Σχόλια 28/11/13

0
Η ψηφοφορία για τα γενόσημα έγινε με τρόπο που αποδεικνύει ότι αυτή η Βουλή χρειάζεται πάρα πολλά φάρμακα…


 
 
Είναι σίγουροι οι δήμαρχοι;
 Σε άλλους δήμους της χώρας ψάχνουν επισταμένως για την προσκόμιση πλαστών τίτλων σπουδών εκ μέρους υπαλλήλων τους.
Στους ενταύθα δήμους του νομού δεν πληροφορηθήκαμε κανένα παρεμφερές ενδιαφέρον για τον εντοπισμό πλαστών τίτλων.
Προφανώς είναι σίγουροι οι δήμαρχοι για τη γνησιότητα των πιστοποιητικών που τους προσκόμισαν οι προσληφθέντες κατά το παρελθόν δημοτικοί υπάλληλοι.
-Είναι όμως σίγουροι; Όντως; Ή δεν θέλουν ν’ ανοίξουν τις ντουλάπες με τους σκελετούς…
«Ε»


 
Ένα ελληνικό ιστιοφόρο για την Ευρώπη
 Ένα ιστιοφόρο με ανοιχτό κάτασπρο πανί σε μπλε φόντο, η απλή αυτή εικόνα έγινε το σήμα της Ελληνικής προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση που ξεκινάει από την 1η Ιανουαρίου.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος παρουσίασε το λογότυπο, και ένα σύνολο εικόνων και εικαστικών παρεμβάσεων που επί έξι μήνες θα κυριαρχήσουν στην Ευρώπη. Η εταιρεία που ανέλαβε την καμπάνια εξηγεί το σκεπτικό της ως εξής: «Ένα ιστιοφόρο με ανοιχτό πανί προκύπτει από τα αρχικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης (e.u.). Το μέσο που με το οποίο μπόρεσαν να επικοινωνήσουν και να συνδεθούν οι αρχαίοι λαοί, μας υπενθυμίζει τις απαρχές της ένωσης των λαών της Ευρώπης αλλά και το ότι σήμερα, ίσως πιο πολύ από ποτέ, οι πολίτες της Ευρωπαϊκής ένωσης, αρμενίζουμε μαζί προς ένα κοινό μέλλον. Το αεικίνητο σύμβολο της εξερεύνησης παρουσιάζεται εδώ ως αλληγορία της επικοινωνίας μεταξύ των ευρωπαίων πολιτών, της αρμονικής αλλά και παραγωγικής συνύπαρξης και συνεργατικότητας που απαιτείται μέσα σε έναν δεδομένο χώρο και του κοινού ταξιδιού προς την ανάπτυξη.»


 
Προσοχή!
 Για να συμβεί το κακό λέει ο λαός μας δεν χρειάζονται πολλά πράγματα. Σωστά. Για να πλημμυρίσει μια πόλη, ένα χωριό, μια περιοχή έστω, χρειάζεται ΝΑ ΜΗΝ έχουν καθαριστεί τα φρεάτια, να μην έχουν κατεδαφιστεί κάποια αυθαίρετα ευτελούς κατασκευής ενίοτε, να μην έχουν γίνει κάποια μικρά έργα υποδομής.
Εάν δεν γίνονται αυτά εγκαίρως από δήμους και άλλες υπηρεσίες, εύλογο είναι και αναμενόμενο δυστυχώς, να συμβούν πολλά άσχημα πράγματα. Από το να χαθούν ζωές, να καταστραφούν περιουσίες και άλλα.
Τόσο απλά είναι τα πράγματα και τόσο μικρά και εύκολα να πραγματοποιηθούν χωρίς μάλιστα με πολλά χρήματα. Απεναντίας χρειάζεται σωστή και έγκαιρη οργάνωση για να προληφθούν οι κίνδυνοι.
-Προσοχή λοιπόν κύριοι. Τώρα, πριν είναι αργά. Γι’ αυτό λάβετε τα μέτρα σας…
«Ε»


 
Περί φαρμάκων
 Τις τελευταίες ημέρες γίνεται πολύ μεγάλη συζήτηση για τα γενόσημα φάρμακα και τα «άλλα». Κυβέρνηση και αντιπολίτευση αλληλοκατηγορούνται με μια γλώσσα του παρελθόντος. Και η μεν κυβέρνηση στηρίζει τα γενόσημα και την εγχώρια φαρμακοβιομηχανία, η δε αξιωματική αντιπολίτευση τα «άλλα» και τις εταιρείες του εξωτερικού που παράγουν τα ακριβά πρωτότυπα.
Η διαμάχη τους θα κρατήσει μέχρι την ψήφιση του σχετικού Νομοσχεδίου και βέβαια μετά θα σταματήσει. Εκείνο όμως που δεν θα σταματήσει είναι να συνεχίζει να υπάρχει το φθηνό φάρμακο. Διότι μεταξύ μας, άλλο πράγμα είναι να πληρώνεις συμμετοχή 3,5 ευρώ και άλλο 13,5 και μάλιστα κάθε μήνα.
Γι’αυτό λοιπόν τα γενόσημα φάρμακα έχουν επικρατήσει σε όλον τον πολιτισμένο κόσμο.
«Ε»


 
Ο Ξυνίδης για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα
 Δε χάνει ευκαιρία να διακωμωδήσει την πρόταση του ΕΒΕ που έφτασε και στο δήμο Ξάνθης, ο Θανάσης Ξυνίδης, που λίγο πριν ξεκινήσει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου Ξάνθης κατέθεσε στο δήμαρχο φάκελο-οδηγό διεκδίκησης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2021 για την Ξάνθη. Ο οδηγός περιγράφει τις υποχρεώσεις του δήμου και μια σειρά υποδομών που πρέπει να εξασφαλίσει, προκειμένου να τεθεί ως υποψήφιος. Οπωσδήποτε σε ένα δήμο σα το δικό μας που έχει έλλειψη σε πολιτιστικούς χώρους για μεγάλες διοργανώσεις, η επιβάρυνση του προϋπολογισμού θεωρείται απαραίτητη, και αυτό προφανώς θέλει να καταδείξει και ο κ. Ξυνίδης, σε όλες τις «μεταξύ σοβαρού και αστείου», δηλώσεις του για το θέμα.
Ε.Δ.


 
Τα χρέη της ΕΠΑΠΑΞ
 Αναβολή πήρε σήμερα η υπόθεση των χρεών της ΕΑΠΑΞ, για τα οποία αποδίδονται ευθύνες σε Θεολόγο Καλαϊτζή και Γιώργο Παπασταματίου, ως διευθύνοντος συμβούλου και προέδρου αντιστοίχως της επίμαχης θητείας. Η δίκη αναβλήθηκε διότι αναμένεται νομοθετική ρύθμιση που θα δίνει οδηγίες σχετικά με το πώς θα καλυφθούν οι υποχρεώσεις των εταιριών των ΟΤΑ, έτσι ώστε να απεμπλακούν από ποινικές ευθύνες νυν και πρώην διοικήσεις. Μεγάλη ανακούφιση για όσους έχουν εμπλακεί στην «αμαρτωλή» εταιρία, αλλά τα βάσανά της δεν τελειώνουν εδώ…
Ε.Δ.


 
Πολιτικά κους-κους
 Ετερόκλητη αλλά με πολύ καλή διάθεση η μεσημεριανή παρέα στο ψητοπωλείο του Σωτήρη το μεσημέρι της Τετάρτης. Μανόλης Φανουράκης, Θανάσης Ξυνίδης, Ηλίας Βασιλούδης, Νίκος Ανταμπούφης και Γιώργος Κολλάρος απόλαυσαν σουτζουκάκια και τσιπουράκι, μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, με συζητήσεις που δεν τους έλλειπε ούτε το χιούμορ, αλλά ούτε και η πολιτική χροιά!
Πώς μπορεί άλλωστε να λείπει η πολιτική συζήτηση, όταν με αυξητική τάση προχωρούν οι προεκλογικές προετοιμασίες των υποψηφίων; Αυτό ισχύει και για την κυριακάτικη συνάντηση του δημάρχου με Δημαρχόπουλο και Ταρενίδη μετά των συζύγων σε εστιατόριο της πόλης.
Ε.Δ.


 
Περί πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης…
 Η πρόταση του προέδρου του ΕΒΕ Στέλιου Μωραϊτη που έχει και την ομόφωνη απόφαση του οργάνου να διεκδικήσει η πόλη μας την διοργάνωση «πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021» είναι πολύ σημαντική και πρέπει να τύχει στήριξης από το δήμο και όλους τους φορείς. Και είναι τουλάχιστον κρίμα που στην αρχή επιχειρήθηκε να υποβαθμιστεί η πρόταση με διάφορα κωμικά ευφυολογήματα που ακούστηκαν και γράφτηκαν…Όχι ούτε αμετροέπεια είναι ούτε ουτοπία ώστε να της προσδίδουν χαρακτηριστικά γελοιότητας. Δηλαδή η Τρίπολη ή η Καβάλα είναι καλύτερες από την Ξάνθη που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον; Τι χάνουμε για να δοκιμάσουμε; Μόνο τα λεφτά για την εκπόνηση του φακέλου διεκδίκησης. Ενώ είναι πολλαπλά τα οφέλη αν ευοδωθεί η προσπάθεια. Δεν είναι μόνο τα έργα που θα γίνουν και τα λεφτά που θα έρθουν στο δήμο…Και μόνο η προβολή όλου του νομού φτάνει…
Άλλωστε χαμένη είναι μια μάχη που δεν δόθηκε ποτέ…
Μ.Ξ.


 
Χρειάζεται ασανσέρ στο ΕΒΕ
 Με αφορμή ένα ατύχημα που είχε η κα Χρυσούλα Γρηγορίου, μέλος του Δ.Σ. του ΕΒΕ Ξάνθης έθιξε ένα πολύ σημαντικό θέμα στο οποίο υστερεί το κτίριο το ΕΒΕ. Το θέμα της προσβασιμότητας του κτιρίου από άτομα που έχουν κινητικά προβλήματα και όχι μόνο…Το γεγονός ότι δεν έχει ασανσέρ και έχει τουλάχιστον 50 σκαλιά μέχρι να φτάσει κανείς στην αίθουσα συνεδριάσεων και εκδηλώσεων ή στα γραφεία αυτόματα αποκλείονται άτομα με κινητικά προβλήματα αλλά και άτομα που έχουν αναπνευστικά προβλήματα! Μπορεί το ανέβασμα της σκάλας να είναι καλή γυμναστική αλλά πρέπει να υπάρχει και η επιλογή του ασανσέρ. Ο πρόεδρος του ΕΒΕ είπε ότι έχουν ήδη καταθέσει προσφορές κάποιες εταιρείες για να αναλάβουν την εγκατάσταση και το επόμενο διάστηκα θα αξιολογηθούν οι προσφορές
Επιτέλους…
Μ.Ξ.  


 
Μου είπαν…
…ότι ο κ. Χατζηγκενέ Ιρφάν πρόκειται να κατεβεί υποψήφιος δήμαρχος στο δήμο Μύκης. Ο κ. Χατζηγκενέ ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τα κοινά από νομαρχιακός σύμβουλος με τον Φώτη Καραλίδη. Στη συνέχεια θα ήταν παρ’ ολίγον υποψήφιος για περιφερειακός σύμβουλος με τον Άρη Γιαννακίδη αλλά χάλασε η δουλειά μια μέρα πριν ανακοινωθούν οι υποψηφιότητες. Στη συνέχεια μεταπήδησε στο Επιμελητήριο με τον συνδυασμό του Αθανασιάδη και απ’ εκεί έκανε …άλμα στον συνδυασμό του Στέλιου Μωραΐτη όπως και όλος ο συνδυασμός του Αθανασιάδη. Σήμερα είναι μέλος του Δ.Σ. του ΕΒΕ όμως η αλήθεια είναι ότι την φωνή του δεν την ακούσαμε ποτέ…
Μ.Ξ.


 
Γενική Έκθεση από το ΕΒΕ Ξάνθης
 Την καθιέρωση ως θεσμού της διοργάνωσης μιας γενικής έκθεσης αποφάσισε ομόφωνα το ΕΒΕ. Όπως ειπώθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση μετά την επιτυχία του εγχειρήματος με την διοργάνωση για δεύτερη χρονιά της έκθεσης Εξοικονόμησης ενέργειας το ΕΒΕ θέλει να δώσει τη δυνατότητα σ’ όλα τα μέλη του που δραστηριοποιούνται σε διάφορα επαγγέλματα να εκθέσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους μέσα από μια Γενική έκθεση που θα διοργανώνεται κάθε χρόνο τον Οκτώβρη. Ο Πρόεδρος κ. Μωραϊτης ζήτησε να κατατεθούν προτάσεις για την εξεύρεση του κατάλληλου χώρου που θα στεγάσει την έκθεση. Ακούστηκε η περιοχή του αεροδρομίου αλλά απορρίφθηκε γιατί εκεί υπάρχει το Flamingo και δεν θέλουν να επωφεληθεί το πολυκατάστημα από την έκθεση. Είναι γνωστό άλλωστε ότι στο ΕΒΕ…βγάζουν σπυράκια για τα πολυκαταστήματα!
Μ.Ξ.


 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Περί οδησήμανσης πάλι Ιδού κι άλλο ένα θέμα που καλείται ν’αντιμετωπίσει η παρούσα δημοτικ…