Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Skoda Ξάνθη: Μία επιστροφή και δύο απουσίες ενόψει Καλλονής

Skoda Ξάνθη: Μία επιστροφή και δύο απουσίες ενόψει Καλλονής

0
degouzman
 

Το «παρών» στην άμυνα θα δώσει ο Βάλλας – Εκτός οι τραυματίες Κομεσίδης και Ντε Γκούζμαν

 

Την Κυριακή (20/10) στις 18:15 η αναμέτρηση στο «Κλ. Βικελίδης»

 
 
Μία επιστροφή και δύο απουσίες μετράει ο Ράινερ Μάουρερ για το επερχόμενο παιχνίδι απέναντι στην Καλλονή Λέσβου, στην αναμέτρηση που θα γίνει την Κυριακή στο «Κλ. Βικελίδης» της Θεσσαλονίκης.
Η επιστροφή αφορά τον Σπύρο Βάλλα ο οποίος εξέτισε την ποινή του λόγω της κόκκινης που είχε δεχτεί και πλέον θα τεθεί στη διάθεση του Γερμανού τεχνικού.
Μάλιστα ο αρχηγός της Skoda αναμένεται να ξεκινήσει στο βασικό σχήμα, με ¨παρτενέρ¨ του στο κέντρο της άμυνας τον Χοσέμι, καθώς ο Ισπανός έδειξε ότι έχει ενσωματωθεί πλήρως και ανταποκρίνεται πολύ καλά στα αμυντικά του καθήκοντα.
Την ίδια στιγμή, οι Κάλβο και Σολτάνι φαίνεται ότι έχουν «κλειδώσει» τα δύο άκρα στη μεσοεπιθετική γραμμή, με τον πρώτο να εμφανίζεται ολοένα και καλύτερος μετά την αποχώρηση του Νίκου Καραγεωργίου, ενώ και ο Σολτάνι επέστρεψε… ορεξάτος μετά τον τραυματισμό του.
 
Δύο ονόματα στο απουσιολόγιο
 Σε ότι αφορά τις απουσίες, αφορούν τους Δημήτρη Κομεσίδη και Χούλιαν Ντε Γκούζμαν. Ο Έλληνας αμυντικός που είχε πρόβλημα στον δικέφαλο υπέστη υποτροπή την περασμένη εβδομάδα κι έτσι θα μείνει εκτός για μερικές ημέρες ακόμη, ακολουθώντας ατομικό πρόγραμμα.
Παράλληλα τραυματίας επιστρέφει από το φιλικό παιχνίδι της Εθνικής Καναδά ο Χούλιαν Ντε Γκούζμαν. Ο παίκτης της Ξάνθης ξεκίνησε ως βασικός στο φιλικό απέναντι στην Αυστραλία (τα ¨καγκουρό¨ νίκησαν με σκορ 3-0) που έγινε στο «Craven Cottage» του Λονδίνου το βράδυ της Τετάρτης, όμως στο 25ο λεπτό αποχώρησε με τραυματισμό και αντικαταστάθηκε από τον συμπαίκτη του Κάιλ Μπέκερ.
Ο Ντε Γκούζμαν αναμένεται να φτάσει σήμερα στην Ξάνθη όπου θα γίνει και λεπτομερής εξέταση σχετικά με το μέγεθος του τραυματισμού, όμως με την παραπάνω εξέλιξη όπως όλα δείχνουν θα παραμείνει εκτός αποστολής για τον κυριακάτικο αγώνα με την Καλλονή, μιας και έχασε και μερικές προπονήσεις.
Στα πλαίσια του φιλικού, ο Ντε Γκούζμαν που είναι ένας από τους αρχηγούς της Εθνικής Καναδά μίλησε για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και το νέο προπονητή τους, Μπενίτο Φλόρο.
«Είναι σημαντικό να αγωνιζόμαστε σε παιχνίδια με την Εθνική, ενώ ο νέος προπονητής μας (Μπενίτο Φλόρο) θέλει να μας μεταδώσει τη δική του φιλοσοφία, ώστε να παίζουμε περισσότερο μυαλωμένοι και συγκεντρωμένοι» είπε μεταξύ άλλων ο Ντε Γκούζμαν, ο οποίος εκτελεί και χρέη… διερμηνέα στο νέο του προπονητή, μιας και γνωρίζει ισπανικά από τη θητεία του στη Λα Κορούνια.
 
Η δράση στους «μικρούς»
Εκτός έδρας αναμετρήσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου για τα τμήματα υποδομής της Skoda Ξάνθη. Στο Δημοτικό Στάδιο Καλλονής η ομάδα Νέων της Κ-20 Skoda Ξάνθη θα αντιμετωπίσει την αντίστοιχη τοπική ομάδα σε ένα αγώνα που θα γίνει το Σάββατο στις 15:00. Σε ένα παιχνίδι στο οποίο οι παίκτες του Νίκου Κεχαγιά πηγαίνουν με 11 βαθμούς και στην 5η θέση της βαθμολογίας ενώ οι γηπεδούχοι έχουν 9 πόντους και βρίσκονται στην 11η θέση του σχετικού πίνακα.
Στο εφηβικό πρωτάθλημα της Superleague (Κ-17) η ξανθιώτικη ομάδα θα βρεθεί στην Κομοτηνή όπου το Σάββατο στις 11:00 θα αντιμετωπίσει τον Πανθρακικό. Οι παίκτες του Κώστα Μπεδρελή θέλουν να δώσουν συνέχεια στην επιτυχία επί του Παναιτωλικού την περασμένη εβδομάδα. Οι Ξανθιώτες έχουν 5 βαθμούς μέχρι στιγμής ενώ οι Ροδοπίτες «ψάχνουν» τον πρώτο τους βαθμό στην 6η αγωνιστική του Α’ γύρου.
Στην Θεσσαλονίκη ολοκληρώνεται ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος Κ-15 για την Skoda. Εκεί το Σάββατο στις 15:00 θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ που σε δύο αγώνες μετρά ισάριθμες νίκες ενώ την Κυριακή τα τμήματα υποδομής της ξανθιώτικης ομάδας θα μεταβούν στην Ορεστιάδα για το Περιφερειακό Πρωτάθλημα.
 
 
 SUPER LEAGUE
 
8η αγωνιστική – το πρόγραμμα
Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013
16.00: Ατρόμητος Αθ. – Λεβαδειακός (Novasports 2)
18.15: Π.Α.Ο.Κ. – Αστέρας Τρίπολης (Novasports 1)
20.30: Πλατανιάς – Ολυμπιακός (Novasports 2)
Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013
16.00: Βέροια – Άρης (Novasports 2)
18.15: ΑΕΛ Καλλονής – Skoda Ξάνθη (Novasports 4)
18.15: Απόλλων Σμ. – Παναιτωλικός (Novasports 7)
18.15: Ο.Φ.Η. – Εργοτέλης (Novasports 2)
20.30: Παναθηναϊκός – Πανθρακικός (Novasports 1)
Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013
19.30: ΠΑΣ Γιάννινα – Πανιώνιος (Novasports 1)
 
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Ολυμπιακός 19
2. Π.Α.Ο.Κ. 16
3. Εργοτέλης 13
4. Ατρόμητος Αθ. 11
5. Παναθηναϊκός 11
6. ΠΑΣ Γιάννινα 10
7. Skoda Ξάνθη 10
8. Αστέρας Τρίπολης 10
9. Πανθρακικός 10
10. ΑΕΛ Καλλονής 9
11. Παναιτωλικός 9
12. Λεβαδειακός 8
13. Απόλλων Σμύρνης 6
14. Πανιώνιος 6
15. Βέροια 5
16. Πλατανιάς 5
17. Ο.Φ.Η. 5
18. Άρης 5
 
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ’ Εθνική: Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της σημερινής εμβόλιμης 33ης αγωνιστικής

Με την πρωταθλήτρια ΑΟ Καβάλας παίζει το Άβατο – Με Πανθρακικό εκτός ο Πετεινός Με τις ανα…