Σχόλια 14/11/13

0
Συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ. Το νέο κόμμα θα λέγεται ΣΑΝΕΛ…


 
 
Δεξαμενή ψήφων
 Το ξαναγράψαμε. Ας σταματήσει ο λαϊκισμός στο Δροσερό και η σπέκουλα. Ας επικρατήσει η λογική κι όχι η αντίληψη της μεγάλης και εύκολης δεξαμενής ψήφων, εν όψει των δημοτικών εκλογών.
Ας αλλάξουμε όλοι. Κι ας κάνουν την αρχή οι υποψήφιοι. Διότι αν αφήσουν τους Δροσερίτες έξω από τις λογικές του παρελθόντος, τότε κι αυτοί θα αρχίσουν να σκέφτονται διαφορετικά κι όχι εξαγοράσιμα, πράγμα που προσβάλει όλους μας ως κοινωνία.
«Ε»


 
Κατηγορούμενοι 10 αλβανοί Κοσοβάροι
 Κατηγορίες για βασανισμούς και δολοφονίες αμάχων εις βάρος δεκαπέντε αλβανών Κοσοβάρων απήγγειλε ο ειδικός εισαγγελέας της ευρωπαϊκής δύναμης EULEX στο Κόσοβο, Μαουρίτσιο Σαλούστρο.
Οι δεκαπέντε κατηγορούνται ότι διέπραξαν τα εγκλήματα κατά τη διάρκεια του πολέμου με τη Σερβία (1998-1999). Πρώην μέλη του UCK, οι περισσότεροι από αυτούς σήμερα είναι στελέχη του κυβερνώντος κόμματος του Πρωθυπουργού Χασί Θάτσι. Ανάμεσά τους είναι ο σημερινός δήμαρχος της Σρέμπιτσα Σάμι Λουστάκου, ο πρεσβευτής του Κοσόβου στα Τίρανα Σουλεϊμάν Σελίμι, καθώς και ένας σωματοφύλακας του Θάτσι.
Ο Λουστάκου κατηγορείται ότι σκότωσε εν ψυχρώ έναν ομοεθνή του πυροβολώντας τον στο κεφάλι. «Ο Σάμι Λουστάκου έβαλε το πιστόλι πίσω από το αριστερό αυτί του κρατούμενου και πυροβόλησε», κατέθεσε ο μάρτυρας D στον εισαγγελέα. «Ο κρατούμενος έπεσε στα γόνατα και ο Σάμι τον πυροβόλησε άλλες δύο φορές στο κεφάλι», ανέφερε ο ίδιος. Εννέα από τους κατηγορουμένους κρατούνται ήδη, ενώ στους υπόλοιπους έξι απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα.


 
 Πρόστιμα παντού
 Δεν έχετε περάσει ΚΤΕΟ αυτοκίνητα και μοτό; Πρόστιμο! Δεν έχετε ασφαλίσει τα Ι.Χ. σας ή τα μηχανάκια; Πρόστιμο. Δεν έχετε κάρτα ελέγχου καυσαερίων; Πρόστιμο πάλι.
Τα πρόστιμα έχουν γίνει μέρος της ζωής μας πλέον. Κι ενώ τα πρόστιμα δίνουν και παίρνουν, πολλοί, πάνω από 2000, έχουν αφαιρέσει τις πινακίδες από αυτοκίνητα και μοτό και τις έχουν καταθέσει στη ΔΟΥ για να μην πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας.
-Δύσκολη η οικονομική κατάσταση για αρκετούς, κυρίως δε γι’ αυτούς που έχουν μείνει άνεργοι.
«Ε»


 
Έφυγε ο Νικόλαος Μάρτης
 Σε ηλικία 98 χρόνων, απεβίωσε το μεσημέρι της Τρίτης ο εκ Μουσθένης Καβάλας προερχόμενος πρώην υπουργός Νικόλαος Μάρτης.
Υπήρξε υπουργός των κυβερνήσεων του Κων/νου Καραμανλή επί ΕΡΕ και μετέπειτα της Νέας Δημοκρατίας. Υπήρξε πολυγραφότατος για το Μακεδονικό ζήτημα.
Η εξόδιος ακολουθία έγινε χθες στην Αθήνα, ενώ η ταφή του θα γίνει στη Μουσθένη σήμερα Πέμπτη.
«Ε»


 
Λίγος σεβασμός
 Τι άλλο μένει να δούμε: Η ΟΝΝΕΔ διοργανώνει «μουσικό αφιέρωμα» στον…Μάνο Χατζιδάκι!
Είναι σίγουρο πως κάποιο λάθος έχουν κάνει στην επιλογή τους ή κάποιος θέλησε να τους εκθέσει!…Πολύ πιθανόν να τον μπέρδεψαν τον Μάνο με την Πάολα, τον Παντελίδη ή τον Βαλάντη και τον Κιάμο.
Ξέχασαν οι νεολαίοι της Νέας Δημοκρατίας ότι ο Μάνος Χατζιδάκις ήταν αυτός που σε φεστιβάλ της ΟΝΝΕΔ αποχώρησε από τη σκηνή, μη αντέχοντας το θόρυβο, τη φασαρία και την αμετροέπεια των νέων της ΝΔ. Σε διάστημα είκοσι λεπτών, σηκώθηκε, πήρε τους μουσικούς του και αποχώρησε. Ήταν η πρώτη και μοναδική φορά.
Πιθανόν, για λόγους ενοχής και εξιλέωσης, οι σημερινοί ΟΝΝΕΔΙΤΕΣ να κάνουν αυτό το μουσικό αφιέρωμα.
Δύσκολο να το αντέξουν, αλλά μετράει η προσπάθεια έστω εν απουσία του Μεγάλου Μάνου Χατζιδάκι, τέκνου της Ξάνθης ως γνωστόν.
«Ε»


 
 Θα συμπορευτούν;
Ο βουλευτής Νότης Μαριάς των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι γνωστός από τις συχνές εμφανίσεις του στις τηλεοράσεις. Προχθές λοιπόν ο εν λόγω βουλευτής έβγαλε στο φως τις διαβουλεύσεις για τη σύμπλευση ΑΝΕΛ με ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως ήταν επόμενο από τη δήλωση αυτή υπήρξαν νέοι τριγμοί στο κόμμα του Καμμένου αλλά και αμηχανία έως προβληματισμός στο ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Μαριάς δήλωσε ότι «υπάρχει ένα γενικό πλαίσιο συζήτησης μεταξύ των δύο κομματικών επιτελείων…»
Προφανώς οι συζητήσεις γίνονται εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών. Εξάλλου πρόσφατη είναι η σύμπλευση των δύο κομμάτων στη Βουλή και την υπερψήφιση της πρότασης μομφής.
«Ε»


 
 Αποκαλύφθηκε το νέο λογότυπο της ΝΕΡΙΤ
Το νέο λογότυπο της ΝΕΡΙΤ αποκαλύφθηκε από το αρμόδιο Εποπτικό Συμβούλιο του υπό σύσταση φορέα, στο πλαίσιο της διαβούλευσης. Βασικό χαρακτηριστικό του σήματος της ΝΕΡΙΤ είναι ο γαλάζιος κύκλος με το αρχικό γράμμα «ν» σε  φόντο κίτρινο.
Τα γράμματα του λογότυπου της ΝΕΡΙΤ είναι χρωματισμένα διαφορετικά στις δύο συλλαβές, ενώ στο πλάι συμπληρώνονται, οι λέξεις Ραδιοφωνία, Ίντερνετ, Τηλεόραση.


 
Μιλά πάντα τελευταία…
 Πολλές πιέσεις και από πολλές πλευρές, μαθαίνω ότι δέχεται η πρώην δήμαρχος Αβδήρων κα Εύα Τσακίρη να κατέβει στις εκλογές για το δήμο Αβδήρων και να ηγηθεί ενός ενωτικού συνδυασμού (ανάλογο μ’ αυτό της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ). Και μπορεί μεν η Εύα να έχει ταυτιστεί με τον κεντρώο χώρο στην νεοδημοκραιτκή παράταξη (Μπαλτατζιδική αναντάν μπαμπαντάν) όμως χαίρει μεγάλη εκτίμηση και σεβασμού και από τους Σαμαριδικούς.
– Προς το παρόν ανθίσταται όμως για πόσο ακόμη αν σκεφτεί κάνει ότι το μικρόβιο της πολιτικής είναι σαν το χούι… Πάντως αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι η κα Τσακίρη δεν κάνει βιαστικές κινήσεις και μιλά πάντα τελευταία…
Μ.Ξ.


 
Τα όμορφα κτίρια που δεν ξέρουμε τι να τα κάνουμε…
 Τα’ χαμε πει το καλοκαίρι όταν εγκαινιάστηκε ο ανακαινισμένος Αλευρόμυλος των Αβδήρων. Ναι καλά έκανε ο δήμος και τον ανακαίνισε, ναι ομόρφυνε το κέντρο των Αβδήρων όμως μέχρι εκεί. Η χρήση του αναζητείται ακόμη και ο Μύλος παραμένει κλειστός και μη επισκέψιμος. Δηλαδή ξοδεύτηκαν λεφτά για ένα έργο που μόνο η λειτουργικότητά του εξαντλείται στην αισθητική του πλευρά. Καμία αξιοποίηση. Και δεν είναι μόνο ο Αλευρόμυλος. Το ίδιο και το Αντιλογίας Δόμος στα Άβδηρα που ανοίγει μόνο στα Δημοκρίτεια, το ίδιο και το Λαογραφικό Μουσείο στα Άβδηρα για να μην μιλήσουμε για το Σπίτι του Μουζαφέρ Μπέη στην Ξάνθη!
Κάνουμε όμορφα κτίρια και μετά δεν ξέρουμε τι να τα κάνουμε!
Κάποτε δεν πρέπει να σταματήσει αυτό;
Μ.Ξ.


 
 Τι να σκαρώνουν πάλι, ε;
 Εμμονή συνωμοσίας φαίνεται να κυριεύει τη βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή, η οποία αναρωτιέται στο Twitter τι σκαρώνουν στην κυβέρνηση και φώτισαν με μπλε χρώματα το κτίριο της Βουλής. Η αδιάβαστη βουλευτής προφανώς αγνοεί ότι ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη στις 14 Νοεμβρίου αυτή την εβδομάδα πολλά παγκόσμια κτίρια «βάφονται» μπλε, ανάμεσα τους η «Όπερα του Σίδνεϋ» στην Αυστραλία, το «Άγαλμα της Μικρής Γοργόνας» στην Δανία, η «Πύλη του Βρανδεμβούργου» στην Γερμανία και ο «Οβελίσκος του Μπουένος Άιρες» στην Αργεντινή.
«Εβαψαν γαλάζια τη Βουλή. Τι σκαρώνετε πάλι;» έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter η κ. Μακρή, η οποία μάλιστα ανάρτησε και σχετική φωτογραφία. Λεπτό δεν έχασαν, όπως ήταν φυσικό, οι πολίτες που άφησαν καυστικά και ειρωνικά σχόλια κάτω από την δημοσίευση της, όπως «γιορτές έρχονται», «από πράσινη την έκαναν γαλάζια???», «διαφήμιση για το Viagra ειναι» κτλ.
Καλό θα ήταν πριν μιλήσουμε, πόσο μάλλον πριν γράψουμε –γιατί τα γραπτά μένουν- να φροντίζουμε να ενημερωνόμαστε.
Γ.Τ.



 
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Συνεργαζόμενοι οι δασικοί υπάλληλοι Ο σχεδιασμός για τις δασικές πυρκαγιές αλλάζει. Θα εφα…