Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Στόχος… «ποντικών» το γήπεδο της Γενισέας

Στόχος… «ποντικών» το γήπεδο της Γενισέας

0
dim.gymn genisea
 

 Διέρρηξαν για 3η φορά μέσα σε 1,5 χρόνο τις αθλητικές εγκαταστάσεις

 

«Είχαμε βάλει σιδεριές όμως οι διαρρήκτες τις ξήλωσαν με λοστό» λέει στο «Ε» ο πρόεδρος της ομάδας Βασίλης Ασημάκης

 
 
Τρίτωσε το… κακό στο γήπεδο της Γενισέας, όπου την περασμένη Τετάρτη υπήρξε διάρρηξη, η 3η στον τελευταίο 1,5 χρόνο.
Οι «ποντικοί» αυτή τη φορά δεν είχαν σημαντική λεία, καθώς οι ιθύνοντες της ομάδας είχαν πάρει τα μέτρα τους μετά τα δύο προηγούμενα κρούσματα, όμως και πάλι η αναστάτωση αλλά και ο εκνευρισμός που ακολούθησε από την κλοπή στους ανθρώπους της ομάδας ήταν μεγάλος.
Ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας «Ελπίδα» Γενισέας, κ. Βασίλης Ασημάκης, μιλώντας στο «Ε» τόνισε ότι παρά τα προηγούμενα κρούσματα και τα μέτρα ασφαλείας που είχαν πάρει στο γήπεδο, δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν τους επίδοξους διαρρήκτες. Αναλυτικά:
Β.Α.: «Αυτή ήταν η 3η διάρρηξη μέσα σε 1,5 χρόνο. Αυτή τη φορά πήραν ρουχισμό, τσάντες, μερικά ζευγάρια καινούριες κάλτσες, φόρμες και άλλο αθλητικό υλικό, ενώ έλειπαν αντικείμενα και από τα ντουλαπάκια κάποιων παικτών στα αποδυτήρια. Επίσης μας έκλεψαν την τσάντα του φαρμακείου, ενώ η πιο σημαντική απώλεια, όχι τόσο σε χρηματική αξία αλλά σε συναισθηματική, ήταν η κλοπή του κυπέλλου που είχαμε κατακτήσει τη σεζόν 2011-2012 για την άνοδο από τη Γ’ Ε.Π.Σ. στη Β’. Τις προηγούμενες φορές είχαν πάρει αντικείμενα μεγαλύτερης αξίας, για παράδειγμα καλώδιο 180 μέτρων αξίας 700 Ευρώ, είχαν κλέψει τις εισπράξεις του κυλικείου κ.α.».
Ο διαρρήκτης ή οι διαρρήκτες, προσπάθησαν να μπουν και στο κυλικείο, όμως δεν τα κατάφεραν καθώς ήταν καλά ασφαλισμένο, ενώ αρκέστηκαν στο να κλέψουν 2-3 κουτιά με καφέδες που υπήρχαν στα αποδυτήρια για τους παίκτες.
Για τον τρόπο με τον οποίο μπήκαν οι διαρρήκτες ο κ. Ασημάκης αναφέρει:
Β.Α.: «Μετά τα προηγούμενα κρούσματα είχαμε βάλει σε όλες τις εισόδους και στα παράθυρα σιδεριές, όμως οι διαρρήκτες βρήκαν τον τρόπο και τις ξήλωσαν – μάλλον με λοστό – σε ένα μικρό παράθυρο που δεν φαίνεται από το δρόμο κι έτσι μπήκαν τις βραδινές ώρες της 6ης Νοεμβρίου. Ευτυχώς οι εσωτερικές πόρτες ήταν κλειδωμένες και περιορίστηκαν στα αποδυτήρια. Επίσης προσπάθησαν να μπουν στο γυμναστήριο που βρίσκεται δίπλα αλλά δεν τα κατάφεραν καθώς και εκεί είχαμε ενισχυμένη θωράκιση».
 
Τα υπόλοιπα τρόπαια είχαν μεταφερθεί σε άλλο χώρο
 Η Ελπίδα Γενισέας είναι μία ομάδα με πολλές διακρίσεις στο παρελθόν, με πρωτιές στα τοπικά πρωταθλήματα, συμμετοχές στη Δ’ Εθνική και κατακτήσεις του κυπέλλου ΕΠΣ Ξάνθης. Για καλή τους τύχη, οι ιθύνοντες της ομάδας είχαν μεταφέρει τα προηγούμενα τρόπαια σε άλλο χώρο φύλαξης, μέσα στον οικισμό της Γενισέας (το γήπεδο βρίσκεται λίγο έξω από το χωριό) κι έτσι εκείνα παραμένουν ασφαλή και άθικτα.
«Αυτό το κύπελλο που μας έκλεψαν ήταν το πιο πρόσφατο, ήταν αυτό που κατέκτησε η τωρινή ομάδα, μετά την επανίδρυση μας πριν τρία χρόνια και το είχαμε στα αποδυτήρια προς τιμήν της τωρινής ομάδας» δηλώνει ο πρόεδρος της Ελπίδας Γενισέας, ενώ μιλώντας για τα αγωνιστικά συμπληρώνει:
«Είμαστε σε καλό δρόμο. Αυτή είναι η 3η χρονιά από την επανίδρυσή μας (η Ελπίδα είχε μείνει ανενεργή για μερικά χρόνια) και μετά από πολλές προσπάθειες δημιουργήσαμε ένα αξιόμαχο και ανταγωνιστικό σύνολο με τα παιδιά του χωριού. Θεωρώ ότι είμαστε μία καλή ομάδα για τα ερασιτεχνικά δεδομένα, ενώ είναι μία ομαδική προσπάθεια την οποία στηρίζουν και οι άνθρωποι του χωριού. Σίγουρα είναι πολύ δύσκολο να επιστρέψουμε στις παλιές καλές εποχές και τις δόξες της Ελπίδας Γενισέας όμως σκοπός μας είναι να υπάρχει η ομάδα ώστε να γυμνάζονται τα παιδιά και να έχουμε μία αξιοπρεπή παρουσία».
Τέλος, για το καθεστώς του γηπέδου και το πώς θα προσπαθήσουν να απαλλαγούν από τους διαρρήκτες, ο κ. Ασημάκης αποκαλύπτει:
«Το γήπεδο είναι δημοτικό και, όπως σε όλα τα γήπεδα του Δήμου Αβδήρων, έτσι και στο δικό μας ο δήμος βοηθάει για τη συντήρησή του. Όμως και εμείς συνεισφέρουμε στα διάφορα έξοδα, όπως στους προβολείς που βάλαμε με δικά μας χρήματα κ.α.
Για το θέμα των διαρρήξεων, κάναμε για ακόμη μία φορά μήνυση κατά αγνώστου και περιμένουμε να δούμε αν θα υπάρξει αποτέλεσμα, ενώ πλέον σκεφτόμαστε να ενισχύσουμε περισσότερο την περίφραξη και να τοποθετήσουμε συναγερμό».
* Η Ελπίδα Γενισέας βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη 2η θέση της βαθμολογίας της Β1 ΕΠΣ Ξάνθης και είναι ένα από τα φαβορί για την άνοδο – επιστροφή της στην Α’ τοπική κατηγορία. Προπονητικό δίδυμο είναι οι Παναγιώτης Ζάικος (προπονητής/γυμναστής) και Σταύρος Κανδυλίδης (τεχνικός σύμβουλος/προπονητής) ενώ στο ¨ρόστερ¨ μεταξύ άλλων βρίσκονται οι εξής παίκτες: Τάτσης, Σαφαρίδης, Ζωσιμίδης, Κανδυλίδης Στεφ., Τσικούδης, Σουκρή Οζτζάν, Τερσενίδης Ν., Κανδυλίδης Κυρ., Ζάικος, Παπαδόπουλος, Ζαρζακόπουλος, Ταταρίδης, Βασιλείου, Νεοφυτίδης, Διαμαντής, Δημητριάδης, Νεοφυτίδης, Βλαχάκης, Καβαραντζής, Μοσχόπουλος, Τερσενίδης Κ., Πανταζίδης, Ταταρίδης κ.α.
 
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Λεύκιππος: Ανέβηκε στην 3η θέση μετά την νίκη στο Αμοιρίδειο επί της Αρετσούς

Στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής Μία αγωνιστική πριν το τέλος και ο Λεύκιππος με την εύκολ…