Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Τρεις συμπολίτες πρότυπο για όλους μας

Τρεις συμπολίτες πρότυπο για όλους μας

0
vraveush dhmarxeio1-web
 

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 94ων Ελευθερίων της πόλης μας

 

Σε μια σεμνή τελετή ο Δήμος Ξάνθης τίμησε για την προσφορά τους στην Ξάνθη τους Θ. Μουσόπουλο, Κ. Σταματιάδη και Γ. Πατσούρα

 
Στην δύσκολη εποχή που διανύουμε είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι προσφέρουν με οποιοδήποτε τρόπο στο κοινωνικό σύνολο και προάγουν αξίες, όπως η ομαδικότητα, συνεργασία, η αλληλεγγύη. Τους ανθρώπους αυτούς, που βελτιώνουν αφιλοκερδώς την ποιότητα ζωής, τόσο της δικής μας όσο και των συμπολιτών μας, το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να αναγνωρίσουμε την προσπάθεια τους και να τους επιβραβεύσουμε. Έτσι, στο πλαίσιο του εορτασμού των 94ων Ελευθέριων της πόλης ο Δήμος Ξάνθης τίμησε τρείς συμπολίτες μας για την προσφορά τους, με μια σεμνή εκδήλωση που αποτελεί πια θεσμό για την πόλη μας.
 
Θ. Μουσόπουλος: «Αν δώσεις δέκα, απολαμβάνεις εκατό»
Ο πρώτος συμπολίτης μας που βραβεύτηκε για την μακροχρόνια προσφορά του στα γράμματα, στις τέχνες, αλλά και στον πολιτισμό γενικότερα ήταν ο Θανάσης Μουσόπουλος. Ο ίδιος αφού ευχήθηκε για τον εορτασμό της πόλης και δήλωσε τη συγκίνηση του για την βράβευσή του στάθηκε στη σημασία που έχει η εργασία. «Μπορεί ο Θεός να μας δίνει τα χαρίσματα, αλλά αν δεν εργαστούμε και κυρίως αν δεν συνεργαστούμε με άλλους ανθρώπους δεν μπορούμε να έχουμε κανένα αποτέλεσμα. Αν εμείς δίνουμε δέκα, θα απολαύσουμε εκατό από την κοινωνία και βέβαια μετά από μια πορεία σαράντα και χρόνων στον πολιτισμό και την εκπαίδευση, αισθάνομαι ικανοποιημένος, ευτυχισμένος, περήφανος, γιατί ζω σε μία δημιουργική πόλη».
Μάλιστα συμπλήρωσε «δεν είναι μέρα σήμερα για να λέμε τα αρνητικά. Σήμερα γιορτάζουμε την ελευθερία και ο πολιτισμός και η εκπαίδευση είναι οι βασικοί πυλώνες της ελευθερίας. Εάν δώσουμε σε κάποιον χρήματα δεν σημαίνει ότι θα γίνει πιο ευτυχισμένος. Αν τον μάθουμε όμως να εκτιμά την παράδοση και τον πολιτισμό του και εάν τον εκπαιδεύσουμε σίγουρα θα έχει ένα αγαθό διαρκέστερο και σημαντικότερο». 
 
Κ. Σταματιάδης: «Πρέπει να θέλεις να προσφέρεις. Να αισθάνεσαι ανακούφιση»
Ο κ. Κυριάκος Σταματιάδης βραβεύτηκε για την επί σειρά ετών προσφορά του στην οικονομική ενίσχυση συλλόγων και πολιτών. «Έκανα το δυνατόν σύμφωνα με τις δυνάμεις που έχω και οφείλεται κυρίως στην μεγάλη αγάπη που έχω για την πόλη μου και που βλέπω ότι οι διάφοροι σύλλογοι προσφέρουν, μοχθούνε, αγαπούνε τον τόπο τους, που είναι κάτι συγκινητικό» αναφέρει ο ίδιος και υπογραμμίζει «το θέμα είναι να θέλει ο άνθρωπος να προσφέρει. Να αισθάνεται μια ανακούφιση. Εκείνο που δεν μπορώ να καταλάβω είναι πως μερικοί και δυστυχώς υψηλά ιστάμενοι παίρνουν, παίρνουν, παίρνουν και δεν χορταίνουν. Είναι άνθρωποι που πρέπει να τους εξετάσει ψυχολόγος».
 
Πρότυπο προς μίμηση και ο Γιάννης Πατσούρας
Ιδιαίτερα χαρούμενος και ο κ. Γιάννη Πατσούρας, ο οποίος πήρε την πρωτοβουλία να καλλωπίσει και να περιποιείται ένα χώρο πρασίνου στην γειτονιά του. Μιλώντας ο ίδιος για την βράβευσή του αναφέρει: «Εύχομαι αυτό που έχω κάνει εγώ στην γειτονιά μου και γενικά αυτά που κάνω για την πόλη να τα μιμηθούν και άλλοι πολίτες, ούτως ώστε να αλλάξουμε την καθημερινότητα μας. Ήδη αρκετοί συμπολίτες μας που είδαν το παρτέρι έχουν παραδειγματιστεί». Μάλιστα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Πατσούρας αναφέρει ότι «εγώ το έκανα για εμένα προσωπικά. Είπα να ομορφύνω την γειτονιά μου, τον περιβάλλοντα χώρο που είναι μπροστά στο σπίτι μου και έτσι ξεκίνησε αυτή η διαδικασία. Δεν είχα στο μυαλό μου άλλα πράγματα».
 
Γεωργία Ταραξοπούλου
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχολικά κυλικεία: Νέα δεδομένα με επίκεντρο την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας

Το έργο θα αναλάβει η νεοσύστατη Εθνική Επιτροπή Διατροφής Τα τρόφιμα που πωλούνται στα σχ…