Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Brownies με κολοκύθα

Brownies με κολοκύθα

0
brownies kolokitha
 
 
 
-100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-2 κ.γ. baking powder
-2 πρέζες αλάτι
-100 ml λάδι
-70 γρ. γιαούρτι (παραδοσιακό όχι στραγγιστό)
-250 γρ. ζάχαρη
-3 αυγά μικρά
-30 γρ. κακάο
-200 γρ. πολτός κολοκύθας
-80 γρ. σταγόνες σοκολάτας
-100 γρ. καρύδια (ψημένα στο φούρνο στους 180oC και χοντροαλεσμένα)
-1 κ.γ. κανέλα
-1 κ.γ. μίγμα για γλυκά (ή λίγο γαρίφαλο, λίγο μοσχοκάρυδο, λίγο τζίντζερ)
 
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder και αφού προσθέσουμε τα μπαχαρικά και το αλάτι ανακατεύουμε. Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη μαζί με το λάδι και το γιαούρτι για 1-2 λεπτά, προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
Χωρίζουμε τη ζύμη βάζοντας την σε δύο ξεχωριστά μπολ. Στο ένα μπολ προσθέτουμε κοσκινισμένο το κακάο και τις σταγόνες σοκολάτας ενώ στο άλλο βάζουμε τον πολτό κολοκύθας και τα καρύδια. Βάζουμε λαδόκολλα στον πάτο ενός πυρέξ 20 x 20 εκ. και βουτυρώνουμε παντού (και τα πλάγια). Βάζουμε κουταλιές ζύμης μια από το ένα μπολ και μια από το άλλο και αφού τελειώσει η ζύμη με τη βοήθεια ενός μαχαιριού σχηματίζουμε σχέδια (όπως κάνουμε και με το κέικ μαρμπρέ).
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για περίπου 50-60 λεπτά (όταν βυθίσουμε στο κέντρο μία οδοντογλυφίδα πρέπει να βγει στεγνή).
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μπακαλιαρόπιτα από την Κεφαλονιά

-1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο -500-600 γρ. παστό μπακαλιάρο -100 γρ. ρύζι καρολίνα -1 κρεμ…