Σχόλια 25/11/13

0
Ε αφού καταφέραμε και εντυπωσιάσαμε τη Μέρκελ με τις θυσίες μας, χαλάλι! Κι άλλες τόσες να κάνουμε…


 
 
Ωραία απεργία…
 Έγινε γνωστό ότι οι απεργοί διοικητικοί υπάλληλοι του Μετσόβιου Πολυτεχνείου αλλά και του Καποδιστριακού, πως σ’ αυτούς τους μήνες της απεργίας τους πως πληρώνονταν κανονικά!
Τέτοια μαθαίνει, τέτοια βλέπει ο άνεργος και ο χαμηλοσυνταξιούχος και του ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι. Τέτοια τερτίπια μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν δυστυχώς, στη χώρα που έχει ευτελίσει κάθε έννοια νομιμότητας και σοβαρότητας. Και απορούν μετά γιατί εκτός των άλλων αυξάνεται η δύναμη της Χρυσής Αυγής.
-Όταν λοιπόν δεν σέβεσαι τους νόμους και το δίκιο, τότε οι άνθρωποι οι απλοί, οι καθημερινοί, ο λαός ο λεγόμενος, γιατί να σε σεβαστεί; Και κυρίως όταν βλέπει την Πολιτεία να κάνει τα «στραβά μάτια» σε προκλητικές ενέργειες δημοσίων υπαλλήλων;
«Ε»


 
 Γεια σου Καλαμάτα παραμεθόριος!
 Ε, όλα τα περιμέναμε από αυτό το διεφθαρμένο κράτος και μερίδα πολιτικών, όμως το να ξεφτιλίζουν τόσο κάποια πράγματα, ε, αυτό μας ξεπερνάει. Κάποιοι άθλιοι πολιτικοί της Καλαμάτας, για μικροπολιτικούς και ψηφοθηρικούς λόγους έβαλαν την Καλαμάτα, κρατηθείτε, στις παραμεθόριες περιοχές της χώρας, όπως η Ξάνθη, η Ροδόπη, ο Έβρος, η Δράμα κλπ.
Χωρίς ντροπή και τσίπα. Χωρίς αίσθηση ευθύνης. Μόνο και μόνο για μικροσυμφέροντα να εξυπηρετήσουν και τίποτε άλλο. Χωρίς να σκεφθούν τη γελειοποίησή τους. Έτσι, για να τύχουν οι ψηφοφόροι τους κάποιο ειδικό προνόμιο που απολαμβάνουν οι της παραμεθορίου περιοχής. Κι ούτε έχει σημασία ποιο είναι αυτό. Σημασία έχει η νοοτροπία και η αναισθησία τους.
-Ντροπή!
«Ε»


 
Κρίση και στο μειονοτικό Τύπο
 Η κρίση στον Τύπο που είναι ένα πανελλαδικό φαινόμενο, έχει φθάσει εδώ και χρόνια και στην περιοχή της Θράκης. Και βέβαια και στον μειονοτικό Τύπο που κι αυτός περνάει δύσκολες ημέρες όπως και αυτός της πλειοψηφίας.
Έτσι έκλεισε πριν λίγο καιρό η «Μιλλιέτ» και συνεχίζει η εβδομαδιαία «Γκιουντέμ» όπως και η εβδομαδιαία «Περισκόπιο» που ασχολείται με ποδοσφαιρικά θέματα.
Η υπόθεση της κυκλοφορίας μιας εφημερίδας σήμερα, που θα έχει προσωπικό για δημοσιογραφική εργασία και όχι αντιγραφή από Ίντερνετ και Δελτία Τύπου, είναι μια ιδιαίτερα πολυέξοδη υπόθεση. Γι’ αυτό υπάρχει η απορία πώς η Ξάνθη μπορεί και διατηρεί σε κυκλοφορία επτά ημερήσιες εφημερίδες! Όταν νομοί όπως η Λάρισα, Πάτρα, Βόλος, Χανιά, Ηράκλειο κλπ έχουν δύο το πολύ τρεις εφημερίδες!
Άρα εδώ με τις επτά εφημερίδες, για να συνεχίσουν να κυκλοφορούν, κάτι άλλο θα συμβαίνει, όπως ότι δεν έχουν προσωπικό, δεν πληρώνουν κανονικά ή υπάρχουν μυστικές ή υπόγειες χρηματοδοτήσεις. Τι να πει και τι να σκεφθεί κανείς με το φαινόμενο της Ξάνθης…
«Ε»


 
Προς παράταση
 Όλες οι ενδείξεις μέχρι στιγμής δηλώνουν ότι ο 13% ΦΠΑ στην εστίαση θα παραταθεί. Παρότι επισήμως ακόμη δεν έχει δηλωθεί τίποτε, εντούτοις είναι σίγουρο σε κυβερνητικούς κύκλους ότι η τρόικα θα δεχθεί την παράταση αυτή στη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ.
Ως επιχείρημα δε θα χρησιμοποιηθεί –τι ειρωνεία – η εξίσωση των φόρων σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης όπου τα έσοδα αντί αυξήσεως, μειώθηκαν πάρα πολύ!
-Εν αναμονή λοιπόν.
«Ε»


 
 Θα είμαστε εκεί
 Την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου στις 20.00 η ώρα, στο Λαογραφικό –Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης, η ΦΕΞ (στην οποία πρόσφερε αρκετά ο Εξάρχου) διοργανώνει εκδήλωση προς τιμή του Θωμά Εξάρχου.
Μάλιστα η ΦΕΞ έχει αφιερώσει το φετινό πρόγραμμα ως δείγμα εκτίμησης και σεβασμού στο πρόσωπο και το έργο του Θ. Εξάρχου.
-Θα είμαστε εκεί. Για να θυμηθούμε μαζί με άλλους, παλιές ημέρες και δράσεις της ιστορίας της ΦΕΞ και κυρίως τα πρόσωπα εκείνα που πρόσφεραν για να συνεχίσει και ανδρωθεί ο Σύλλογος.
«Ε»


 
Η Ευρώπη μεγαλώνει, η Ελλάδα συρρικνώνεται
 Μειώθηκε κατά 5,5% ο πληθυσμός της Ελλάδας το 2012, τη στιγμή που ο πληθυσμός της ΕΕ αυξήθηκε κατά μέσο όρο 2,2%, σύμφωνα με δημογραφικά στοιχεία από τη Eurostat.
Συγκεκριμένα, ο πληθυσμός αυξήθηκε σε 17 κράτη-μέλη της ΕΕ και μειώθηκε σε 11. Οι μεγαλύτερες αυξήσεις καταγράφηκαν στο Λουξεμβούργο (+23%), στη Μάλτα (9,1%), στη Σουηδία (7,7%), στη Μ. Βρετανία (+6,2%), στο Βέλγιο (+6%) και στην Αυστρία (+5,2%).
Οι μεγαλύτερες μειώσεις πληθυσμού καταγράφηκαν στη Λιθουανία (-10,6%), στη Λετονία (-10,3%), στην Εσθονία (-6,8%), στη Βουλγαρία (-5,8%), στην Ελλάδα (-5,5%) και στην Πορτογαλία (-5,2%).
Στην Ελλάδα ο πληθυσμός μειώθηκε κατά 60,5 χιλιάδες το 2012 και την 1/1/2013 έφτασε τους 11,161 εκατομμύρια κατοίκους. Το 2012 καταγράφηκαν 100.400 γεννήσεις και 116.700 θάνατοι, ενώ την ίδια χρονιά εγκατέλειψαν την Ελλάδα πάνω από 44.000 κάτοικοί της.
Η Ελλάδα και η Ιταλία καταγράφουν τον τρίτο χαμηλότερο δείκτη γεννητικότητας (9%) στην ΕΕ, μετά τη Γερμανία (8,4%) και την Πορτογαλία (8,5%).
-Η Ελλάδα της κρίσης δεν φτωχαίνει μόνο οικονομικά αλλά και σε ανθρώπους…


 
 Ο Παναγούλης ξαναχτυπά
 Νέο χτύπημα από το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στάθη Παναγούλη που έχει ξεπεράσει κάθε όριο φαιδρότητας και αμετροέπειας. Ο βουλευτής είχε καταθέσει ερώτηση προς τον κ.Στουρνάρα, ωστόσο όταν ο τελευταίος δήλωσε κώλυμα και δεν παρευρέθηκε στη Βουλή, ο κ.Παναγούλης έξαλλος είπε πως είναι η δεύτερη φορά που ο υπουργός δεν πηγαίνει να απαντήσει σε ερώτηση του και προχώρησε σε μία απίστευτη πρόταση προς το προεδρείο. Ζήτησε να δημιουργηθεί μία υπηρεσία, η οποία να προχωρά στη βίαιη προσαγωγή των υπουργών στη Βουλή προκειμένου να απαντούν στις ερωτήσεις των βουλευτών.
Ε βέβαια, μεγάλο το ατόπημα του Στουρνάρα. Δεν παράτησε το Eurogroup στη μέση να τρέξει να απαντήσει στην ερώτηση του βουλευτή! Παναγούλης είναι αυτός, δεν είναι παίξε γέλασε…


 
Τα «κόκκινα» δάνεια των αγροτών…
 Είναι γεγονός ότι η κρίση έχει επηρεάσει όλους τους κλάδους επαγγελμάτων και όλοι έχουν τα δικά τους ζόρια…Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να επιβραβεύονται κάποιοι που έπαιρναν σωρηδόν τα δάνεια και επειδή τώρα δεν μπορούν να τα πληρώσουν αντί τουλάχιστον να μπουν στη διαδικασία να κάνουν κάποια ρύθμιση να γκρινιάζουν και να προσπαθούν να τη σκαπουλάρουν…Αυτό τουλάχιστον είναι άδικο προς αυτούς που είναι συνεπείς. Κι αναφέρομαι σε κάποιους αγρότες που πήραν δάνεια τους καλούς καιρούς από την ΑΤΕ. Όπως είναι γνωστό το μεγάλο μέρος αυτών των λεγόμενων «κόκκινων» δανείων έχει μεταφερθεί στην «κακή « ΑΤΕ» που βρίσκεται σε εκκαθάριση. Τώρα όμως – όπως μας πληροφορούν – η ΑΤΕ στέλνει ειδοποιητήρια σ’ αυτούς τους αγρότες που δεν πλήρωναν τις δόσεις των δανείων τους και τους καλεί να προσέλθουν εντός 10 ημερών για ρύθμιση των οφειλών τους. Διαφορετικά θα αναλάβουν εισπρακτική δράση… οι Εφορίες με κατασχέσεις κ.λ.π. Αν κάποιοι νόμισαν ότι με την πώληση της ΑΤΕ στην Πειραιώς και την εκκαθάρισή της θα την σκαπουλάρουν και δεν θα πληρώσουν τα δάνειά τους πλανήθηκαν πλάνη οικτρά. Τα χρέη πληρώνονται Αμ πως…
Μ.Ξ.


 
Τι γύρευε ο Μανώλης Τσέπελης…
 … στην εκδήλωση παρουσίασης των βραβευθέντων κρεατοσκευασμάτων των Κρεοπωλείων Μπατζακίδη στο Μεζέ – Μπαρ; Μα πρώτα – πρώτα λόγω γνωριμίας τους παλαιόθεν αφού έχουν κοινό τόπο καταγωγής την Χρύσα – όπως και ο Στέλιος Αρσενίου και ο Σταύρος Καρυπίδης που ήταν επίσης παρόντες(έλειπε όμως ο Βαγγέλης Βασιλειάδης). Δεύτερον και σημαντικότερον διότι έρχονται εκλογές και ο κ. Τσέπελης έχει αγώνα μπροστά του μιας και έχει βάλει πλώρη για υποψήφιος δήμαρχος κάτι που δεν αγνοήθηκε από την ομήγυρη και ακούστηκαν υπονοούμενα και πειράγματα για τον υποψήφιο δήμαρχο!
Μ.Ξ.


 
Μακάρι να μην μπουν ιδέες σε κάποιους…
 Μάλλον έχει ξεφύγει λίγο η ολλανδική κυβέρνηση η οποία πληρώνει με.. μπύρα τους χρόνιους αλκοολικούς στο Άμστερνταμ, ως αμοιβή για τις υπηρεσίες τους στον καθαρισμό της πόλης!
Το αμφιλεγόμενο σχέδιο τέθηκε σε λειτουργία, έπειτα από πρόταση του φορέα «Rainbow Foundation Project», όταν έγινε γνωστό ότι περίπου 20 αλκοολικοί δημιουργούσαν προβλήματα στο πάρκο Οόστερπαρλ του Άμστερνταμ.
Συγκεκριμένα, το εν λόγω πρόγραμμα έχοντας ως στόχο να κρατήσει τους δρόμους καθαρούς και ταυτόχρονα να απασχολεί μια ομάδα χρόνιων αλκοολικών που σύχναζαν σε πάρκο της πόλης και δημιουργούσαν προβλήματα, προμηθεύοντας, μέσω του προγράμματος, το οποίο χρηματοδοτείται από κυβερνητικά κονδύλια και ιδιωτικές δωρεές, μισό σακουλάκι με καπνό και πέντε τενεκεδάκια μπίρας για κάθε μέρα που εργάζονται ως οδοκαθαριστές.
Ας ελπίσουμε να μην μπουν ιδέες και στους δικούς μας κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους και μας βάζουν να δουλεύουμε για ένα πακέτο μακαρόνια και ένα καρβέλι ψωμί…πραγματικότητα που δεν απέχει βέβαια από την κατάσταση που επικρατεί!
Γ.Τ.


 
Δεν υπάρχει πολυτέλεια αναμονής
 Στην δυσάρεστη και επικίνδυνη θέση να περιμένουν για μεγάλα διαστήματα για την έναρξη θεραπείας τους βρίσκονται οι καρκινοπαθείς στα ειδικά ογκολογικά τμήματα του ΕΣΥ.
Στα περισσότερα τμήματα Πυρηνικής Ιατρικής και τμήματα Ακτινοθεραπείας των δημόσιων νοσοκομείων οι αναμονές φτάνουν τους δύο μήνες, ενώ υπάρχει και η περίπτωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου όπου τα ραντεβού για θεραπείες ιωδίου σε ασθενείς με νεοπλασίες θυρεοειδούς κλείνονται σήμερα για τον Οκτώβριο του 2014!
Μάλιστα, στο ίδιο νοσοκομείο ο χρόνος αναμονής για ραντεβού με καθηγητή Ογκολογίας σε πρωινό ιατρείο (αν και δεν προβλέπεται) είναι περίπου 3,5 μήνες και με επιμελητή ογκολόγο γιατρό, ένας μήνας.
Στον αντίποδα, η έναρξη χημειοθεραπείας, στην πλειονότητα των νοσοκομείων του ΕΣΥ, γίνεται χωρίς ιδιαίτερη καθυστέρηση (έως επτά ημέρες είναι η αναμονή και μόνο στο «Παπαγεωργίου» μπορεί να φτάσει τις δύο εβδομάδες.
Δυστυχώς, το παραπάνω γεγονός αποτελεί άλλο ένα τρανταχτό παράδειγμα ότι δεν υπάρχει πλέον ιατρική περίθαλψη δύο ταχυτήτων.
Γ.Τ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Περί οδησήμανσης πάλι Ιδού κι άλλο ένα θέμα που καλείται ν’αντιμετωπίσει η παρούσα δημοτικ…