Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ «Κατεβάζει ρολά» η Αλουμύλ στην Ξάνθη

«Κατεβάζει ρολά» η Αλουμύλ στην Ξάνθη

0
aloymil
 

 Το ανακοίνωσε η διοίκηση τους 132 εργαζόμενους. Τους κάλεσε να δουλέψουν στο Κιλκίς

 

Ένα ακόμη πλήγμα στο νομό μας! Μεγαλώνει η αποβιομηχάνιση, μεγαλώνει η ανεργία…

 
 
 
«Λουκέτο» βάζει ο όμιλος Αλουμύλ στο εργοστάσιο της Ξάνθης! Η είδηση ανακοινώθηκε χθες το πρωί στους 132 εργαζόμενους του εργοστασίου από τη διοίκηση κατ’ εντολή του προέδρου του Ομίλου κ. Γιώργου Μυλωνά.
 
Τους καλεί να δουλέψουν στο Κιλκίς ή να αποχωρήσουν οικειοθελώς;
Να σημειώσουμε ότι η είδηση δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία καθώς πέρσι απολύθηκαν από το εργοστάσιο της Ξάνθης 40 εργαζόμενοι. Σύμφωνα με πληροφορίες μας η διοίκηση είπε στους εργαζόμενους ότι μπορούν αν το επιθυμούν να μεταφερθούν για δουλειά στο εργοστάσιο του Κιλκίς. Για όσους δεν δεχτούν σύμφωνα με πληροφορίες, που όμως δεν έχουν διασταυρωθεί από τη διοίκηση η εταιρεία τους κάλεσε να δηλώσουν οικειοθελή αποχώρηση και τους υποσχέθηκε την καταβολή αποζημίωσης όπως και ένα ποσό ως πριμ.
Να σημειώσουμε ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν σωματείο. Παρά ταύτα είναι ενήμερος ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης κ. Άγγελος Μπεμπεκίδης ο οποίος και πρόκειται να μεταβεί στο εργοστάσιο σήμερα μαζί με την Επιθεωρήτρια Εργασίας κα Νικάκη – όπως μας ενημέρωσε σχετικά.
 
Ένα ακόμη πλήγμα στο νομό μας
Το κλείσιμο του εργοστασίου της Αλουμύλ αποτελεί ένα ακόμη μεγάλο πλήγμα για την τοπική κοινωνία και οικονομία καθώς αποτελούσαν μαζί με την DΙΑΝΑ που επίσης έχει κλείσει δυο σημαντικές βιομηχανικές μονάδες που έδιναν δουλειά και ζωή τη τοπική κοινωνία. Ένα ακόμη εργοστάσιο κλείνει στο νομό μας, ένα ακόμη βήμα προς την πλήρη αποβιομηχάνισή του που συντελείται σταθερά τα τελευταία χρόνια, νέοι άνεργοι στη λίστα του ΟΑΕΔ και ο δείκτης της ανεργίας να σκαρφαλώνει στα 35%!
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΙΕΛΚΑ: Συγκράτηση τιμών στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ τον Μάρτιο

Πού καταγράφηκαν μειώσεις και αυξήσεις Με ρυθμό 0,28% «έτρεξε» ο πληθωρισμός στα προϊόντα …