Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Πρόστιμα – «φωτιά» στις παραλίες από την Κτηματική

Πρόστιμα – «φωτιά» στις παραλίες από την Κτηματική

0
paralia myrodatou
 

 Από 8.000 – 16.000 ευρώ τα πρόστιμα στους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στις παραλίες του Δήμου Αβδήρων

 

«Μας εξοντώνουν…», υποστηρίζουν. Στο πλευρό των επιχειρηματιών ο δήμαρχος Αβδήρων». Ενεργήσαμε νομίμως…», λένε από την Κτηματική

 
 
Μεταξύ «Σκύλας στη Χάρυβδης» βρίσκονται οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στις παραλίες του δήμου Αβδήρων. Δεν τους έφτανε η Αρχαιολογία που έχει ρίξει απαγορευτικό για οποιαδήποτε παρέμβαση στην παραλία του Αη Γιάννη καθιστώντας την – κατά κοινή ομολογία – ωραιότερη παραλία του νομού μη αξιοποιήσιμη, κι αυτούς που μίσθωσαν από το δήμο τμήματα άλλων παραλιών όπως του Μυρωδάτου, Πόρτο Μόλος κ.λ.π. τους πήρε… αμπάριζα και η Κτηματική Υπηρεσία η οποία τους έχει ταράξει στα πρόστιμα και κινδυνεύει να πάει στράφι όλος ο ιδρώτας του καλοκαιριού!
 
Από την Κτηματική ….με αγάπη: Πρόστιμα από 8.000 – 16.000 ευρώ!
Σε κατάσταση νευρικής κρίσης οι 8 συνολικά επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στις παραλίες του δήμου Αβδήρων και κατόπιν αδείας από την Κτηματική και σύμφωνα με την νέα ΚΥΑ, έχουν εγκαταστήσει αναψυκτήρια αναπτύσσοντας παράλληλα και ομπρέλες και ξαπλώστρες κατά μήκος των παραλιών καθώς αρκετοί από αυτούς πήραν «ραβασάκια» από την Κτηματική Υπηρεσία, η οποία τους ανακοινώνει τα πρόστιμα που τους έχει επιβάλλει για παρατυπίες που έχει διαπιστώσει και τα οποία κυμαίνονται από 8.000 ευρώ – 16.000 ευρώ!
«Είναι εξοντωτικά …δεν μπορούμε να τα πληρώσουμε, ότι δουλέψαμε το καλοκαίρι μας το παίρνουν…», διαμαρτύρονται απευθυνόμενοι στο δήμαρχο Αβδήρων κ. Βασίλη Τσολακίδη με τον οποίο συναντήθηκαν χθες το πρωί ζητώντας την μεσολάβησή του και την στήριξή του.
 
Στο πλευρό των επιχειρηματιών ο δήμαρχος Αβδήρων
«Μ’ αυτή την τακτική τουριστική ανάπτυξη και αξιοποίηση στις παραλίες μας δεν θα δούμε ποτέ. Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια πέρσι…Δώσαμε τη δυνατότητα να δραστηριοποιηθούν περισσότεροι να δουλέψουν περισσότεροι επαγγελματίες…να γίνουν οι παραλίες μας πολυσύχναστες …Κι έρχεται η Κτηματική και εξαντλεί όλη της αυστηρότητα επιβάλλοντας εξοντωτικά πρόστιμα …Αντιμετωπίζουν τους επιχειρηματίες των δικών μας παραλιών όπως αυτούς που δραστηριοποιούνται στην Μύκονο! Έχουν βαλθεί να τους διαλύσουν εξαντλώντας όλη την αυστηρότητα του νόμου. Ασκούν καθαρά εισπρακτική πολιτική Εμείς είμαστε στο πλευρό τους και θα τους στηρίζουμε γιατί στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα και την αξιοποίηση των παραλιών μας», δηλώνει ο δήμαρχος Αβδήρων κ. Τσολακίδης. Να σημειώσουμε ότι οι επιχειρηματίες προτίθενται να κάνουν ένσταση προς την Κτηματική Υπηρεσία Ξάνθης.
 
Κτηματική: «Ενεργήσαμε νομίμως…»
Στο μεταξύ από την Κτηματική Υπηρεσία Ξάνθης στην οποία απευθύνθηκε το «Ε» για να πληροφορηθεί αναφορικά με το εύρος των παρανομιών που βεβαιώθηκαν και επισείουν αυτά τα πρόστιμα μας δόθηκε η απάντηση ότι τηρήθηκε η νομιμότητα και ότι τα πρόστιμα αφορούν αυθαίρετη καταπάτηση εκτάσεων.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxnathopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …