Σχόλια 27/11/13

0
 
Στο εξής δεν θα μας παίρνουν μέτρα αλλά … μίλια!
Θωμάς Βουγιουκλής


 
 
Βαρόμετρο
 Δεν πρέπει ν’ αγνοηθούν οι εκλογές στους Μηχανικούς και το αποτέλεσμα αυτών. Πρόκειται για ένα βαρόμετρο πολιτικού ειδικού βάρους που σίγουρα τα κόμματα θα αναλύσουν και θα λάβουν υπ’ όψιν τους.
Το Τεχνικό Επιμελητήριο έχει μέλη σε ολόκληρη την Ελλάδα που ανέρχονται μάλιστα τα 120.000, παρότι δεν ψήφισαν πάρα πολλοί.
Ως δείγμα όμως για να βγουν δημοσκοπικά συμπεράσματα είναι πολύ καλό. Όμως έχει ένα μειονέκτημα ότι εκπροσωπεί ένα μέρος της κοινωνίας, αυτό με υψηλό μορφωτικό επίπεδο. Γι’ αυτό δεν ενδείκνυται η γενίκευση της όποιας ανάλυσης των αποτελεσμάτων.
Τώρα ως προς τα πρόσωπα που θα εκπροσωπήσουν την περιοχή μας είναι γνωστά και καταξιωμένα με έργο και προσφορά, και πιστεύουμε πως και πάλι θα βρεθούν σε θέσεις για να εκπροσωπήσουν επαξίως το ΤΕΕ Τμήμα Θράκης.
«Ε»


 
Ψάχνουν ενδιαφερόμενους
 Το’ χουμε επισημάνει και παλαιότερα. Ότι υπάρχει μια έλλειψη ενδιαφέροντος για ενασχόληση με τα κοινά και περισσότερο δε με τα κομματικά πράγματα.
Ίσως να έχει δημιουργηθεί ένας κορεσμός για την πολιτική, ίσως να υπάρχουν πιο σοβαρά προβλήματα στην κοινωνία και τα μέλη αυτής, λόγω της οικονομικής κρίσης που τα έχει σαρώσει όλα.
Ακόμη, η λειτουργία ενός κομματικού γραφείου απαιτεί έξοδα που σήμερα τα μέλη δεν διαθέτουν ή δεν επιθυμούν να δώσουν.
Γενικά υπάρχει μια κάμψη ενδιαφέροντος γι’αυτό και δύσκολα βρίσκονται τα απαραίτητα άτομα για να συμπληρώσουν τις θέσεις. Και η αρνητική αυτή εικόνα δεν παρουσιάζεται σε ένα κόμμα, αλλά σε όλα, παλιά και καινούρια. Ο κόσμος έχει χάσει το ενδιαφέρον του για τα κόμματα. Κι αυτό ξεκίνησε χρόνια πριν όταν διαπίστωνε πως η λειτουργία τους ήταν ρουσφετολογική και πελατειακή.
Σταδιακά έφυγε κάθε ιδεολογικό περιεχόμενο και τα κόμματα μεταβλήθηκαν σε διεκπεραιωτές των εντολών των κεντρικών, χωρίς τη δυνατότητα παραγωγής πολιτικής τοπικού ενδιαφέροντος.
Ήρθε και η οικονομική κρίση που ο καθένας κοιτάζει να σώσει τη δουλειά του και το σπίτι του και πού καιρός για κόμματα και παρατάξεις…
«Ε»


 
Οι πεντάμηνες θέσεις
 Θα περίμενε κάθε άνεργος, τουλάχιστον, να αντιμετωπίζεται με δικαιοσύνη και διαφάνεια στην αίτησή του προς τους δήμους για πρόσληψή του για τους πέντε έστω αυτούς μήνες. Δυστυχώς όμως, κάπου πάλι μπήκαν κάποια δάχτυλα και έκαναν τη γνωστή λαθροχειρία. Με αποτέλεσμα κάποιοι να ξαναείναι στη λίστα των επιλεγέντων και άλλοι, παρότι χρόνια 4,5 άνεργοι, να κόβονται!
Κάποιοι ίσως ν’ απορούν πώς γίνονται αυτά. Οι περισσότεροι όμως άνεργοι το γνωρίζουν. Κάποιοι δικαιολογούνται με μισές κουβέντες και δικαιολογίες που δεν στέκουν. Και βέβαια οι ευθύνες είναι στους δήμους κυρίως που ακόμη μυαλό δεν έβαλαν και συνεχίζουν τα ίδια τερτίπια.
«Ε»


 
Συμπέρασμα
 Και για να μιλήσουμε με νούμερα, σε επαγγελματικό επίπεδο η πρωτιά ανήκει στη ΔΚΜ που πρόσκειται στη Ν.Δ. με ποσοστό 26,39. Με ποσοστό 23,05 ακολουθεί η Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών στην οποία συμμετέχουν στελέχη από την ΠΑΣΚ, την ΔΗΜΑΡ και των Οικολόγων Πράσινων.
Τρίτη δύναμη η Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Μηχανικών με 10,92 η οποία πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθούν άλλες υποψηφιότητες με μικρότερα ποσοστά. Από τα ποσοστά γίνεται φανερό ότι η Κεντροαριστερά και γενικότερα η Αριστερά, έχει πλειοψηφία και αρκετή μάλιστα στους Μηχανικούς της χώρας.
«Ε»


 
Στο σκαμνί
 Ο πρώην νομάρχης Καβάλας Θεοδ. Καλλιοντζής, ο συνεργάτης του Γιωρ. Τσαλουχίδης και η διαφημίστρια Σοφία Μπουδακίδου, φέρονται ως εμπλεκόμενοι στο πόρισμα που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον οικονομικό επιθεωρητή. Ήδη τους έχουν επιβληθεί εγγύηση 10.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Κατηγορούνται οι τρεις παραπάνω για ανύπαρκτες συναλλαγές ύψους 220.000 ευρώ στην πρώην Νομαρχία Καβάλας.
«Ε»


 
Μπράβο σαΐνια μου!
 Λοιπόν τα κυβερνητικά οικονομικά σαΐνια έδωσαν άλλο ένα δείγμα του απέραντου ταλέντου τους. Αποφάσισαν ξαφνικά και βέβαια χωρίς καμία συζήτηση, να ζητήσουν να εισπράξουν είκοσι (20) ευρώ ανά εργαζόμενο από τους εργοδότες! Δηλαδή κεφαλικός φόρος (ακούστε δικαιολογία) για τις κατασκηνώσεις του δημοσίου.
Γελάτε; Προτιμότερο από το να θυμώσετε και να βρίζετε. Οι άνθρωποι είναι φοβεροί και μοναδικοί. Είκοσι ευρώ ανά εργαζόμενο, που θα πληρώσει βέβαια ο εργοδότης, για να πάνε τα παιδιά κατασκήνωση ή που πήγαν πέρυσι!
-Που ζούμε αλήθεια; Σε ποια χώρα;
«Ε»


 
«Υποβρύχια» σύγκρουση ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ
 Νέο κεφάλαιο σφοδρής αντιπαράθεσης ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει με την πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα υποβρύχια που κατέθεσε στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ. Η πρόταση αυτή την οποία είχε εξαγγείλει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να πυροδοτήσει ένα νέο κύκλο έντασης μεταξύ της Κουμουνδούρου και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλου για το συγκεκριμένο θέμα.
Η αντιπαράθεση Τσίπρα-Βενιζέλου για τα υποβρύχια είχε ξεκινήσει κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης, όταν ο πρώτος είχε εξαπολύσει επίθεση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τον κ. Βενιζέλο να τον προκαλεί να καταθέσει πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το θέμα.
Το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για Βατερλό του Αλέξη Τσίπρα, καθώς «η τακτική της συκοφαντικής επίθεσης κατά του ΠΑΣΟΚ και του προέδρου του, που ακολουθεί ο κ. Τσίπρας ακολουθείται στην προσπάθειά του να απεμπλακεί από το στρατηγικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται και το οποίο δεν του επιτρέπει να πει τίποτα επί της ουσίας για την προοπτική της χώρας.»


 
Νωρίς νωρίς οι αποφάσεις της ΔΗΜΑΡ
 Άρον-άρον συνεδρίασε η Κ.Ο. ΔΗΜΑΡ για να λάβει αποφάσεις για τα θέματα που θα τεθούν προς ψήφιση το επόμενο διάστημα στη βουλή.
Έτσι αποφασίστηκε το κόμμα να καταψηφίσει τον προϋπολογισμό γιατί ενισχύει τις κοινωνικές ανισότητες και την υπερφορολόγηση, να ψηφίσει θετικά για την τροπολογία που αφορά στα φάρμακα καθώς θα μειώσει τις τιμές των φαρμάκων προς όφελος των πολιτών και τρίτον να καταψηφίσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική επιτροπή κατά του κ. Βενιζέλου.
Γιατί τόση βιασύνη να παρθούν αποφάσεις όταν ακόμα δεν τέθηκαν καλά καλά τα θέματα; Μα για να περιοριστούν οι διαφορετικές απόψεις που τόσο πολύ έχουν πλήξει την εικόνα της ΔΗΜΑΡ τελευταία. Το συνέδριο του κόμματος είναι πολύ κοντά (12 Δεκεμβρίου) και η ηγετική ομάδα δεν θα ήθελε τα τρία αυτά θέματα να γίνουν αιτία αντιπαραθέσεων μεταξύ των στελεχών…


 
Δεν τιμούν ούτε τις ίδιες αλλά κυρίως το ΕΒΕ
 …οι προσωπικοί καυγάδες μεταξύ της κας Ελένης Κίτσου και της κας Ανθής Παναγιώτου. Τι έγινε και οι δυο συμπαθείς κυρίες οι οποίες ήταν κολλητές ξαφνικά έβγαλαν μαχαίρια και τρώγονται μεταξύ τους; Αν θυμάμαι καλά πρέπει όλα να ξεκίνησαν από το συνέδριο του τουρισμού γιατί αμέσως μετά η κα Κίτσου παραιτήθηκε από υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και άρχισε η κόντρα με την κα Παναγιώτου.
Any way το θέμα είναι προσωπικό και δεν μας αφορά και το γεγονός ότι το αναφέρουμε είναι επειδή εκείνες δίνουν το δικαίωμα. Και εν πάσει περιπτώσει δεν μπορεί τα μέλη ενός φορέα όπως το επιμελητήριο που καλούνται να πάρουν σημαντικές αποφάσεις για τα μέλη του ν’ ακούει επί μισή ώρα τον …πόνο της κας Παναγιώτου για το τι είπε η κα Κίτσου! Ούτε σωστό είναι ούτε σικ μιας και πρόκειται για κυρίες…
Έλεος!!!
Μ.Ξ.


 
Με καλό μάτι …
 …είδε η παράταξη Τσιακίρογλου την πρόταση Μωραΐτη για τη διεκδίκηση ανάληψης της διοργάνωσης από τον δήμο Ξάνθης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021. Μάλιστα συμφώνησε να κατατεθεί εγγράφως στο δημοτικό συμβούλιο ώστε να έχει εξέλιξη το θέμα. Μήπως γιατί αν τελικά αποφασιστεί από το δήμο και ευοδωθεί η προσπάθεια η οποία θα επιβραβευτεί με 1.5 εκ. ευρώ στην νικήτρια πόλη από το Βραβείο Μελίνα Μερκούρη, προσδοκά ο κ. Τσιακίρογλου να είναι αυτός ο δήμαρχος που θα υλοποιήσει την διοργάνωση;
Μ.Ξ.


 
Το νερό περνάει πάνω από τα φρεάτια
 Σε πλημμυρισμένους δρόμους κινούνται οι Ξανθιώτες τις τελευταίες ημέρες λόγω των συνεχόμενων βροχοπτώσεων σε συνδυασμό με τα σκουπίδια και τα φύλλα που συγκεντρώνονται και φράζουν τα φρεάτια με αποτέλεσμα το νερό να περνά από πάνω και να κυλάει προς άλλες κατευθύνσεις. Το παραπάνω πρόβλημα διογκώνεται με τις λακκούβες που παραμονεύουν για πεζούς και οχήματα σε διάφορες γωνιές της πόλης.
Γ.Τ.


 
Αξιολόγηση και στους Μηχανικούς Παραγωγής και Διοίκησης
 Στις 4-6 Δεκεμβρίου αναμένονται οι αξιολογητές για το τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης, που είναι και το τελευταίο, προκειμένου να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση στην Πολυτεχνική Σχολή. Ήδη προετοιμάζονται ακαδημαϊκοί και φοιτητές, ενώ παρά τις αντιδράσεις, αρκετοί εκτιμούν ότι με ειλικρίνεια για τα θετικά και τα αρνητικά, το κάθε τμήμα έχει να κερδίσει από αυτή τη διαδικασία.
Ε.Δ.


 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλα ήσυχα, ήρεμα στη Σμίνθη Ησυχία, ηρεμία και κανονικότητα υπήρξε στο τζαμί της Σμίνθης τ…