Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Θεμελιώθηκε ο Ιερός Ναός Αγίου Πολυκάρπου

Θεμελιώθηκε ο Ιερός Ναός Αγίου Πολυκάρπου

0
themeliwsh naou1-web
 

Ο Ναός θεμελιώθηκε στην μνήμη του Αγίου Πολυκάρπου Επισκόπου Σμύρνης και του Πατέρα Πολύκαρπου

 

Στη τελετή παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, ο Δήμαρχος, η μητέρα του Πατέρα Πολύκαρπου καθώς και πλήθος κόσμου και ιερέων

    themeliwsh naou3-web
 
Το πρωί τις 30ης Οκτωβρίου έλαβε χώρα η θεμελίωση του Ιερού Ναού Αγίου Πολυκάρπου Επισκόπου Σμύρνης στο Σιρόκο Ξάνθης, που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των τροφίμων της Μονάδος Ανοιχτής Φροντίδας Ηλικιωμένων. Η τελετή της θεμελίωσης ήταν ταυτόχρονα και ένα μνημόσυνο του αείμνηστου Πατρός Πολυκάρπου, ο οποίος πριν από 11 περίπου μήνες σε ηλικία 34 ετών έφυγε από τη ζωή. Στη τελετή μάλιστα, παρευρέθηκε η μητέρα του, η οποία τιμήθηκε με δώρα από το Μητροπολίτη, ως ένδειξη ευχαριστίας για τη δωρεά της.
 
Μητροπολίτης: «Ο θάνατος του Πατέρα Πολύκαρπου άφησε ένα κενό στην τοπική εκκλησία»
«Σήμερα είχαμε την ιδιαίτερη χαρά και ευλογία να θεμελιώσουμε στον αύλιο χώρο της Μονάδος ανοιχτής Φροντίδας Ηλικιωμένων, το Ναό που θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες των τροφίμων. Τον θεμελιώσαμε εις τιμή του Αγίου Πολυκάρπου Επισκόπου Σμύρνης και εις αιώνιο μνημόσυνο του αειμνήστου πατρός Πολυκάρπου, ο οποίος πριν από 11 περίπου μήνες σε ηλικία 34 ετών έφυγε από τη ζωή και άφησε ένα κενό στην τοπική εκκλησία. Τις λίγες οικονομίες που είχε ο Πατήρ Πολύκαρπος, τις διέθεσε η μητέρα του για να ξεκινήσουμε αυτό το ναό» δήλωσε ο Μητροπολίτης Ξάνθης, Παντελεήμων λίγο μετά την τελετή.
 
Φ. Καραλίδης: «Μακάρι η Μονάδα Ανοιχτής Φροντίδας Ηλικιωμένων να είναι καλόχρηστη και να αποδώσει για αυτό το οποίο έγινε»
Για το κτίριο που οικοδομήθηκε μέσα σε δύο μόλις χρόνια, μίλησε ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Φώτης Καραλίδης, τονίζοντας τη σημασία που αυτό θα έχει για την τοπική κοινωνία. «Είναι γεγονός ότι πάντα τα έργα όταν εξαγγέλλονται πολλοί δεν τα πιστεύουν. Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε ένα ολοκληρωμένο έργο, το οποίο έχει παραδοθεί στην Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και μετά την ολοκλήρωση της διαμόρφωσης του περιβάλλοντα χώρου και του βιολογικού καθαρισμού, πού θα ολοκληρωθούν μέχρι την άνοιξη, το έργο θα είναι έτοιμο προς χρήση από τον φορέα λειτουργίας της Μητρόπολης για το 2014. Θεωρούμε ότι στη συμβολή μας αυτή τη δύσκολη εποχή, όπου η κοινωνική φροντίδα είναι σε δευτερεύοντα λόγο, εξαιτίας της κρίσης, ότι θα συμβάλει ουσιαστικά μέσα από την παροχή υπηρεσιών στους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη» δήλωσε ο ίδιος.
 
Γεωργία Ταραξοπούλου
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στα ραντάρ των Ινδών ελληνικά λιμάνια – Τα σχέδια για Αλεξανδρούπολη

Διαγωνισμοί για την πώληση ή και παραχώρηση υποδομών και ακινήτων από το ΤΑΙΠΕΔ Τρεις διαγ…