Σχόλια 8/11/13

0
Αρβανιτόπουλος: «Οι Έλληνες έκαναν το ακατόρθωτο». Ρωτώ: Το κατορθωτό πότε θα το κάνουν;
Θωμάς Βουγιουκλής


 
 
Καιρός ήταν
 Μαχαίρι στις άδειες των συνδικαλιστών προτίθεται να βάλει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.
Κι αυτό, διότι υπήρχε μεγάλη κατάχρηση του δικαιώματος από τους συνδικαλιστές κυρίως του Δημοσίου και των ΔΕΚΟ. Πολλοί από αυτούς, δεν εμφανίζονταν καν στην εργασία τους!
Παράλληλα θα γίνει προσπάθεια να μπει τάξη και στο καθεστώς χορήγησης εκπαιδευτικών και αναρρωτικών αδειών.
Καιρός ήταν να μπει μια τάξη και στο θέμα αυτό.
«Ε»


 
Παραλίγο δράμα
 Ο φόβος αλλά και η προκατάληψη όταν πάνε μαζί, δημιουργούν εκρηκτικό μείγμα αλλά παράλληλα και ιδιαίτερα επικίνδυνο.
Όπως έγινε προχθές στο χωριό Αμαξάδες όπου κάτοικοι κυνηγούσαν να λυντσάρουν κάποιους που θεώρησαν ως ύποπτους για τέλεση κλοπών!
Ευτυχώς με την παρέμβαση της Αστυνομίας αποφεύχθηκαν τα χειρότερα για την ακεραιότητα των ανθρώπων που πήγαν στο χωριό να πουλήσουν μανταρίνια!
Δεν φταίνε όμως ούτε οι μεν, ούτε οι δε. Οι κάτοικοι βιώνουν συχνές κλοπές και διαρρήξεις και έχουν πάρει το νόμο στα χέρια τους αφού η Αστυνομία είναι αδύνατο να τους προστατεύσει.
Μάλιστα στους Αμαξάδες έχουν δημιουργήσει ομάδες περιφρούρησης οι κάτοικοι για λόγους αυτοπροστασίας.
«Ε»


 
 Οίκος Ναύτου
 Ένα από τα ελλειμματικά Ασφαλιστικά Ταμεία είναι και το ΝΑΤ. Το δε έλλειμμά του το πληρώνουμε όλοι οι φορολογούμενοι μέσω του Προϋπολογισμού.
Αυτού λοιπόν του Ταμείου των Ναυτικών, ο γνωστός Οίκος Ναύτου, είχε γίνει χώρος ρεμούλας και διαφθοράς. Οι μακρυχέρηδες υπάλληλοι, χρόνια τώρα λυμαίνονταν το Ταμείο μέσω στημένων και ψεύτικων εξόδων. Τελευταία τους κομπίνα, η πρότασή τους σε κλινικάρχη να του δώσουν ψεύτικα στοιχεία για δήθεν θεραπείες κλπ ύψους 1 εκ. ευρώ και ο κλινικάρχης να τους δώσει τη μίζα των 200.000 ευρώ!
Κι έτσι, οι «εργαζόμενοι» στον Οίκο Ναύτου έκαναν πάρτυ με τα χρήματα των άλλων και το Ταμείο…μείον!
«Ε»


 
Έδωσαν χωρίς να πάρουν
 Μετά την αποχώρηση του Αχιλλέα Τσαρτσάρα από την ηγεσία του κομματικού μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, ακολουθεί η αποχώρηση της Σούλας Ιακωβίδου από τον άλλο κομματικό μηχανισμό, αυτό της Ν.Δ.
Επί χρόνια οι δυο τους προσέφεραν πάρα πολλά στις παρατάξεις τους χωρίς να προκαλούν, χωρίς φανατισμούς και ακρότητες. Μάλιστα και οι δύο δούλεψαν ανιδιοτελώς, χωρίς να πάρουν τίποτε, το παραμικρό, για τον εαυτό τους.
Όλα τα παραπάνω είναι τα θετικά στοιχεία που θα τους ακολουθούν στα επόμενα χρόνια τους.
-Αχιλλέα και Σούλα συγχαρητήρια!
«Ε»


 
Τώρα πιάσαμε πάτο!
 Η ύφεση στην Ελλάδα έπιασε πάτο τώρα. Ναι, η δήλωση έγινε προχθές μέσω της έκθεσης της Κομισιόν.
Η έκθεση θεωρεί ως έτος ανάκαμψης το 2014, δηλαδή θα επιστρέψουμε στην σταδιακή ανάπτυξη μεν αλλά θα υπάρξει μείωση μισθών αλλά και της ανεργίας.
Είθε να είναι έτσι τα πράγματα. Μακάρι να ξεκινήσει η ανάπτυξη, να αρχίσουν οι επενδύσεις και να δημιουργηθούν θέσεις απασχόλησης.
Διότι επιτέλους να γίνει η αρχή περιμένουμε όλοι. Η αρχή να γυρίσει η ρόδα, να πάρει μπρος η οικονομία, ν’ ανάψουν τα φουγάρα των βιομηχανιών…
«Ε»


 
Πρόοδος!
 Πάντα πρωτοπορούν και είναι ένα βήμα μπροστά οι παράνομοι! Το απέδειξαν 3 Κομοτηναίοι (δύο άντρες και μία γυναίκα) οι οποίοι σε χωριό της Κομοτηνής είχαν φυτεία κάνναβης με υδροπονικό σύστημα!
Προχωρημένα πράγματα δηλαδή. Καλλιεργούσαν χασισιές όχι στο χώμα αλλά στο νερό!
Κρίμα όμως, συνελήφθησαν και θα πάει χαμένο το ταλέντο τους. Το οποίο θα μπορούσαν να διοχετεύσουν σε άλλες πιο νόμιμες καλλιέργειες αλλά όχι τόσο κερδοφόρες όμως…
«Ε»


 
Ακούει κανείς;
 «Θέλει δουλειά και στοχευμένες κινήσεις». Αυτή ήταν η φράση εν κατακλείδι που μου ανέφερε συμπολίτης με αφορμή δύο σχόλια της εφημερίδας χθες στην ίδια σελίδα.
Προφανώς εννοούσε πως για να έχουμε μέλλον στην τουριστική αγορά δεν μπορεί να γίνονται τυχαίες κινήσεις από μη ειδικούς προς το αντικείμενο και κυρίως με νοοτροπία άρπα-κόλα.
Για να διεκδικήσουμε το μερίδιό μας από τον τουρισμό των κρουαζιερόπλοιων χρειάζεται οργάνωση και μελέτη του όλου θέματος. Για να έχει βάθος χρόνου και σωστά αποτελέσματα η προσπάθεια.
-Αλήθεια, ακούει κανείς;
«Ε»


 
Εικόνα – γροθιά στο στομάχι
 Ένα παιδί πουλά χαρτομάντηλα στους δρόμους της Αθήνας και ταυτόχρονα διαβάζει και τα μαθήματα του. Μια εικόνα βγαλμένη από τις ασπρόμαυρες ελληνικές ταινίες της δεκαετίας του 1960. Ένας σύγχρονος Βασιλάκης Καΐλας, ένας μικρός βιοπαλαιστής που όμως δεν εγκαταλείπει τα όνειρα και τις ελπίδες του για ένα καλύτερο μέλλον παρά τις σκληρές συνθήκες που ζει.
Εικόνα – σοκ, αναβίωση της μίζερης Ελλάδας του ’60 πενήντα χρόνια μετά. Που κοιτάζοντάς την αναλογίζεται κανείς πόσο εκτός πραγματικότητας βρίσκεται ο πρωθυπουργός μας όταν εξαγγέλλει δωρεάν wifi, τη στιγμή που υπάρχουν παιδιά που βγάζουν στο δρόμο το ψωμί τους…


 
Ανατροπές στην υπόθεση Βατοπεδίου
 Με «μπλόκο» και ανατροπή απειλείται παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου μετά την αναίρεση που άσκησε προχθες η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ύστερα από σχετικές αιτήσεις που είχαν υποβάλει ο ηγούμενος Εφραίμ, ο μοναχός Αρσένιος και το δικηγορικό γραφείο του Δ. Πελέκη κατά των κατηγοριών που τους καταλογίζονται. Όπως αναφερει η εφημερίδα «Ημερησία» η αναίρεση θα εισαχθεί σύντομα στο ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου που θα έχει τον τελευταίο λόγο. Εάν την απορρίψει, οι 14 κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ενώ εάν ο Άρειος Πάγος κάνει δεκτή την αναίρεση, η υπόθεση θα ξαναγυρίσει στο Εφετείο για έκδοση νέου βουλεύματος, προφανώς με λιγότερες κατηγορίες και λιγότερους κατηγορούμενους σε αυτή την περίπτωση Σύμφωνα με πληροφορίες, στην αναίρεση της Εισαγγελίας Αρείου Πάγου υποστηρίζεται ότι το παραπεμπτικό βούλευμα εμφανίζει προβλήματα και ελλείψεις στην αιτιολογία για την παραπομπή των κατηγορουμένων και τη στοιχειοθέτηση των ποινικών τους ευθυνών, αφού η τότε κυβέρνηση προωθούσε την ανταλλαγή των ακινήτων. Παράλληλα διαπιστώνονται προβλήματα στην αιτιολογία για το πώς τα στελέχη της Μονής έπεισαν τους υπόλοιπους για να ενεργήσουν τις πράξεις για τις οποίες διώκονται.
Μ.Ξ.


 
Κι εσύ λαέ βασανισμένε…
 Ήταν κάποτε ο τσάρος της οικονομίας επί κυβερνήσεων Σημίτη. Τώρα εγκαλείται για φοροδιαφυγή 3 εκ. ευρώ! Ο λόγος για τον Γιάννο Παπαντωνίου!
Ήταν κάποτε ο δεύτερος μετά τον Ανδρέα Παπανδρέου και παρ’ ολιγον πρωθυπουργός. Καταδικάστηκε για κακουργηματικές πράξεις εις βάρος του δημοσίου. Ο λόγος για τον Άκη Τσοχατζόπουλο.
Και συ λαέ βασανισμένε πληρώνεις αγόγγυστα όλους τους φόρους και τα σπασμένα από τις κλεψιές και τις λαμογιές αυτών που ψήφιζες!
Μήπως είναι καιρός να ξυπνήσεις;
Μ.Ξ.


 
Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής για την ΕΡΤ
 Προβληματισμό για τις εξελίξεις στην ΕΡΤ μετέφεραν στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής τα μέλη της στη χθεσινή συνεδρίαση. Οι σύμβουλοι δεν εξέφρασαν τις απόψεις τους επί της ουσίας, καθώς θα γίνει σχετική συζήτηση στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας, ωστόσο όλοι δέχθηκαν την παρατήρηση του Θανάση Ξυνίδη ότι «όποια άποψη κι αν υιοθετεί κανείς, όταν η μία εξουσία στριμώχνει τις άλλες, δημιουργείται πρόβλημα στη δημοκρατία και μπορεί να οδηγήσει με την ανοχή των εισαγγελικών αρχών σε έξαρση των επεμβάσεων του αστυνομικού κράτους».
Πάντως, η απουσία του δημάρχου πράγματι ήταν εμφανής, καθώς ήταν σαφές ότι τη διεκπεραίωση των θεμάτων, αλλά και την πολιτική διάσταση, ανέλαβε η αντιπολίτευση. Μόνο που παρέμεινε μειοψηφία, αν και ο Θανάσης Ξυνίδης απευθυνόμενος στο Γιώργο Κολλάρο, που ήταν επίσης παρών στη συνεδρίαση ανέφερε «αν είχες και συ δικαίωμα ψήφου θα ήμασταν για μια φορά πλειοψηφία». Μάλλον ούτε κι σεις είστε τόσο σίγουρος ότι θα τα βρίσκατε κύριε Θανάση…
Ε.Δ.


 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Συνεργαζόμενοι οι δασικοί υπάλληλοι Ο σχεδιασμός για τις δασικές πυρκαγιές αλλάζει. Θα εφα…