Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Εκλέχτηκαν τα 10 θεματικά μέλη της ΝΟΔΕ

Εκλέχτηκαν τα 10 θεματικά μέλη της ΝΟΔΕ

0
ekloges node-web
 

 Την Τετάρτη η υποβολή υποψηφιότητας για την εκλογή που προέδρου που θα γίνει την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου

 

Σ. Ιακωβίδου: «Οι κακεντρέχειες και τα προσωπικά συμφέροντα κάποιων δεν μας πτόησαν…Προχωρήσαμε ενωμένοι»

 
 
 
Σε υποτονικό κλίμα και με συμμετοχή σε …πολύ μέτρια επίπεδα – όπως και οι εκλογές στις ΔΗΜΤΟ που διεξήχθηκαν την προηγούμενη Κυριακή 17 Νοεμβρίου – διεξήχθηκαν και οι εκλογές των μελών της ΝΟΔΕ την Κυριακή 24 Νοεμβρίου στα γραφεία της ΝΟΔΕ Ξάνθης. Μέσα από 10 κάλπες -μία ανά θεματική – και από δύο υποψηφίους ανά θεματική εξελέγησαν τα 10 μέλη της ΝΟΔΕ.
 
Τα Θεματικά μέλη της ΝΟΔΕ Ξάνθης
Εκλεγμένοι για Θεματικούς Τομείς:            
1.Αγροτικού: Παντράκης Νικόλαος        
2.Δικαιοσύνης:Γκιρτζίκη Αλεξία
3.Εμπόρων, Βιοτεχνών & Επαγγελματιών: Τέντζιος Χρήστος                     
4. Κοινωνικής Πολιτικής: Δαδαλιάρης Ιωάννης        
5. Μισθωτών: Παπαχρήστου Σπύρος
6.Οικονομίας: Χασάπη Ελένη  
7. Παιδείας: Παπαεμανουήλ Χριστόδουλος  
8. Πολιτισμού: Χατζηστόϊκου Σοφία
9. Υγείας: Μπούτος Ιωάννης
10. Υποδομών και δικτύων: Προφέτης Γεώργιος  
 
Ποιοι εκλέχθηκαν στις ΔΗΜΤΟ
ΔΗΜ.Τ.Ο ΑΒΔΗΡΩΝ
Πρόεδρος: Ρούφος Βασίλειος
ΔΗΜ.Τ.Ο ΜΥΚΗΣ
Πρόεδρος: Ρετζέπ Χασάν Αλή
ΔΗΜ.Τ.Ο ΞΑΝΘΗΣ
Πρόεδρος: Ιγνατιάδης Γεώργιος
ΔΗΜ.Τ.Ο ΤΟΠΕΙΡΟΥ
Πρόεδρος: Κιατίπης Νικόλαος
 
Την επόμενη Κυριακή 1 Δεκεμβρίου η εκλογή του/της προέδρου της ΝΟΔΕ
Σύμφωνα με τη διαδικασία μετά την εκλογή των ΔΗΜΤΟ και των μελών της ΝΟΔΕ ακολουθεί η εκλογή του προέδρου της ΝΟΔΕ που θα είναι έμμεση από ένα σώμα 50 – 55 εκλεκτόρων που για την Ξάνθη το αποτελούν: ο βουλευτής , δήμαρχος, υποψήφιοι δήμαρχοι με το χρίσμα της ΝΔ, ο υποψήφιος περιφερειάρης και αντιπεριφερειάρχης από την Ξάνθη, τα μέλη των ΔΗΜΤΟ (42 μέλη) τα μέλη της ΟΝΝΕΔ (από τις Τοπικές Ξάνθης, Αβδήρων και Τοπείρου) τα 2 μέλη της Πολιτικής Επιτροπής   Η ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτήτων ξεκινά από την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013, στα γραφεία της ΝΟ.Δ.Ε. Ξάνθης, Ηρώων 51 και διαρκεί από τις 13:00 έως 21:00. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να καταθέσουν μαζί με την αίτηση υποψηφιότητας, φωτοτυπία της αστυνομικής τους ταυτότητας, ένα βιογραφικό και το ποινικό τους μητρώο. Οι παραπάνω υποψήφιοι εφόσον είναι μέλη της Ν.Ο.Σ. θα πρέπει να προσκομίσουν 20 υπογραφές μελών , ειδάλλως θα πρέπει να προσκομίσουν 30 υπογραφές μελών της Νέας Δημοκρατίας.
 
Σ. Ιακωβίδου: «Οι κακεντρέχειες και τα προσωπικά συμφέροντα κάποιων δεν μας πτόησαν…»
4 χρόνια πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ξάνθης η κα Σούλα Ιακωβίδου κλήθηκε να υπηρετήσει το κόμμα σε μια αρνητική συγκυρία και για την παράταξη και για τη χώρα. Μιλώντας στο «Ε» αφήνει να διαφανεί κάποια πικρία από τις αντίρροπες δυνάμεις που έδρασαν κατά τη θητεία της ωστόσο επισημαίνει ότι δεν την πτόησαν: «Προσπαθήσαμε να παραμείνουμε όλοι ενωμένοι… Κάποιες αντίθετες φωνές υπήρχαν…Δεν το λέω από πικρία ούτε για να αποδώσω μομφή σε κάποιους…ωστόσο υπήρχαν αντίθετες απόψεις αλλά δεν φτάσαμε ποτέ σε σημείο σύγκρουσης. Οι κακεντρέχειες και τα προσωπικά συμφέροντα κάποιων δεν μας πτόησαν…προχωρήσαμε ενωμένοι όλοι και στο βαθμό που μπορούσε ο καθένας και ήθελε προσέφερε». Συνεχίζοντας η κα Ιακωβίδου τον απολογισμό της θητείας της ανέφερε ότι ο επόμενος πρόεδρος της ΝΟΔΕ θα’ ρθει αντιμέτωπος με οικονομικό πρόβλημα: Αυτό που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η νέα ΝΟΔΕ είναι οικονομικό πρόβλημα καθώς τα λειτουργικά της έξοδα καλύπτονται από εισφορές των μελών Οι περιστάσεις είναι δύσκολες Οι άνθρωποι που πιστεύουν στην ΝΔ αυτοί είναι στο πλευρό της και στο πλευρό της κυβέρνησης Δεν έχει σημασία αν δεν θα είμαι μέλος της ΝΟΔΕ. Θα στηρίζω πάντοτε το κόμμα. Φεύγω γιατί ότι μπορούσα να προσφέρω το έχω προφέρει. Θα είμαι πάντα στο πλευρό της νέας ΝΟΔΕ».
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συναντήθηκε ο περιφερειάρχης ΑΜΘ με τον βουλευτή της ΝΔ, Άγγελο Συρίγο

Ανάμεσα σε άλλα συζητήθηκε η ανάπτυξη του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης Χθες Τρί…