Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Στη δικαιοσύνη στέλνει η Βουλή έξι χρυσαυγίτες βουλευτές

Στη δικαιοσύνη στέλνει η Βουλή έξι χρυσαυγίτες βουλευτές

0
 

 Υπέρ της άρσης της ασυλίας τους ψήφισαν όλοι οι Ξανθιώτες βουλευτές

 
 
Υπέρ της άρσης της βουλευτικής ασυλίας των χρυσαυγιτών κκ. Γ. Γερμενή, Π. Ηλιόπουλου και Ευ. Μπούκουρα που βαρύνονται με το αδίκημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και διεύθυνση αυτής, καθώς και των κκ. Ηλ. Κασιδιάρη, Ηλ. Παναγιώταρου και Χρ. Αλεξόπουλου για άλλα αδικήματα (επεισόδια κλπ.), τάχθηκε η συντριπτική πλειοψηφία της Βουλής.
Οι βουλευτές της Χ.Α. απείχαν από την ψηφοφορία ώστε «να μην νομιμοποιήσουν την απόπειρα κατάλυσης του συντάγματος και του πολιτεύματος που επιχειρείται από την κυβέρνηση», όπως δήλωσε ο κ. Κασιδιάρης, προσπαθώντας να δώσει πολιτικό προκάλυμμα στις πράξεις για τις οποίες ελέγχονται από την Δικαιοσύνη. Μάλιστα επανέλαβε τα περί «άθλιας σκευωρίας» και «παράνομων διώξεων», οι οποίες, όπως είπε, έγιναν «με εντολές ξένων κέντρων εξουσίας: της Κομισιόν και των Αμερικανών», ζητώντας «να καθίσουν στο εδώλιο οι κλέφτες, οι απατεώνες που διέλυσαν τη χώρα και την ξεπούλησαν στους τοκογλύφους».
Από την ονομαστική ψηφοφορία απουσίαζαν οι πολιτικοί αρχηγοί κκ. Αντ. Σαμαράς, Ευ. Βενιζέλος, Αλ. Τσίπρας και η κυρία Αλέκα Παπαρήγα, ενώ πήραν μέρος οι κκ. Π. Καμμένος και Φ. Κουβέλης. Συνολικά απόντες ήταν 38 βουλευτές συν τους 18 της Χρυσής Αυγής. Υπέρ της άρσης της ασυλίας των έξι χρυσαυγιτών ψήφισαν επί συνόλου 247 ψηφισάντων ως εξής:Για τον κ. Παναγιώταρο: 246 υπέρ και ένα «παρών» για το ένα αδίκημα και 247 για το άλλο (επεισόδια σε Λάρισα και Χυτήριο). Σύμφωνα με πληροφορίες το «παρών» ανήκει στον βουλευτή των ΑΝ.ΕΛΛ. κ. Β. Καπερνάρο. Για τον κ. Αλεξόπουλο: 246 υπέρ και 1 λευκό (για παράνομο ραδιοσταθμό). Για τον κ. Κασιδιάρη: 247 υπέρ. Ενώ για τους κκ. Γερμενή, Ηλιόπουλο και Μπούκουρα (ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και διεύθυνση αυτής) ψήφισαν 246 υπέρ και υπήρξε ένα άκυρο, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες ανήκει στον ανεξάρτητο βουλευτή κ. Ν. Νικολόπουλο. Υπέρ της άρσης της ασυλίας ψήφισαν όλοι οι Ξανθιώτες βουλευτές.
Εν τω μεταξύ σήμερα θα έρθει προς ψήφιση στη βουλή η τροπολογία για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης προς την Χρυσή Αυγή. Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ι. Μιχελάκης είχε κύκλο επαφών με κοινοβουλευτικούς παράγοντες της αντιπολίτευσης ώστε να βρεθεί μια συμβιβαστική φόρμουλα και η σχετική ρύθμιση να ψηφιστεί από όλα τα κόμματα του δημοκρατικού – συνταγματικού τόξου. Μεταξύ αυτών είχε συνάντηση με τον γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ν. Βούτση, όπως και με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των ΑΝ.ΕΛΛ. κ. Ν. Μαριά και της ΔΗΜΑΡ κ. Ν. Τσούκαλη.
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…