Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Το αίμα τους πρόσφεραν 502 συμπολίτες μας στο 7ο επταήμερο αιμοδοσίας

Το αίμα τους πρόσφεραν 502 συμπολίτες μας στο 7ο επταήμερο αιμοδοσίας

0
aimodotes
 

Αυξάνονται συνεχώς οι εθελοντικές ομάδες και πολιτιστικοί σύλλογοι που συνδράμουν στις δράσεις εθελοντικής αιμοδοσίας του συλλόγου της Ξάνθης

 
 
Ένα ακόμη Επταήμερο Αιμοδοσίας του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών Ξάνθης «η Αγάπη» σε συνεργασία με την κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» των Αθηνών ολοκληρώθηκε το Σάββατο 26 Οκτωβρίου με αρκετά μεγάλη επιτυχία κάτι που είναι σύνηθες και με αναμενόμενα αποτελέσματα τόσο για τους Ξανθιώτες εθελοντές όσο για το σύλλογο της «Αγάπης». Υπενθυμίζεται ότι το Επταήμερο αιμοδοσίας του Οκτωβρίου είναι πλέον πάντα αφιερωμένο στη μνήμη της αγαπημένης Βασιλικής (Κούλας) Ψωμά, συμπληρώνοντας δύο έτη από την «μετοίκησή» της.
Ο σύλλογος επισημαίνει ότι συλλέχτηκαν αίματα που απευθύνονται για να ανακουφιστούν παιδάκια με δύσκολες ασθένειες από ολόκληρη τη χώρα ηλικίας από λίγων ημερών έως και 14 ετών και νοσηλεύονται στο παραπάνω νοσοκομείο. Τα αίματα που «μαζεύτηκαν» είναι αίματα αγάπης και αίματα που όπως έχει τονιστεί πολλές φορές δε μπορούν να συλλέξουν τα τοπικά νοσοκομεία Ξάνθης και Καβάλας λόγω χρόνιας έλλειψης προσωπικού στα τμήματα αιμοδοσίας.
Σε ένα επταήμερο που έχει καθιερωθεί εδώ και επτά έτη προστίθενται συνεχώς και νέες συμμετοχές και συνεργασίες. Έτσι αυτή τη βδομάδα συμμετείχαν για πρώτη φορά και δημιούργησαν εθελοντική ομάδα τα μέλη των πολιτιστικών συλλόγων, οι ΑΝΕΠΡΟΚΟΠΟΙ, οι ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΕΣ, ο ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΞΑΝΘΗΣ, ο ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «Ο ΠΗΓΑΣΟΣ» και πλαισιώσανε τις ήδη υπάρχουσες ομάδες των ΒΑΤΡΑΧΩΝ, ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΩΝ, της ΓΕΦΥΡΑΣ και των ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ, ενώ επέστρεψαν στις αιμοδοσίες και τα μέλη του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ Ξάνθης αφού πλέον άνοιξε και το δημοτικό κολυμβητήριο. Επίσης προσήλθαν καιοι νέες εθελοντικές ομάδες του δημοτικού διαμερίσματος Πηγών του Δήμου Χρυσουπόλεως, όπως και του Μοτοσυκλετιστικού Ομίλου Χρυσουπόλεως.      
Συνολικά προσέφεραν το αίμα τους 502 συμπολίτες από τους οποίους οι 369 ήταν άντρες και οι 133 γυναίκες. Οι νέοι άνθρωποι από 17 έως 30 ετών ήταν συνολικά 147 (ποσοστό 29,28% επί συνόλου!). Ενώ προστέθηκαν στην οικογένεια της «αγάπης» 108 νέα μέλη (ποσοστό 21,51% επί συνόλου).
Οι εθελοντές αιμοδότες ανανεώνουν το ραντεβού τους με τις οργανωμένες αιμοδοσίες για τα τέλη του Νοεμβρίου όπου από τις 25 έως τις 29 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν οι αιμοδοσίες με τον τίτλο «Η εκπαίδευση προσφέρει το αίμα της» όπου θα κληθούν για μια ακόμη φορά κυρίως οι μαθητές της τρίτης τάξης των Λυκείων, οι καθηγητές και οι γονείς τους της περιφερειακής ενότητας Ξάνθης, να «δώσουν» εξετάσεις κοινωνικής αλληλεγγύης, ζωής και εθελοντισμού. «Αίμα δίνουν αυτοί που νοιάζονται σε αυτούς που το χρειάζονται και στην μικρή μας Ξάνθη συνεχίζουμε να έχουμε μεγάλα αποθέματα «αγάπης», υπογραμμίζει το ΔΣ, μαζί με τις ευχαριστίες του σε όλους όσους συνέδραμαν στην προσπάθεια.
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …