Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Στίβος: Με παρακαταθήκη το παρελθόν και το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον ο Ο.Φ.Κ.Α

Στίβος: Με παρακαταθήκη το παρελθόν και το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον ο Ο.Φ.Κ.Α

0
proponisi ofka
 

Δυναμικό ξεκίνημα και φέτος για τον ξανθιώτικο σύλλογο που μετράει 30 χρόνια ιστορίας

 

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για παιδιά 7 έως 16 ετών σε διάφορα αγωνίσματα κλασικού αθλητισμού

 
Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και με την παρακαταθήκη το ένδοξο ιστορικό παρελθόν στο ελληνικό αλλά και παγκόσμιο στερέωμα του κλασικού αθλητισμού, με τις μεγάλες και αλλεπάλληλες επιτυχίες των αθλητών του, ο Όμιλος Φίλων Κλασικού Αθλητισμού (Ο.Φ.Κ.Α.) Ξάνθης συνεχίζει για ακόμη μία χρονιά το πλάνο του, με στόχο να επαναλάβει θριάμβους που τον έκαναν γνωστό και καταξίωσαν τους αθλητές του.
 
«Μεγαλύτερη των τελευταίων ετών η φετινή προσέλευση»
 
Με τον «αέρα» της πολύχρονης ιστορίας του και με το σύνθημα «Έλα στον Στίβο του Ο.Φ.Κ.Α. Ξάνθης», ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο η λειτουργία της Ακαδημίας Στίβου και περιμένει να υποδεχτεί τους αθλητές των διαφόρων αγωνισμάτων στίβου.
Η προσέλευση ήδη έχει ξεκινήσει και συνεχίζεται με ικανοποιητικό ρυθμό, όπως δήλωσε στο «Ε» ο πρόεδρος του ξανθιώτικου συλλόγου, Ευάγγελος Πατσαμάνης.
Ε.Π.: «Οι νέοι αθλητές αποτελούν παραδοσιακά τη «σπονδυλική στήλη» του συλλόγου. Ειδικότερα φέτος βλέπουμε πολλά νέα παιδιά, περισσότερα από προηγούμενες χρονιές, να ενδιαφέρονται για τον αθλητισμό, γεγονός που μας χαροποιεί και μας δίνει κουράγιο και δύναμη για τη συνέχεια. Χαρούμενες φωνές ακούγονται ξανά καθημερινά στο δημοτικό στάδιο που θυμίζει άλλες εποχές με πολλούς γονείς να παρευρίσκονται καθημερινά στις προπονήσεις για να δουν τους αυριανούς πρωταθλητές», λέει ο κ. Πατσαμάνης και προσθέτει:
Ε.Π.: «Κοντά στην παλιά «φουρνιά» που παραμένει, δημιουργείται μία νέα με ταλαντούχους αθλητές που αναμένεται να γράψουν τη δική τους ιστορία στο χώρο του κλασικού αθλητισμού».
 
«Στόχος μας να αναδείξουμε μεγάλους αθλητές»
 
Για το γεγονός ότι λόγω της οικονομικής κατάστασης στη χώρα μας τα προβλήματα στους αθλητικούς συλλόγους μεγαλώνουν διαρκώς, ο κ. Πατσαμάνης τόνισε:
Ε.Π.: «Φαίνεται ότι είναι η μοίρα μας, μέσα από δυσκολίες να καταφέρνουμε να παράγουμε ταλέντα και να αναδεικνύουμε μεγάλους αθλητές. Παρά τη δίνη της οικονομικής κρίσης που διαμορφώνεται και στον Ελληνικό Ερασιτεχνικό Αθλητισμό προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε και να βαδίσουμε μέσα από τις δικές μας δυνάμεις. Αυτό κάνουμε εξάλλου τα τελευταία πέντε χρόνια, που δεν υπάρχει καμία οικονομική στήριξη από το κράτος».
Όσο για τους στόχους της σεζόν που ξεκίνησε, ο πρόεδρος του Ο.Φ.Κ.Α. αναφέρει:
Ε.Π.: «Αυτή η σεζόν αποτελεί πρόκληση για τον Σύλλογο. Ο νέος αθλητικός σχεδιασμός του ΣΕΓΑΣ πρέπει να εφαρμοσθεί και στα σωματεία του στίβου καθώς άλλαξε ο τρόπος αξιολόγησης. Το όνειρο του Συλλόγου και του προπονητή κ. Άγγελου Σουλτάνη είναι οι αθλητές μας να βγουν έξω από τα σύνορα της Ελλάδας και να συμμετέχουν σε Βαλκανικά – Ευρωπαϊκά – Παγκόσμια πρωταθλήματα. Παράλληλα ¨τρέχουμε¨ πρόγραμμα δημιουργίας νέων αθλητών, υψηλού επιπέδου. Να σημειώσω ότι κοντά στην προσπάθεια μας βρίσκονται και οι οικογένειες των αθλητών οι οποίοι από κοινού θα συμπορευτούν μαζί μας στο μεγάλο αυτό ¨ταξίδι¨ για τα επόμενα χρόνια, μέσα από τις αξίες του αθλητικού ιδεώδους που διατηρούμε στην 30ετή ιστορία μας».
* Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, οι ενδιαφερόμενοι και οι νεαροί επίδοξοι αθλητές (παιδιά 7 έως 16 ετών) μπορούν να επισκεφθούν τα γραφεία του Συλλόγου που βρίσκονται στο Δημοτικό Στάδιο Ξάνθης (ΔΑΚ) καθημερινά και ώρες 4:30 – 6:00 μ.μ.
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έκανε το 1-1 με την ΧΑΝΘ ο Λεύκιππος επικρατώντας με 70-54

Αύριο το καθοριστικό παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη Ο Λεύκιππος έκανε ένα καταπληκτικό παιχνίδι …