Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Μια του κλέφτη δυο του κλέφτη και στις… 14 τον έπιασαν!

Μια του κλέφτη δυο του κλέφτη και στις… 14 τον έπιασαν!

0
maxairia

 «Τσίμπησαν» τον «ποντικό» των γραφείων, επιχειρήσεων και σχολείου της πόλης. Είναι 19χρονος κάτοικος Ξάνθης. Αναζητείται ο συνεργός του

 

Βρήκαν όπλα και λαθραία τσιγάρα στα σπίτια ενός 48χρονου και μιας 66χρονης

 
 
Μια του κλέφτη δυο του κλέφτη και στις…14 διαρρήξεις πάνω τον «τσίμπησε» η Ομάδα Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης. Πρόκειται για έναν 19χρονο κάτοικο Ξάνθης που παρά το νεαρόν της ηλικίας του ανέπτυξε μεγάλη δράση σ’ αυτό τον τομέα και ήταν γνωστός και μη εξαιρετέος στις αστυνομικές αρχές της Ξάνθης.
 
«Τσίμπησαν» τον «ποντικό» των γραφείων, επιχειρήσεων και σχολείου
Σύμφωνα με την αστυνομία ο 19χρονος που συνελήφθη την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου το μεσημέρι διέπραξε 14 διαρρήξεις, μία 1 απόπειρα σε γραφεία, επιχειρήσεις και σχολείο, που είχαν διαπραχθεί το χρονικό διάστημα από 31-12-2012 έως και 5-11-2013 στην πόλη της Ξάνθης. Σύμφωνα με πληροφορίες μας από την αστυνομία η τελευταία του απόπειρα πριν συλληφθεί ήταν η διάρρηξη των γραφείων των Μηχανικών στον παράδρομο της Μπρωκούμη προς την 12 Αποστόλων που κατέγραψε με ρεπορτάζ το «Ε».
 
Αναζητείται ο συνεργός του
Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και αναφέρεται στο αστυνομικό δελτίο, ο 19χρονος την 4/5-11-2013, από κοινού με το συνεργό του, διέρρηξαν στην πόλη της Ξάνθης, επτά (7) γραφεία και δύο (2) επιχειρήσεις, αφαιρώντας από το εσωτερικό τους χρηματικά ποσά και ηλεκτρικές συσκευές, ενώ αποπειράθηκαν να διαρρήξουν ένα (1) ακόμη γραφείο χωρίς να ολοκληρώσουν την πράξη τους. Από τη συνέχεια της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε επίσης ότι, οι δύο δράστες, κατά το χρονικό διάστημα από 31-12-2012 έως και 3-11-2013, διέρρηξαν στην πόλη της Ξάνθης, άλλες τρεις (3) επιχειρήσεις, ένα (1) γραφείο και ένα (1) σχολείο, αφαιρώντας από το εσωτερικό τους, χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα έγραφα.
  
Τα κλοπιμαία
Κατά τη διάπραξη των δεκατεσσάρων (14) διαρρήξεων, οι δύο δράστες, αφαίρεσαν συνολικά: •4 ηλεκτρονικές συσκευές •3 φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές •Το χρηματικό ποσό των 1.071 ευρώ •3 κινητά τηλέφωνα •Διάφορα έγγραφα
Στην κατοχή του 19χρονου και σε δύο οικίες όπου διαμένει, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: •έξι (6) ηλεκτρονικές συσκευές •ένα (1) κινητό τηλέφωνο•  μία (1) νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 4,2 γραμμαρίων
•το χρηματικό ποσό των 288 ευρώ. Για τρεις (3) από τις παραπάνω ηλεκτρονικές συσκευές και το κινητό τηλέφωνο, διαπιστώθηκε ότι προέρχονται από τις διαρρήξεις που διέπραξαν οι δύο δράστες και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.
 
 Απείλησε τους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν!
Σημειώνεται ότι ο 19χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για ληστεία και κλοπές, ενώ μετά τη σύλληψή του και κατά τη παραμονή του στο Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης απείλησε τους αστυνομικούς. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές, κατοχή ναρκωτικών και απειλή. Στην δικογραφία περιλαμβάνεται και άγνωστο άτομο, συνεργός του 19χρονου, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν μέχρι στιγμής ταυτοποιηθεί.
Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης. Οι έρευνες συνεχίζονται από την Ομάδα Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, για την ταυτοποίηση του συνεργού του 19χρονου και τυχόν εμπλοκή των δύο δραστών σε άλλες αξιόποινες πράξεις.
 
Όπλα και λαθραία τσιγάρα…
Σε γιάφκα είχαν μετατρέψει τα σπίτια τους ένας 48χρονος και μια 66χρονη οι οποίοι και συνελήφθηκαν την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου το πρωί σε χωριό της Ξάνθης από τους Αστυνομικούς του Τμήματος Γενισέας και του Αστυνομικού Σταθμού Σελέρου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης, κατηγορούμενοι για κατοχή λαθραίων τσιγάρων και παράνομη οπλοκατοχή.  
Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες στα σπίτια και τα αυτοκίνητα των δύο δραστών, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
 
Στο σπίτι και το αυτοκίνητο του 48χρονου:
• 32 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί
• 1 αεροβόλο τυφέκιο με κομμένη κάννη
• 1 σπαθί συνολικού μήκους 67 εκατοστών
• 1 μαχαίρι συνολικού μήκους 32 εκατοστών
 
Στο σπίτι της 66χρονης:
• 268 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί
• 2 μαχαίρια συνολικού μήκους 23 και 24 εκατοστών
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χειροπέδες σε δύο διακινητές επί της επαρχιακής οδού Ροδόπης

Οι άντρες επέβαιναν σε ΙΧ , το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματος, ενώ ο οδη…