Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Θα «φλερτάρουν» ΑΝΕΛ – ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές;

Θα «φλερτάρουν» ΑΝΕΛ – ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές;

0
syriza
 

Απόφαση της Κ.Ο. ΑΝΕΛ: Στήριξη σε αντιμνημονιακούς…. Οι ΑΝΕΛ Ξάνθης λένε ναι στις αντιμνημονιακές δημοτικές παρατάξεις…

 
«Κλείνει την πόρτα» στους ΑΝΕΛ Ξάνθης ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης
 
    anel
 
Το διαφαινόμενο πολιτικό «φλερτ» μεταξύ ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ που λαμβάνει χώρα στην κεντρική πολιτική σκηνή χωρίς να διαψεύδεται σε επίπεδο κορυφής και μάλιστα να …εξάγεται και σε διεθνή Μέσα το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ
(η Luxemburger Wort του Λουξεμβούργου αναφέρεται στο πρόσφατο «φλερτ» που ξεκίνησε μετά τις δηλώσεις του Νότη Μαριά λέγοντας: «Η ελληνική ριζοσπαστική αριστερά φλερτάρει με την άκρα δεξιά»), μεταφέρεται και τις αυτοδιοικητικές εκλογές με τη φράση – κλειδί: «αντιμνηνονιακό μέτωπο».
 
Απόφαση της Κ.Ο. ΑΝΕΛ: Στήριξη σε αντιμνημονιακούς….
Τους ψιθύρους για συνεργασία και στήριξη από τους ΑΝΕΛ των συνδυασμών του ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές ενισχύει και πυροδοτεί σενάρια η αποφαση της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ σύμφωνα με την οποία: «Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ παραμένουμε πιστοί στην απόφαση να προχωρήσουμε με δική μας πρωτοβουλία στη δημιουργία ενός μεγάλου αντιμνημονιακού, δημοκρατικού και πατριωτικού μετώπου ενόψει της μάχης των αυτοδιοικητικών και περιφερειακών εκλογών. Σύμμαχοι με όλες εκείνες τις προσωπικότητες των τοπικών κοινωνιών, οι οποίες θα στείλουν μήνυμα αντίστασης στις δυνάμεις καθυπόταξης των Δήμων και των Περιφερειών μας, στον Φούχτελ και την παρέα του. Κόντρα στα μνημόνια – πιστοί στις απόψεις και τις «κόκκινες γραμμές» του Κινήματός μας – συμβάλλουμε στη διαμόρφωση των πλειοψηφιών, που θα απαντήσουν με ένα μεγάλο «όχι» στις λογικές της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ». Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στο Εθνικό Συμβούλιο. Στην επιλογή των προσώπων θα παίξουν βασικό ρόλο οι αποφάσεις των Συντονιστικών Επιτροπών και των πολιτευτών, ενώ εξετάζεται και η αυτόνομη κάθοδος υποψηφίων των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, κατά περίπτωση.
 
Οι ΑΝΕΛ Ξάνθης λένε ναι στις αντιμνημονιακές δημοτικές παρατάξεις…
Στην Ξάνθη είναι γνωστό ότι οι ΑΝΕΛ κατέγραψαν ένα αξιοσημείωτο ποσοστό της τάξης του 6,5% και του 10,5% στις εκλογές του Μαΐου – Ιουνίου του 2012. Αυτό ως βάση δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την έναρξη μιας προσπάθειας προσέγγισης και επαφών ώστε να δημιουργηθούν συνεργασίες με παρατάξεις του λεγόμενου αντιμνημονιακού μετώπου που εκφράζεται κατά κύριο λόγο από τον ΣΥΡΙΖΑ. Επισήμως όμως τόσο ο πολιτευτής κ. Χαράλαμπος Ευστρατίου όσο και ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής ΑΝΕΛ Ξάνθης κ. Δημήτρης Δούτσης διαψεύδουν οποιαδήποτε συζήτηση με οποιαδήποτε παράταξη ενώ για το πώς θα κινηθούν στις εκλογές παραπέμπουν στην απόφαση της Γενικής συνέλευσης των μελών του κόμματος η οποία θα συγκληθεί περί το τέλος Νοεμβρίου – όπως διαβεβαίωσε ο κ. Δούτσης. Ο κ. Ευστρατίου πάντως επανέλαβε ότι «απόφασή μας είναι να στηρίζουμε αντιμνημονιακές δυνάμεις χωρίς όμως να γίνουμε ουρά κανενός…».
 
«Κλείνει την πόρτα» στους ΑΝΕΛ ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης
Στόμα ερμητικά κλειστό και στον ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης για οποιαδήποτε κίνηση τους που αφορά στις αυτοδοιηκητικές εκλογές Παρά ταύτα ο πρόεδρος της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης κ. Νίκος Καλιαμπάκας «κλείνει την πόρτα» για συνεργασία με τους ΑΝΕΛ Ξάνθης δηλώνοντας: «Δεν υπάρχει κανένα σημείο επαφής με του ΑΝΕΛ». Προσθέτει δε οποιαδήποτε απόφαση θα αφορά την παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στους δήμους της Ξάνθης θα ληφθεί σε ανοιχτή γενική συνέλευση των μελών του κόμματος που θα πραγματοποιηθεί τέλος Νοέμβρη.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο συνάντησε ο περιφερειάρχης ΑΜΘ,Πρωτοσέλιδο

Ο κ. Τοψίδης συμμετείχε σε αποστολή από τη Ροδόπη, αποτελούμενη από τον μητροπολίτη Μαρωνε…