Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα 21χρονος Πακιστανός όμηρος στην Μάνδρα

21χρονος Πακιστανός όμηρος στην Μάνδρα

0
mandra apagwgi-web
 

Κρατούνταν 5 μέρες από 4 ομοεθνείς του, οι οποίοι ζητούσαν 10.000 ευρώ από την οικογένεια του στο Πακιστάν

 

Οι τέσσερεις δράστες συνελήφθησαν στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης

 
 
Για πέντε μέρες έζησε τον εφιάλτη της ομηρίας 21χρονος Πακιστανός, ο οποίος κρατούνταν σε οικία στην Μάνδρα Ξάνθης από 4 ομοεθνείς του. Η υπόθεση εξιχνιάστηκε ύστερα από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης.
 
Βήμα βήμα οι ενέργειες της αστυνομίας
Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, το απόγευμα της Τετάρτης, στη Μάνδρα Ξάνθης, από τους αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης συνελήφθησαν τέσσερις υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 31, 31, 26 και 24 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για αρπαγή και εκβίαση.
Αναλυτικότερα, στους αστυνομικούς, περιήλθε πληροφορία ότι 21χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, κρατείται παράνομα σε οικία, στη Μάνδρα Ξάνθης, από ομάδα ομοεθνών του, οι οποίοι, απαιτούν για την απελευθέρωσή του, από την οικογένειά του στο Πακιστάν, το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ, απειλώντας για την ζωή του.
Η αστυνομική διεύθυνση μετά από κατάλληλη αξιοποίηση της παραπάνω πληροφορίας και συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών, εντόπισε την οικία στην οποία κρατούνταν παράνομα ο 21χρονος, ο οποίος και απελευθερώθηκε. Εντός της οικίας, εντοπίσθηκαν επίσης και συνελήφθησαν οι δύο δράστες, ηλικίας 31 και 26 ετών. Στο πλαίσιο των ερευνών, οι αστυνομικοί εντόπισαν λίγη ώρα αργότερα, στο ίδιο χωριό και τους άλλους δύο δράστες, τους οποίους και συνέλαβαν.
Στην κατοχή των τεσσάρων (4) δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ και πέντε (5) κινητά τηλέφωνα.
 
Οι τέσσερις δράστες παρέλαβαν τον 21χρονο από έναν αλλοδαπό διακινητή
Σύμφωνα με τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης οι τέσσερις δράστες παρέλαβαν πριν από πέντε ημέρες τον 21χρονο, από έναν αλλοδαπό διακινητή, ο οποίος διευκόλυνε την παράνομη είσοδο του θύματος στην ελληνική επικράτεια. Στη συνέχεια, τον μετέφεραν στην παραπάνω οικία, όπου τον κρατούσαν παράνομα, απαιτώντας για την απελευθέρωση του, από την οικογένεια του, το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ, υπό την απειλή της ζωής του.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης, ενώ η αστυνομία θα συνεχίσει τις έρευνες για την ταυτοποίηση των στοιχείων του αλλοδαπού διακινητή και για τυχόν εμπλοκή των δραστών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.
 
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χειροπέδες σε δύο διακινητές επί της επαρχιακής οδού Ροδόπης

Οι άντρες επέβαιναν σε ΙΧ , το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματος, ενώ ο οδη…