Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Διατηρούνται οι δημοτικές κοινότητες στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014

Διατηρούνται οι δημοτικές κοινότητες στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014

0
zwgrafos-web
 

Συνάντηση του ΔΣ των προέδρων δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων με τον υπουργό Εσωτερικών. Στη θέση του γραμματέας του ΔΣ ο Ηρακλής Ζωγράφος

 
Το Προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης Προέδρων Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων Ελλάδας συναντήθηκε την Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2014 με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Μιχελάκη. Στη συνάντηση τα μέλη της Κεντρικής Ένωσης κατέθεσαν στον Υπουργό τις προτάσεις τους για θεσμικές και αναπτυξιακές αλλαγές στον «Καλλικράτη» (Ν.3852/2010) στο πλαίσιο της ενδοδημοτικής αποκέντρωσης.
Ο Υπουργός ενημέρωσε το Προεδρείο της Ένωσης για τα εξής:
1.Οι επερχόμενες δημοτικές εκλογές θα διεξαχθούν με δύο χωριστά ψηφοδέλτια, ένα για τους υποψηφίους δημάρχους κι ένα για τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους, συμβούλους δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων.
2.Οι Δημοτικές Κοινότητες δεν πρόκειται να καταργηθούν.
3.Θα υπάρξει συμμετοχή εκπροσώπων της Κεντρικής Ένωσης Προέδρων Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων στην προπαρασκευαστική επιτροπή που θα αναλάβει να συντάξει τον «Νέο Καλλικράτη»
4.Δεν θα υπάρξει καμία χωροταξική αλλαγή στο «Νέο Καλλικράτη» παρά μόνο σε πέντε νησιά.
Να σημειωθεί ότι στο Διοικητικό Σύμβουλιο της Κεντρικής Ένωσης Προέδρων Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων Ελλάδος, που συστάθηκε πριν λίγο καιρό, συμμετέχει από τη θέση του γενικού γραμματέα ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Ξάνθης Ηρακλής Ζωγράφος. Πρόεδρος είναι ο Νικόλαος Κοντογιαννιδης από τη δημοτική κοινότητα Δελφών.
Το κρίσιμο για τις δημοτικές κοινότητες που έχουν δοκιμαστεί για μία θητεία είναι να επιχειρήσουν να αναδείξουν το ρόλο τους, καθώς σε πολλές περιπτώσεις, όπως στην πόλη μας, περιορίστηκαν σε έναν άχαρο διαδικαστικό ρόλο, αφενός χωρίς θεσμικές αρμοδιότητες για να τις ενισχύσουν και αφετέρου χωρίς ουσιαστική συμβολή και παρεμβάσεις στο δημοτικό συμβούλιο.
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο συνάντησε ο περιφερειάρχης ΑΜΘ,Πρωτοσέλιδο

Ο κ. Τοψίδης συμμετείχε σε αποστολή από τη Ροδόπη, αποτελούμενη από τον μητροπολίτη Μαρωνε…