Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Σχόλια 16/11/13

Σχόλια 16/11/13

0
Οι βουλευτές δεν μειώνουν τους μισθούς τους: Πολύ λογικό!!!
Θωμάς Βουγιουκλής


 
 
Γιατί η παράκαμψη;
 Ως γνωστόν ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Κουβέλης, την Πέμπτη βρέθηκε στην Καβάλα. Την Παρασκευή λογικά θα έπρεπε να έρθει στην Ξάνθη. Αντ’ αυτού όμως βρέθηκε στην Κομοτηνή παρακάμπτοντας την πόλη μας. Οι λόγοι της παράκαμψης; Άγνωστοι μεν υποτιθέμενοι δε.
Όμως, η απορία παραμένει. Ούτε ένα πέρασμα; Ούτε μία στάση στην Ξάνθη; Μυστήριο όντως. Το πιθανότερο είναι να γνωρίζει ο Δέλκος για την υπερπήδηση της Ξάνθης.
Να υποθέσουμε ότι θα μας έρθει μια άλλη φορά; Ίσως. Εμείς πάντως θα τον υποδεχτούμε με σεβασμό και εκτίμηση όπως αρμόζει στην προσωπικότητά του.
«Ε»


 
Τέλος σεναρίου
 Εμφανίζεται πολύ τακτικά στα σχόλια των εφημερίδων της Περιφέρειάς μας η άποψη ότι τελείωσαν τα σενάρια κοινής καθόδου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ στις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Λέγεται και γράφεται ότι η ΝΔ πήρε την απόφαση να δοκιμάσει τις γαλάζιες δυνάμεις της κατεβάζοντας δικούς της υποψηφίους στις εκλογές του Μαΐου.
Χρίσματα βέβαια δεν πρόκειται να δοθούν επίσημα, αλλά οι υποψήφιοι θα είναι γαλάζιας απόχρωσης οπωσδήποτε. Μάλιστα αναφορά γίνεται κυρίως για τις περιφέρειες όπου όπως λέγεται έχουν κάποιες κλειδώσει ήδη κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα.
Μετά ταύτα, μάλλον ναυαγεί το σενάριο της πιθανής στήριξης του Άρη Γιαννακίδη από τη Ν.Δ. στην Περιφέρειά μας.
Έτσι, η ΝΔ θα υποστηρίξει Γιώργο Παυλίδη και πάλι και η «μάχη» μεταξύ Γιαννακίδη – Παυλίδη την φορά αυτή θα γίνει υπό διαφορετικές προϋποθέσεις.
«Ε»


 
Ήταν μεθοδευμένο ψέμα
 Ήταν ένα ψέμα που το μεθόδευσε συγκεκριμένη πολιτική πλευρά για να θίξει το ΠΑΣΟΚ. Αναφερόμαστε στο δήθεν κόψιμο της τηλεφωνικής γραμμής των γραφείων στη Χαριλάου Τρικούπη. Ήδη έχει εντοπιστεί ο δράστης και η ταυτότητά του.
Πάντως, σημασία έχει το γεγονός το πόσο εύκολα πέφτει κανείς θύμα παραπληροφόρησης από τα διάφορα ηλεκτρονικά «μέσα» όπως τα Μπλόγκς.
Αποδείχθηκε πως πολλές «ειδήσεις» είναι κατασκευασμένες και μεθοδευμένες για να θίξουν.
«Ε»


 
 Δεν είναι μόνο να φτιάξεις…
 Είναι ο χρυσός κανόνας: Δεν είναι δύσκολο μόνο το να δημιουργήσεις κάτι, δυσκολότερο είναι να το συντηρήσεις.
Πρώτο που δεν έχει λάβει υπόψιν του αυτόν τον κανόνα είναι το ελληνικό κράτος. Έφτιαξε δεκάδες έργα για τους Ολυμπιακούς και μετά τα παράτησε στην τύχη τους. Και βέβαια δεν είναι η μόνη περίπτωση.
Το φαινόμενο υπάρχει σε ολόκληρη τη χώρα και είναι άλλη μια απόδειξη του αποτυχημένου συστήματος διακυβέρνησης. Το οποίο αποτυχημένο σύστημα αντέγραψε και η αυτοδιοίκηση κάθε βαθμού.
Γεμάτη η χώρα από έργα που έχουν γίνει και κόστισαν εκατομμύρια, τα οποία έργα μένουν έτσι και ρημάζουν χωρίς να προσφέρουν απολύτως τίποτε. Απεναντίας, ρημάζουν και απαιτούν και συντήρηση.
Φτιάχτηκαν κάποτε μέσα από μια ιδέα κάποιου που νόμισε πως συνέλαβε την κορυφαία και την υλοποίησε σαν δήμος, αλλά δεν έλαβε υπ’όψιν του τα λειτουργικά έξοδα. Κι όχι μόνον αυτή η πλευρά, έχουμε την ολοκλήρωση έργων για άλφα σκοπό και παρότι πέρασαν χρόνια ακόμη δεν προχώρησε η «ιδέα». Και το κτίριο μένει έτσι, χωρίς να αξιοποιείται και σιγά-σιγά να καταστρέφεται.
Υπερφίαλες κατασκευές γεμάτη η Ελλάδα. Που πληρώθηκαν ακριβά χωρίς να προσφέρουν τίποτε απολύτως στο κοινωνικό σύνολο. Απλά έγιναν και θα θυμίζουν μια εποχή ανοησίας και μεγαλομανίας…
«Ε»


 
Εκτός μνημονίων
 Η Ιρλανδία και η Ισπανία σπάνε το νήμα των Μνημονίων και ανάβουν το πράσινο φως για την έξοδό τους.
Πρώτη η Ιρλανδία «απαγκιστρώνεται» από την τρόικα, μάλιστα με τα συγχαρητήρια του Eurogroup.
Για να δούμε, πότε θα έρθει η ημέρα αυτή για την Ελλάδα μας, για να γλυτώσουμε από Μνημόνια και άλλες ιστορίες που μας ταλαιπώρησαν χρόνια κατά τον χειρότερο τρόπο.
«Ε»


 
 Τετ α τετ Σαμαρά – Μέρκελ
 Την πρώτη του συνάντηση με την Α. Μέρκελ μετά την επανεκλογή της, θα έχει ο πρωθυπουργός την άλλη Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου στο Βερολίνο, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης. Ο Α. Σαμαράς θα βρεθεί στο Βερολίνο, προκειμένου να παραστεί στη «Συνάντηση των Ηγετών» που διοργανώνει σε ετήσια βάση γερμανική εφημερίδα.
Η συνάντηση αυτή, την περίοδο μάλιστα που βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα, είναι κρίσιμη και καθοριστική για την κυβέρνηση, που αναμένει κάποιου είδους πολιτική παρέμβαση από την κα Μέρκελ προκειμένου να αμβλυνθούν οι διαφορές με την τρόικα.
Το Βερολίνο δε φαίνεται διατεθειμένο να αλλάξει σε τίποτε τη στάση του και επιμένει στην πολιτική της λιτότητας, ωστόσο η δήλωση Σόιμπλε στο προχθεσινό Eurogroup ότι «θα βρεθεί λύση και για την Ελλάδα» αφήνει ίσως κάποιο παραθυράκι για την ελάφρυνση του Ελληνικού προγράμματος, τώρα που η Ευρωζώνη πανηγυρίζει την ανάκαμψη Ισπανίας και Ιρλανδίας…


 
Βγήκε ο πίνακας για τους επιλεγέντες στην Κοινωφελή Εργασία
 Ανακοινώθηκε και αναρτήθηκε στο δικτυακό τόπο:www.oaed.gr ο πίνακας κατάταξης των ανέργων που θα προσληφθούν με το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας. Αφορά την προκήρυξη για τις 10.000 προσλήψεις με ειδικότητα ΥΕ. Καλούνται αυτοί που έχουν επιλεγεί και αναφέρεται το όνομά τους στον πίνακα να προσέλθουν την Δευτέρα 18-11-2013 στις Υπηρεσίες του Οργανισμού (ΚΠΑ2) προκειμένου να υποδειχθούν στους Επιβλέποντες Φορείς. Για τη διαδικασία υπόδειξης και την προσκόμιση των σχετικών δικαιολογητικών στους επιβλέποντες φορείς οι ωφελούμενοι άνεργοι μπορούν να ενημερωθούν από τον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr.
Μ.Ξ.


 
Για να λέμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη…
 … όλη αυτή η υπόθεση με την «Πολιτεία» έτσι όπως εξελίχθηκε και τις πολιτικές διαστάσεις που πήρε δεν μπορεί να είναι τυχαία ούτε ασύνδετη με κάποια γεγονότα. Όπως για παράδειγμα με την παρέμβαση του π. υπουργού Σωκράτη Ξυνίδη με μηνυτήρια αναφορά εναντίον του Στέλιου Μωραΐτη μία μέρα ή δύο μετά την κατάθεσή του εναντίον του Στέλιου Χατζηευαγγέλου στη δίκη που τον απομάκρυνε από τον δημαρχιακό θώκο. Να υποθέσουμε ότι θίχτηκε ο κ. Ξυνίδης για τον φίλο του δήμαρχο Τοπείρου μόνο ή του το φυλούσε του Μωραΐτη από το Επιμελητήριο όταν του πήρε όλο το συνδυασμό του ΠΑΣΟΚ (με συνέργεια Μάντατζη) και «κατέλαβε» το Επιμελητήριο; Και μέσα σ’ όλα αυτά μπλέχτηκε και ο δήμος Αβδήρων …ξεθάβοντας ένα πόρισμα του ΣΕΕΔΔ απ’ το 2008! Πολλές συμπτώσεις …μα την αλήθεια!
Μ.Ξ.


 
Κρίσιμη η κρίση της Εισαγγελέα του ΑΠ
 Συνεχίζοντας τις συζητήσεις με νομικούς κύκλους, με αφορμή την επίμαχη απόφαση του Αρείου Πάγου για τη διαθήκη μουσουλμάνου, σύμφωνα με νομικούς που επιμένουν στις επιτάξεις των ίδιων των συνθηκών των Σεβρών και της Λωζάνης, υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί μεγάλο ζήτημα, αφού με το σκεπτικό που διατυπώθηκε εν αμφιβόλω τίθενται όλες οι διαθήκες μουσουλμάνων από το 1920. Οι ίδιοι κύκλοι εκφράζουν την άποψη ότι η σαρία δεν μπορεί να θίξει το δικαίωμα της ελευθερίας της κληρονομικής διάθεσης που προβλέπουν και προστατεύουν το σύνταγμα και ο αστικός κώδικας. Κάτι τέτοιο αντιστοιχεί με τα τουρκικά διατάγματα που εμπόδιζαν τα κληρονομικά δικαιώματα των ελλήνων της Τουρκίας.
Η μόνη λύση, με βάση αυτή την άποψη είναι η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να κάνει αίτηση για αναίρεση υπέρ του νόμου, πράγμα που δε θα θίξει μεν τα δικαιώματα των διαδίκων της εν λόγω απόφασης, αλλά θα επιτρέψει και θα οχυρώσει την ενότητα της νομολογίας. Άλλωστε, η απόφαση δε θα μπορέσει να σταθεί, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ούτε στο δικαστήριο του Στρασβούργου, που γνωρίζοντες αναφέρουν ότι είναι πολύ πιθανό να φτάσει.
Ε.Δ.


 
Κόβει την «επανασύνδεση» ο Κουβέλης
 Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, απέκλεισε ενδεχόμενη επιστροφή του κόμματός του στην κυβέρνηση υπό τις παρούσες πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες. Αυτό είναι το μήνυμα που έστειλε από την ΑΜΘ, όπου περιόδευσε χθες και προχθές, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, απαντώντας έμμεσα στην πρόταση της Ντόρας Μπακογιάννη. Ο ίδιος εξήγησε ότι τότε η ΔΗΜΑΡ συναίνεσε στην κυβέρνηση ενότητας βάσει προγραμματικής σύμβασης που στη συνέχεια δεν τηρήθηκε από τον Σαμαρά. Ο Φώτης Κουβέλης βρέθηκε την Πέμπτη στην Καβάλα και την Παρασκευή επισκέφθηκε στην Κομοτηνή, όπου αναμενόταν να συναντήσει και τους εργαζομένους της ΣΕΚΑΠ.
Ε.Δ.


 
Δύο μέτρα και δύο σταθμά
 Ο μόνος «κωδικός» που δεν καταγράφει απώλειες στον προϋπολογισμό του 2014 σε σχέση με το 2013 είναι αυτός που αφορά τους μισθούς των βουλευτών. Σε αντίθεση με τους μισθούς των πολιτών που βλέπουν τα εισοδήματα να συρρικνώνονται ή ακόμη χειρότερα να εξαφανίζονται, οι βουλευτές συνεχίζουν να απολαμβάνουν μισθούς 8.200 μεικτά ή 6.500 καθαρά ευρώ τον μήνα. Άλλοι κερδισμένοι που ανήκουν στην «ελίτ» είναι οι κοινοβουλευτικοί υπάλληλοι, οι οποίοι θα δουν ελάχιστες μειώσεις στις απολαβές τους, καθώς «πρόλαβαν» και εντάχθηκαν στα ρετιρέ των αμοιβών των δημοσίων υπαλλήλων.
Όπως φαίνεται οι βουλευτές μας σκέφτονται… «μακριά από μας κι ας είναι σ’ όλους τους άλλους».
Γ.Τ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μπακαλιαρόπιτα από την Κεφαλονιά

-1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο -500-600 γρ. παστό μπακαλιάρο -100 γρ. ρύζι καρολίνα -1 κρεμ…