπούλου απερχόμενη πρόεδρος της ΕΛΜΕ –και κατά πάσα πιθανότητα η νέα- σημείωσε ότι «ο αριθμός των συναδέλφων μας που προσήλθαν στις κάλπες ήταν αρκετά ικανοποιητικός, αν λάβει κανείς υπόψη του ότι ο αριθμός των εκπαιδευτικών έχει μειωθεί». Μάλιστα, η ίδια αναφέρθηκε και στο μεγάλο αριθμό των λευκών που προσμετρήθηκαν ότι πιθανότατα να οφείλεται στην απογοήτευση των ψηφοφόρων της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚ.
 
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …