Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Βιβλιοπωλείο 2»: ένα αλλιώτικο βιβλιοπωλείο

«Βιβλιοπωλείο 2»: ένα αλλιώτικο βιβλιοπωλείο

0
vivliopoleio2 1-web
 

 Ο υπέροχος κόσμος του βιβλίου στα σοκάκια της παλιάς πόλης

 

Το νέο βιβλιοπωλείο ήρθε να καλύψει το κενό στον τομέα του επιστημονικού-εξειδικευμένου βιβλίου που υπήρχε στην πόλη μας

 
Στο νεοκλασικό κτίριο στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου 29 αποφάσισαν να στεγάζουν το νέο τους επαγγελματικό σπίτι ο Μαυρουδής Κουτσουράς και ο Αθανάσιος Αθανασιάδης. Οι δύο φίλοι θέλοντας να καλύψουν το κενό που υπάρχει στον τομέα του επιστημονικού βιβλίου στην πόλη μας, έδωσαν την δική τους απάντηση στην κρίση με το άνοιγμα του βιβλιοπωλείου τους.
 
Α. Αθανασιάδης: «Σε περίοδο κρίσης προτιμήσαμε να μείνουμε στην πόλη μας και να επενδύσουμε σε αυτήν»
Για την απόφαση τους να αψηφήσουν την δύσκολη εποχή που διανύουμε και να κάνουν αυτό το επαγγελματικό βήμα μίλησαν στο «Ε» οι δύο επιχειρηματίες. «Ο κόσμος του βιβλίου είναι κάτι που γνωρίζω, καθώς δούλευα για δέκα χρόνια σε βιβλιοπωλείο. Θέλοντας να αξιοποιήσω αυτή την εμπειρία αποφασίσαμε με τον συνεταίρο μου να αφιερωθούμε σε αυτό το χώρο και να ανοίξουμε ένα βιβλιοπωλείο. Ένας ακόμα παράγοντας που μας οδήγησε σε αυτό το επαγγελματικό άνοιγμα ήταν το κενό που υπήρχε στην πόλη μας στον τομέα του επιστημονικού-εξειδικευμένου βιβλίου» αναφέρει ο κ. Κουτσουράς.
Για την απόφαση τους αυτή μίλησε και ο κ. Αθανασιάδης, ο οποίος σημειώνει: «δεν λειτουργούμε ανταγωνιστικά με τους υπόλοιπους συναδέλφους στην Ξάνθη. Είμαστε και εμείς Ξανθιώτες. Σε περίοδο κρίσης προτιμήσαμε να μείνουμε στην πόλη μας και να επενδύσουμε σε αυτήν».
 
Τρείς παράγοντες συνετέλεσαν στην απόφαση του ονόματος «Βιβλιοπωλείο 2»
Όπως αποκαλύπτει ο κ. Κουτσουράς το όνομα του βιβλιοπωλείου αποφασίστηκε από τον ίδιο και τον συνέταιρο του, αφού λάβανε υπόψη τους τρεις παράγοντες. «Αποφασίσαμε να το ονομάσουμε «Βιβλιοπωλείο 2», γιατί το έχουμε δύο άτομα, είναι για δεύτερη φορά βιβλιοπωλείο και γιατί το έχουμε χωρίσει σε δύο μέρη: στο γενικό βιβλιοπωλείο και στο επιστημονικό τμήμα» υπογραμμίζει ο ίδιος.
 
Το αναγνωστικό κοινό της Ξάνθης είναι απαιτητικό
Για την καλή σχέση των Ξανθιωτών με το βιβλίο μίλησαν οι δύο επιχειρηματίες.
«Ξανθιώτες έχουν πολλή καλή σχέση με το βιβλίο. Βέβαια, η κρίση έχει συμβάλει στον περιορισμό της αγοράς βιβλίων. Πλέον, οι βιβλιόφιλοι από εκεί που αγόραζε τρία βιβλία αγοράζει ένα. Παρόλα αυτά, το αναγνωστικό κοινό είναι απαιτητικό και κυρίως στον χώρο του επιστημονικού βιβλίου» αναφέρει ο κ. Κουτσουράς, ενώ ο κ. Αθανασιάδης συμπληρώνει «ο κόσμος προτιμά το καλό βιβλίο». Μάλιστα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Κουτσουράς επισημαίνει ότι «η κρίση οδήγησε στην στροφή του κόσμου στο ιστορικό-οικονομικό βιβλίο. Ο κόσμος θέλει να μάθει και να εμβαθύνει σε όλο αυτό που γίνεται».
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυσεύρετο το εργατικό δυναμικό στην Ξάνθη

Προσφορά εργασίας υπάρχει αλλά οι άνεργοι προτιμούν τα επιδόματα –  Παράπονα εργοδοτ…