Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Σε ιδιωτικά χέρια η ΔΟΥ και το Χημείο Ξάνθης

Σε ιδιωτικά χέρια η ΔΟΥ και το Χημείο Ξάνθης

0
doy xanthis-empros
 

 Θυγατρικές της ΕΘΝΙΚΗΣ και της Eurobank οι αγοραστές

 

Προκρίθηκαν στο διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ

 
 
 
Η Eurobank Properties και η NBG Pangaea REIC (Εθνική ΠΑΝΓΑΙΑ ΑΕΕΑΠ) είναι οι δυο ελληνικές και αναπτυσσόμενες εταιρείες που προκρίθηκαν στη β’ φάση του διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ που αφορά στην πώληση και λειτουργική μίσθωση 28 συνολικά κτιρίων από το Ελληνικό Δημόσιο για τα επόμενα είκοσι χρόνια, αναμέσά τους και το κτίριο της Α&Β ΔΟΥ Ξάνθης και του Χημείου Ξάνθης. .Όπως προβλέπεται οι επενδυτές αναλαμβάνουν την υλοποίηση σημαντικών επενδύσεων για την αναβάθμιση των κτιρίων, καθώς και την κύρια συντήρησή τους για την περίοδο αυτή. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν τρία συνολικά επενδυτικά σχήματα, ενώ μετά τον έλεγχο και την αξιοποίηση των δεσμευτικών οικονομικών τους προσφορών προκρίθηκαν οι εν λόγω εταιρείες. Σύμφωνα με τη δεσμευτική προσφορά της ΠΑΓΑΙΑ ΑΕΕΑΠ, προσφέρθηκαν 115,5 εκατ. ευρώ για το α’ χαρτοφυλάκιο των 14 ακινήτων που αποκτά. Το τίμημα που έδωσε η Eurobank Properties για τη β’ «ομάδα» των 14 ακινήτων ανήλθε σε 145,81 εκατ. ευρώ. Το ελληνικό Δημόσιο θα εισπράξει άμεσα 261,31 εκατ. ευρώ και οι 2 εταιρείες θα πραγματοποιήσουν επενδύσεις ύψους 140 εκατ. ευρώ.
 
Ποιες εταιρίες πλειοδότησαν στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ
Να σημειώσουμε ότι επισήμως ανακοινώθηκαν από το ΤΑΙΠΕΔ ως τελικοί πλειοδότες.
– Η ΠΑΝΓΑΙΑ ΑΕΕΑΠ είναι θυγατρική του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας. Είναι η μεγαλύτερη εταιρεία επενδύσεων ακίνητης περιουσίας με βάση το ενεργητικό της. Σύμφωνα με τα στοιχεία Ιουνίου, το υπό διαχείριση ενεργητικό της ανερχόταν σε 962 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 147 εκατ. ευρώ αντιστοιχούσαν σε ταμειακά διαθέσιμα. Εφόσον μάλιστα τελεσφορήσει το deal με τον ξένο στρατηγικό fund Invel Real Estate (Netherlands) II BV, θα αναπτυχθεί σημαντικά.
– Η Eurobank Properties, θυγατρική του Ομίλου Eurobank, διαχειρίζεται ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο εμπορικών ακινήτων σε Ελλάδα, Ρουμανία, Σερβία, Ουκρανία, η συνολική αξία του οποίου ξεπερνά τα 560 εκατ. ευρώ. Διατηρεί μακροχρόνιες μισθώσεις με εταιρείες, διοικείται από ικανά και έμπειρα στελέχη με γνώση της ελληνικής και διεθνούς αγοράς ακινήτων και δραστηριοποιείται στον δυναμικά ανερχόμενο κλάδο επενδύσεων σε ακίνητα, που διέπεται από ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς.
 
Περιγραφή του κτιρίου της ΔΟΥ Ξάνθης (A&B) και Χημείο Ξάνθης
Κύριες Χρήσεις Σύμφωνα με το Γ.Π.Σ.
Γραφεία, Υπηρεσίες
Κύριες Υφιστάμενες Χρήσεις
Γραφεία
Δομημένες Επιφάνειες
Η κυριότητα του κτιρίου ανήκει στο Δημόσιο. Έχει ήδη υποστεί οριζόντια κατάτμηση. Ως εκ τούτου περαιτέρω κατάτμηση είναι εφικτή. Οι συνολικές επιφάνειες του κτιρίου ανέρχονται σε 7,433τ.μ. Έχουν αναπτυχθεί σε ισόγειο, μεσοπάτωμα, 5 ορόφους και δώμα ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων (5,943τ.μ.). Επίσης έχουν κατασκευαστεί 2 υπόγεια επίπεδα (1,490τ.μ.).
Κάλυψη:835.15τ.μ.
Ημερομηνία Κατασκευής:1979 / 2000
Ποιοτικά Χαρακτηριστικά
Ανακαινισμένο κτίριο γραφείων σε εξαιρετική κατάσταση.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …