Σχόλια 9/11/13

0
Δύο ντέρμπυ το Σαββατοκύριακο: Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ στο γήπεδο και ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στην αρένα της Βουλής…


 
 
Το γήπεδο της ΑΕΚ
Πέρα από ποδοσφαιρική προτίμηση και υποστήριξη, το νέο γήπεδο της ΑΕΚ που είδαμε στις φωτογραφίες ήταν το κάτι άλλο!
Πραγματικό στολίδι, μοναδικό έργο τόσο στη σύλληψη όσο και στους χώρους που θα περιλαμβάνει το νέο γήπεδο παραπέμπει ευθέως στην ιστορία της ΑΕΚ αλλά και σε μνήμες από τις πατρίδες που χάθηκαν.
Βλέποντας κανείς τι ακριβώς θα περιλαμβάνει το συγκρότημα του γηπέδου μένει άφωνος, εντυπωσιάζεται, νιώθει υπερήφανος και βέβαια συγκινείται. Διότι η ΑΕΚ είναι ιστορία, είναι μνήμες, είναι ιδέα και μετά είναι ποδοσφαιρική ομάδα.
Όμως δεν θα πρέπει να ξεχνάει κανείς και τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από το όραμα αυτό. Ανάμεσά τους πρώτος, ο Μελισσανίδης. Αυτός που πήρε την πρωτοβουλία, αυτός που αγκάλιασε την ιδέα και πορεύεται για να την κάνει πράξη.
Του αξίζουν όντως συγχαρητήρια, όπως συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους όσους βοηθούν για να γίνει η ιδέα πραγματικότητα και ανάμεσά τους ο Περιφερειάρχης κ. Σγουρός.
«Ε»


 
Κρίση οικονομική αλλά οι κροίσοι αυξάνονται
 Η οικονομική κρίση καλά κρατεί παγκοσμίως κυρίως δε στην Ευρώπη. Όμως παρά την κρίση…οι κροίσοι παγκοσμίως αυξάνονται! Μάλιστα έφθασαν σε αριθμό ρεκόρ, στα 2170 άτομα.
Θεωρείται δε κροίσος κάποιος εάν έχει περιουσία άνω του ενός δις δολαρίων. Στο κλαμπ των κροίσων τα τελευταία χρόνια συμπεριλαμβάνονται και αρκετοί Ασιάτες, γεγονός που δείχνει πως ο πλούτος εμφανίζεται κι εκεί.
«Ε»


 
Δήμαρχος με ποσοστό 73%
 Έσπασε τις προσβλέψεις, σάρωσε τις δημοσκοπήσεις και τίναξε στον αέρα κάθε άλλη υποψηφιότητα. Για τον νέο δήμαρχο Νέας Υόρκης ο λόγος, τον Μπιλ ντι Μπλάζιο ο οποίος εξελέγη με ποσοστό 73%.
Ασύλληπτο νούμερο, που σπάνια κερδίζει κάποιος υποψήφιος από τον μικρότερο έως τον μεγαλύτερο δήμο. Θυμίζουμε ότι ο Μπιλ ντι Μπλάζιο είναι Δημοκρατικός και σάρωσε στην εκλογική αναμέτρηση γιατί είχε πει στην προεκλογική του εκστρατεία πως θα φορολογήσει τους πλούσιους για να ενισχυθούν τα λαϊκά στρώματα στους τομείς της Παιδείας και Υγείας.
«Ε»


 
 Ευαισθητοποίηση για τον μητρικό θηλασμό
 Με στόχο την απενοχοποίηση του δημόσιου μητρικού θηλασμού, στη δράση της εθελοντικής ομάδας υποστήριξης θηλασμού Ξάνθης συμμετείχαν 36 νέες μητέρες, οι οποίες έστειλαν το μήνυμα της σπουδαιότητας του μητρικού θηλασμού και της ανεκτίμητης θρεπτικής αξίας του μητρικού γάλακτος. Πάντως, τα τελευταία χρόνια φαίνεται ότι οι νέες μητέρες επανέρχονται στην τακτική του θηλασμού και είναι πιο ενημερωμένες και πιο ευαισθητοποιημένες γύρω από το θέμα.
Ε.Δ.


 
Συγκέντρωση και στην Ξάνθη για την ΕΡΤ
 Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε και στην Ξάνθη το απόγευμα της Πέμπτης με αφορμή την επέμβαση των ΜΑΤ στην ΕΡΤ. Την πρωτοβουλία ανέλαβαν ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Σύλλογος Φοιτητών Πολυτεχνικής και η ΕΛΜΕ, που με ψήφισμά της καταδίκασε την ενέργεια, αλλά εκεί βρέθηκαν και άλλοι ξανθιώτες. Μοιράστηκε ενημερωτικό υλικό και προβλήθηκε μέρος του προγράμματος της διαδικτυακής ΕΡΤ. Η Ανοιχτή Επιτροπή Συλλόγων και Πολιτών Ξάνθης, που ανέλαβε δράση με το πρώτο «μαύρο» στην ΕΡΤ, σε ανακοίνωσή της ανέφερε: «η Λιλιπούπολη της ελεύθερης ενημέρωσης υπέστη δεύτερο βιασμό μέσα στους πέντε μήνες. Σήμερα το πρωί η κυβέρνηση έκανε επέμβαση με τα Μ.Α.Τ. Έβαλε λουκέτο στην ελεύθερη ενημέρωση, καταλύοντας οποιαδήποτε έννοια νομιμότητας, συντάγματος και δημοκρατίας. Καταδικάζουμε την ακροδεξιάς έμπνευσης ενέργεια και καλούμε τους πολίτες να αντιδράσουν, να υπερασπιστούν την δημοκρατία και την ελεύθερη ενημέρωση».
Όλες τις εξελίξεις από μία τοπική ματιά μεταφέρουν καθημερινά ο Σαμή Καραμπουγιούκογλου και η Βάσω Μαχαίρα από τη συχνότητα της ΕΡΑ Κομοτηνής, που συνεχίζει να εκπέμπει.
Ε.Δ.


 
Πρέπει να το συζητήσουμε ανοιχτά
 Ως παραβίαση της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα έκρινε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τον αποκλεισμό των ομόφυλων ζευγαριών από το σύμφωνο συμβίωσης στην Ελλάδα, που βάσει του Ν. 3719/2008 χορηγεί τα δικαιώματα που απορρέουν από αυτό αποκλειστικά σε ζευγάρια διαφορετικού φύλου. Το Δικαστήριο επανέλαβε ότι τα ζευγάρια του ιδίου φύλου είναι εξίσου ικανά με τα ζευγάρια διαφορετικού φύλου να εισέρχονται σε σταθερές σχέσεις. Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου υπήρξε κόλαφος για την ελληνική πολιτεία καθώς από τις 19 χώρες που έχουν εισάγει αυτή τη μορφή ένωσης ζευγαριών με νομική προστασία, μόνο στη Λιθουανία και στην Ελλάδα εξαιρούν τα ομόφυλα ζευγάρια.
Το να διατηρείται στα όρια του παθολογικού και ευάλωτου αυτή η κοινωνική ομάδα προφανώς κάποιους συμφέρει γι’ αυτό και η χώρα μας αρνείται πεισματικά να ανοίξει τα μάτια και να δει την πραγματικότητα των πολιτών της. Αν και κάποιοι πολιτικοί γάμοι ομόφυλων έχουν ήδη γίνει σε νησιά της Ελλάδας, η Πολιτεία οφείλει να σταματήσει να κρύβει το θέμα κάτω από το χαλί και να παραχωρήσει τα ελάχιστα –έστω- δικαιώματα σε ανθρώπους που επιλέγουν να μοιράζονται ακόμη και μια ολόκληρη ζωή μαζί.
Ε.Δ.


 
Ποιος θα παίξει το ρόλο της Δημοτικής Αστυνομίας;
 Δεν είναι άδικο να πούμε ότι κάθε πόλη έχει γίνει «ξέφραγο αμπέλι» από την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας. Σαφέστατα υπήρχαν τρομακτικές ελλείψεις ακόμη και όταν λειτουργούσε, ωστόσο η πλήρης αδρανοποίησή της, δίνει την αίσθηση (που είναι και η πραγματικότητα) απουσίας οποιουδήποτε ελέγχου για όσα περιλάμβανε στα καθήκοντά της η δημοτική αστυνομία. Ερώτηση σχετική απηύθυνε στο δήμαρχο ο Ηλίας Βασιλούδης, ο οποίος έλαβε την απάντηση από το δήμαρχο ότι με απόφασή του θα ανατεθούν σχετικά καθήκοντα σε υπαλλήλους του δήμου για να «καλυφθεί» το κενό. Μάλιστα, θα υπάρχει και σχετική εισήγηση του Μιχάλη Στυλιανίδη στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας. Εντάξει, πολλά δεν μπορούν να γίνουν, αλλά τουλάχιστον να τηρηθούν λίγο τα προσχήματα…
Ε.Δ.


 
Εύγε Ζεϊνέπ και Ελίφ
 Δυο χρυσά μετάλλια κέρδισαν η Ζεϊνέπ Παδαλί Μεχμέτ και η Ελίφ Αχμέτ Αρήφ στην Διεθνή Ολυμπιάδα Τούρκικης Γλώσσας εκπροσωπώντας την Ελλάδα. Τα δυο κορίτσια είναι πομακικής καταγωγής από την Κομοτηνή και πήραν μέρος στην κατηγορία της ποίησης και στην κατηγορία της έκθεσης.
– Θα μου πείτε που βρίσκεται το παράδοξο αφού οι Πομάκοι είναι έλληνες πολίτες μουσουλμάνοι και είναι αυτονόητο ότι θα εκπροσωπήσουν τη χώρα τους;
Μ.Ξ.


 
Εικόνες από Ομόνοια σε σοκάκι της Παλιάς Πόλης
 Το σκληρό της πρόσωπο δείχνει για άλλη μια φορά η κρίση, η οποία ρίχνει νέους ανθρώπους στο δρόμο των εξαρτήσεων, των ναρκωτικών και των ψυχοφαρμάκων με μεγαλύτερη συχνότητα. Με τις φρικτές εικόνες της καθημερινότητας αυτών των ανθρώπων ήρθαν αντιμέτωποι χθες το μεσημέρι περαστικοί σε σοκάκι της Παλιά Πόλης.
Νεαρός ναρκομανής μετά βίας στεκόταν όρθιος, ενώ κατέβαλε υπεράνθρωπες προσπάθειες για να κάνει μερικά βήματα. Αν και το φαινόμενο ευτυχώς δεν είναι ακόμη έντονο στην περιοχή, αποτελεί τρομακτική έλλειψη η απουσία κέντρου απεξάρτησης ή κάποιου φορέα, όπου μπορεί να απευθυνθεί κάποιος εξαρτημένος .
Γ.Τ.


 
Πρόταση μομφής
 Την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ σοβαρού και αστείου, σχολίασε ο Γιώργος Καρατζαφέρης αφήνοντας να εννοηθεί ότι η κίνηση του Αλέξη Τσίπρα δίνει «παράταση ζωής» στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά. Ο κ. Γ. Καρατζαφέρης, ερωτηθείς από δημοσιογράφο σχολίασε ως εξής: «Ο κ. Σαμαράς, είναι ευγενής άνθρωπος. Μου προξενεί εντύπωση, ότι ακόμα δεν έχει στείλει γλάστρα με κόκκινα τριαντάφυλλα στον κ. Τσίπρα, εις ένδειξη ευχαριστιών».
Γιατί πτώση της κυβέρνησης κανείς δεν πιστεύει ότι μπορεί να προκύψει από την πρόταση αυτή. Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει πάντα σ’ αυτές τις περιπτώσεις, συσπείρωση των κυβερνητικών βουλευτών.
Από την συζήτηση στη βουλή πάντως δεν περιμένουμε παρά μόνο κοκορομαχίες, υψηλούς τόνους και χαμηλό επίπεδο αντιπαράθεσης…


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Δημοτικές απορίες Ο πρωινός φίλος που μου τηλεφώνησε και μου έκανε την ερώτηση φαινόταν ότ…