Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Πρόσληψη – πρόκληση για τους εργαζόμενους στη ΣΕΚΑΠ

Πρόσληψη – πρόκληση για τους εργαζόμενους στη ΣΕΚΑΠ

0
sekap001-empros
 

 «Φωτιές» άναψε η πρόσληψη πρώην συνταξιούχου που εμπλέκεται στην υπόθεση με τα πλαστά ένσημα. Καταγγελίες Γαβριηλίδη

 

Γιαλάογλου: «Δεν μας αφορά αν είναι υπόδικος…Η ΣΕΚΑΠ χρειάζεται εξειδικευμένο προσωπικό…»

 
 
 
«Λάδι στη φωτιά» έριξε η πρόσφατη ενέργεια της διοίκησης της ΣΕΚΑΠ να προσλάβει πρώην συνταξιούχο της εταιρείας, ο οποίος μάλιστα ενέχεται στην υπόθεση με τα πλαστά των υπαλλήλων των συνεταιριστικών και είναι υπόδικος για αυτό. Η ενέργεια αυτή της διοίκησης πυροδότησε νέο κύκλο αντιδράσεων καθόσον εκλήφθηκε ως πρόκληση από τα σωματεία των εργαζομένων που το κατήγγειλαν, ιδιαίτερα μάλιστα από το γεγονός ότι σε 2 μήνες μέσα η διοίκηση της ΣΕΚΑΠ έχει προβεί σε απολύσεις 25 εργαζομένων, έχει θέσει 11 σε διαθεσιμότητα και έχει «παγώσει» τη διαδικασία εθελουσίας εξόδου των 40 που υπέβαλλαν την σχετική αίτηση – όπως υποστηρίζουν.
 
Γαβριηλίδης: «Απολύουν εμάς και προσλαμβάνουν υπόδικους…»
Μύδρους εναντίον της διοίκησης εξαπολύει ο πρόεδρος του σωματείου Εργατοτεχνικών της ΣΕΚΑΠ Κώστας Γαβριηλίδης επισημαίνοντας ότι: «Η διοίκηση δείχνει να επιβραβεύει αυτούς που είναι υπόλογοι στο Ελληνικό Δημόσιο και υπόδικοι ενώ την ίδια στιγμή καταλύει τα δικαιώματα των εργαζομένων και προβαίνει σε απολύσεις προσωπικού. Προσέλαβε τον εν λόγω συνταξιούχο κατά της διάρκεια της 48ωρης απεργία μας για να προασπίσουμε τα δικαιώματα μας. Όπως φαίνεται το μόνο που την ενδιαφέρει είναι το όσο δυνατόν φτηνότερο κόστος εργασίας». Τα πυρά του κ. Γαβριηλίδη όμως στρέφονται και κατά της διοίκησης της ΣΕΚΕ και προσωπικά κατά του κ. Κοντού και του κ. Ταρενίδη, επιζητώντας μια απάντηση στο ερώτημα: «Οι κύριοι Κοντός και Ταρενίδης διατυμπάνιζαν σ’ όλα τα Μέσα ότι ο όρος που θέτει η ΣΕΚΕ για τη συμφωνία πώλησης των μετοχών της στον Ιβάν Σαββίδη είναι η διασφάλιση τω θέσεων εργασίας. Δεν πέρασαν δυο μόνο μήνες και έχουμε 25 απολύσεις και 11 διαθεσιμότητες. Δηλαδή αν δεν έβαζαν αυτόν τον όρο πόσες θα είχαμε; Αυτή είναι η ανάπτυξη της εταιρείας που υπόσχονταν;».  
 
Σ. Γιαλάογλου: «Δεν μας αφορά αν είναι υπόδικος…Η ΣΕΚΑΠ χρειάζεται ειδικευμένο προσωπικό…»
Απαντώντας στις καταγγελίες Γαβριηλίδη ο νομικός εκπρόσωπος της ΣΕΚΑΠ, δικηγόρος Στέργιος Γιαλάογλου, επισημαίνει ότι η εταιρεία είναι υποστελεχωμένη σε εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό ενώ έχει υπεράριθμους ανειδίκευτους και αυτός είναι ο λόγος που προσέλαβε τον συγκεκριμένο συνταξιούχο ο οποίος είναι ειδικότητας χειριστή μηχανών με δίμηνη σύμβαση και γι’ αυτό προκηρύσσει άμεσα και άλλες προσλήψεις τεχνικού προσωπικού. Σ’ ότι αφορά την εμπλοκή του συγκεκριμένου με τη δικαιοσύνη επισημαίνει: «Δε ζητάμε πιστοποιητικό ποινικού μητρώου για να προσλάβουμε κάποιον που μας χρειάζεται. Οποιαδήποτε δικαστική εμπλοκή του αφορά τον ίδιο και θα επιλυθεί από τη δικαιοσύνη. Όχι εμάς εφ’ όσον δεν έχει τελεστεί το αδίκημα στην εταιρεία ή δεν έχει ζημιωθεί η εταιρεία. Η ΣΕΚΑΠ χρειάζεται εξειδικευμένο προσωπικό και θα προσλάβει πολλούς τεχνικούς. Σύντομα θα βγει η σχετική προκήρυξη. Είναι μια απόδειξη ότι η εταιρεία θ’ αυξήσει τις θέσεις εργασίας», επισημαίνει ο κ. Γιαλάογλου. Σ’ ότι αφορά τις απολύσεις προσωπικού που καταγγέλλει ο κ. Γαβριηλίδης ο κ. Γιαλάογλου το διαψεύδει υποστηρίζοντας ότι έχουν γίνει μόνο 4 απολύσεις των εργαζομένων στην ΒΙΟ και προειδοποιήσεις για απολύσεις άλλων 5 εργαζομένων των Φεβρουάριο ενώ επεσήμανε ότι η διαδικασία με την εθελούσια προχωρά κανονικά. Όπως και η διαδικασία με την υπογραφή ατομικών συμβάσεων.
 
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
 

 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τη χορήγηση σύνταξης σε οφειλέτες – Η απόφαση

Ποιες εκκρεμείς συντάξεις θα δοθούν πρώτα Έτοιμη προς υπογραφή είναι η απόφαση για τη χορή…