Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Εντυπωσιασμένοι από την Ξάνθη οι συντελεστές της εκπομπής «Μία πόλη – μία ομάδα»

Εντυπωσιασμένοι από την Ξάνθη οι συντελεστές της εκπομπής «Μία πόλη – μία ομάδα»

0
apsichos kafeneio
 

 Συνομίλησαν με φιλάθλους και κατέγραψαν πολλά πλάνα – Δείτε τι ειπώθηκε στη συνάντηση με τους «Ακρίτες»

 

Την Κυριακή ο αγώνας Πανιώνιος – Skoda Ξάνθη. Αναλυτικά το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής

   paidakia-skoda
 
Με τη συνάντηση με μέλη των «Ακριτών», ολοκλήρωσε το τηλεοπτικό συνεργείο του Novasports την περιήγηση του στην πόλη της Ξάνθης και μαζί το ρεπορτάζ – αφιέρωμα «Μία πόλη – μία ομάδα».
Το εξαμελές συνεργείο του συνδρομητικού καναλιού πραγματοποιεί περιοδεία σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας για να παρουσιάσει το «δέσιμο» των φιλάθλων με την κάθε ομάδα, μέσα από συνεντεύξεις, παρουσιάσεις και άλλα δρώμενα, σε μία πρωτοβουλία που πήρε η Super League και υλοποιείται μέσα από τον τηλεοπτικό σταθμό, σε μία σειρά ντοκιμαντέρ που θα παιχτούν το επόμενο χρονικό διάστημα.
Στην πόλη μας το τηλεοπτικό συνεργείο συναντήθηκε με διάφορους αθλητικούς παράγοντες, μέλη της ΠΑΕ Skoda Ξάνθη και κυρίως φιλάθλους, απλούς και οργανωμένους (xanthifans) και τους «Ακρίτες», όπως συνέβη το βράδυ της περασμένης Τετάρτης.
Η συνάντηση με τους φιλάθλους είχε οριστεί στο καφενείο «Άψυχος» στην οδό Βενιζέλου (απέναντι από το κτίριο της Νομαρχίας) και αρκετοί ήταν οι Ξανθιώτες φίλαθλοι, μέλη των «Ακριτών» και μη, που έδωσαν το «παρών» και μίλησαν στην κάμερα της Nova.
Μεταξύ άλλων στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι Μπερμπέρογλου Γιώργος, Ρόιδος Σπύρος, Καλεντερίδης Λάζαρος, Τζατζίδης Κων/νος, Τσίτσος Αντώνης, Μερκούρης Σπύρος, Ντούτσης Πέτρος, Τσιλιγγίρης Μιχάλης, Γρηγοριάδης Βασίλης, Σφουγγάκος Κων/νος, ο ιδιοκτήτης του καφέ Άψυχος Παναγιώτης κ.α.
Στο τηλεοπτικό… γύρισμα που έγινε στο χώρο οι παρευρισκόμενοι κατέθεσαν τις απόψεις τους για το ποδόσφαιρο, τη Skoda Ξάνθη και την «οικογενειακή κερκίδα» του γηπέδου της, στη λειτουργία της οποίας πρωτοστάτησαν οι «Ακρίτες» κ.α. Η συζήτηση βέβαια δεν έμεινε μόνο στον αθλητισμό αλλά περιστράφηκε και γύρω από την καθημερινή ζωή στην πόλη, τους ανθρώπους της κ.α.
«Είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα ενέργεια από πλευράς Super League και Nova, μέσα από την οποία πιστεύω ότι θα βγει ένα ωραίο αποτέλεσμα που θα παρουσιάζει με όμορφο τρόπο την ομάδα μας και την πόλη μας», είπε μετά το τέλος της «εκπομπής» το ιδρυτικό μέλος των «Ακριτών», Γ. Μπερμπέρογλου. «Εμείς από την πλευρά μας προσπαθήσαμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο φιλόξενοι και κατατοπίσαμε τους παραγωγούς σε διάφορα θέματα», συμπλήρωσε. Όσο για το περιεχόμενο της συζήτησης, ο κ. Μπερμπέρογλου ανέφερε: «Μιλήσαμε για πράγματα γνωστά σε εμάς, τους Ξανθιώτες, όμως άγνωστα στο ευρύ ποδοσφαιρικό κοινό στο Πανελλήνιο. Θεωρώ ότι η αγάπη που δείχνουμε στην ομάδα και ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε και απομονώνουμε τα φαινόμενα βίας, είναι μοναδικά ανάμεσα σε όλες τις ομάδες και θέλουμε να τα δείξουμε και σε άλλους φιλάθλους για να ακολουθήσουν το παράδειγμά μας. Μόνο αν εξαλειφθεί η βία θα επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα». Ολοκληρώνοντας το μέλος των «Ακριτών» τόνισε: «Βέβαια υποστηρίζουμε μία ομάδα με επιτυχίες όπως τις ευρωπαϊκές εξόδους και κάποιες χρονιές που παίζουμε όμορφο ποδόσφαιρο και αυτό είναι ένας επιπλέον παράγοντας για να την παρακολουθούμε στενά».
 
«Άψογη η φιλοξενία μας στην Ξάνθη»
 Μετά την ολοκλήρωση του «γυρίσματος», συνομιλήσαμε με μερικούς από τους παραγωγούς του «Μία πόλη – μία ομάδα», οι οποίοι μας είπαν:
Νίκος Ελληνικάκης (συντονιστής/παρουσιαστής): «Συναντήσαμε εδώ κάτι εντελώς διαφορετικό από τις υπόλοιπες ομάδες. Στην Ξάνθη αντιλαμβάνεστε το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό γενικότερα με έναν ξεχωριστό τρόπο, σε σύγκριση τουλάχιστον με τις οκτώ πόλεις που επισκεφθήκαμε νωρίτερα. Από τον τρόπο που μας υποδέχθηκαν εδώ και το τι συναντήσαμε στο γήπεδο στον αγώνα με τον Παναιτωλικό, πιστεύω ότι ζήσαμε πραγματικά αυτό που λέμε «fair play». Είδαμε μία πολύ καλή ομάδα με ταλαντούχους παίκτες. Επίσης επειδή προηγήθηκαν γυρίσματα στις εγκαταστάσεις της ΠΑΕ Skoda Ξάνθη, είδαμε ότι γίνεται μία σημαντική δουλειά εκεί από την οποία αναμένεται να υπάρξει και ένα λαμπρό μέλλον. Αυτό που λείπει σίγουρα από την Ξάνθη είναι ένας τίτλος, ένα κύπελλο το οποίο εύχομαι ολόψυχα να πάρει στο μέλλον».
Λάκης Μαθιόπουλος (σκηνοθέτης): «Η εκπομπή ¨Μία πόλη – μία ομάδα¨ είναι μία πρωτοβουλία που ξεκίνησε από τη Super League και ιδιαίτερα τον πρόεδρό της κ. Γιάννη Μώραλη, στην οποία γυρίζουμε σε όλες τις πόλεις που φιλοξενούν ομάδες στο πρωτάθλημα και συζητάμε με τους φιλάθλους. Οι συζητήσεις δεν μένουν μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι, αλλά στο πως συνδέονται με την ομάδα, ακούμε διάφορες ιστορίες και προσπαθούμε να αναδείξουμε τη σύνδεση της κοινωνίας με το ποδόσφαιρο, που είναι ένα ζήτημα που ξεχνιέται και γενικότερα ψάχνουμε άλλες πλευρές της σύνδεσης της κάθε ομάδας με την πόλη. Είναι ένα πολύχρωμο παζλ, μέσα από το οποίο παρουσιάζονται όχι μόνο οι ομάδες αλλά και οι πόλεις, ο κόσμος κλπ.
Προσπαθούμε να το παρουσιάσουμε με διαφορετική οπτική και αισθητική, να μην είναι σαν τα καθιερωμένα ντοκιμαντέρ, αλλά να έχει μία κινηματογραφική αισθητική, γι’ αυτό άλλωστε στην παραγωγή υπάρχει σκηνοθέτης, διευθυντής φωτογραφίας (Τάκης Μπαρδάκος), παραγωγός (Τάκης Δημόπουλος) κλπ.
Ο κόσμος βλέπει αυτή την κίνηση πολύ θετικά, αν εξαιρέσεις 1-2 περιπτώσεις όπου οι οργανωμένοι έχουν προβλήματα με τις διοικήσεις τους. Να τονίσω ότι η Ξάνθη ήταν πάρα πολύ φιλόξενη πόλη για εμάς και μείναμε έκπληκτοι από την ομορφιά της πόλης και τους ανθρώπους της».
 
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σοκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Θετικό το πρώτο δείγμα Έλληνα διεθνή σε έλεγχο ντόπινγκ στο ματς με τη Γεωργία

Σε σοκ βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς Έλληνας διεθνής που ήταν στην αποστολή της …