Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα ROUT: Έτρεξαν για πάνω από… 24 ώρες στην οροσειρά της Ροδόπης

ROUT: Έτρεξαν για πάνω από… 24 ώρες στην οροσειρά της Ροδόπης

0
ekkinisi rodopi
 

Με τις καλύτερες εντυπώσεις από τη φιλοξενία και τη διοργάνωση αποχώρησαν οι δρομείς από το εξωτερικό

 

«Κάθε χρόνο βελτιωνόμαστε» δηλώνουν στο «Ε» οι διοργανωτές του Rodopi Advendurun

 
 
Παρά τη μεγάλη κούραση από το τρέξιμο για περισσότερες από… 24 ώρες και την κόπωση, οι 88 δρομείς που πήραν μέρος στον αγώνα «Rodopi AdvendurunROUT 2013» αποχώρησαν από τη διοργάνωση με θετικές εντυπώσεις, έχοντας πάρει μία μεγάλη και ευχάριστη… γεύση Ροδόπης, από τη διαδρομή των 164χλμ. (100 μίλια) που έκαναν στα μονοπάτια της οροσειράς της Θράκης.
Από τους 88 αθλητές που ξεκίνησαν ολοκλήρωσαν οι 57, όμως και οι 31 που σταμάτησαν – για διάφορους λόγους – στα μέσα της διαδρομής, έφυγαν με το χαμόγελο ζωγραφισμένο στα πρόσωπά τους, καθώς πρόλαβαν και έζησαν την εμπειρία του εξαιρετικά δύσκολου αγώνα ορεινού τρεξίματος.
Με τη διεξαγωγή του το διήμερο 18-19/10/2013, ο υπερμαραθώνιος «Rodopi AdvenrurunROUT» έγραψε ακόμη μία σελίδα στην ιστορία του που μετράει πλέον 5 χρόνια. Ο ROUT λόγω της φιλοσοφίας του απευθύνεται εξ’ ορισμού μόνο σε έμπειρους αθλητές, από τους οποίους απαιτεί την απόδοση του μέγιστου των δυνάμεών τους, φυσικών και ψυχικών.
 
Η. Σπυριδόπουλος: «Βελτιωνόμαστε κάθε χρόνο»
 Ο Ξανθιώτης δρομέας Ηλίας Σπυριδόπουλος, που είναι ένας εκ των διοργανωτών του ROUT (μαζί με τους Λάζαρο Ρήγο, Χρήστο Κατσάνο κ.α. που είναι και οι… εμπνευστές του αγώνα), μίλησε λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωσή του στο «Ε» κάνοντας έναν μίνι – απολογισμό του διημέρου. Ο ίδιος, συμμετείχε ενεργά φέτος και ως δρομέας στον αγώνα (τερμάτισε 12ος) κι έτσι στη σχετική ερώτησή μας για το αν πρόλαβε να ξεκουραστεί απάντησε:
Η.Σ.: «Ξεκουράστηκα κάποιες ώρες όμως όλη την εβδομάδα θα κάνω πρόγραμμα αποθεραπείας καθώς η κούραση και η καταπόνηση του οργανισμού είναι μεγάλη». Συνεχίζοντας ο κ. Σπυριδόπουλος είπε:
Η.Σ.: «Ο απολογισμός του αγώνα ήταν και φέτος θετικός, αν κρίνουμε από τις συμμετοχές και τα σχόλια που λάβαμε. Φέτος το ποσοστό των δρομέων που ολοκλήρωσε τον αγώνα αυξήθηκε σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, κάτι που δείχνει ότι οι αθλητές προετοιμάζονται πλέον πιο δυνατά για τη διοργάνωση, ενώ κάθε χρόνο συμμετέχουν και πιο έμπειροι δρομείς. Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι φέτος έγινε και ρεκόρ με το 23ω.49λ.11δ. που σημείωσε ο πρώτος (Ν. Πετρόπουλος) με τους υπόλοιπους να τερματίζουν μετά τη συμπλήρωση 26 ωρών τρεξίματος»!
Σχετικά με τον απολογισμό ο Ξανθιώτης δρομέας τόνισε:
Η.Σ.: «Ήταν η 5η διοργάνωση που πραγματοποιήσαμε και θεωρώ ότι αυτό που ξεχώρισε φέτος ήταν η μεγάλη αύξηση των ξένων συμμετοχών, καθώς στον αγώνα πήραν μέρος αθλητές από διάφορες χώρες, όπως Αγγλία, Ρουμανία, Ολλανδία, Ρωσία, Κύπρο, ακόμη και από τη μακρινή Ισλανδία!
Το θετικό επίσης είναι ότι οι παραπάνω είναι έμπειροι αθλητές από τέτοιου είδους αγώνες σε όλο τον κόσμο και από τη δική μας διοργάνωση έφυγαν κατενθουσιασμένοι, αφήνοντάς μας θετικές εντυπώσεις και σχόλια.
Όλοι είχαν να πουν για τη φιλοξενία που τους παρείχαμε και τον φιλικό τρόπο αντιμετώπισης. Εκτός αυτού, όλοι μας είπαν ότι έμειναν έκπληκτοι από την ομορφιά στα διάφορα περάσματα της διαδρομής στην οροσειρά της Ροδόπης, αυτό είναι το σημαντικότερο για εμάς ως διοργανωτές καθώς στους στόχους του αγώνα είναι η προβολή του τόπου μας».
 
«Επαγγελματική αλλά όχι… ψυχρή αντιμετώπιση»
 Ο κ. Σπυριδόπουλος στάθηκε στα σχόλια που έλαβε από τους φιλοξενούμενους αθλητές από τις ξένες χώρες, οι οποίοι τόνιζαν ότι η αντιμετώπιση όλων των θεμάτων από πλευράς διοργανωτών ήταν επαγγελματική αλλά όχι… ψυχρή.
Η.Σ.: «Οι αθλητές από τις ξένες χώρες εκτός των άλλων τόνιζαν το πόσο επαγγελματικά αντιμετωπίζαμε τα διάφορα θέματα ή μικροπροβλήματα που προέκυπταν, χωρίς να είμαστε ¨ψυχροί¨ επαγγελματίες. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκαν στους σταθμούς ανεφοδιασμού όπου οι παρευρισκόμενοι εκεί τους χειροκροτούσαν, τους εμψύχωναν, αντάλλασαν μία κουβέντα μεταξύ τους κλπ. Επίσης τους εντυπωσίασε το πώς συμπεριφερόμαστε όλοι μαζί, ως μία μεγάλη παρέα που στηρίζει ο ένας τον άλλο και τον υγιή ανταγωνισμό που διακατέχει τους αθλητές του ROUT. Να σημειώσω εξάλλου ότι οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες είναι φυσιολάτρες, που τους αρέσει ο «εναλλακτικός» τρόπος ζωής, διασκέδασης κλπ. και προτιμούν τον ευθύ τρόπο αντιμετώπισης παρά τον τυπικό, όπως γίνεται σε αγώνες του εξωτερικού».
 
Σημαντική η βοήθεια των εθελοντών
 Εκτός της οργανωτικής επιτροπής, σπουδαία βοήθεια παρέχουν στον αγώνα «ROUT» και οι πολυάριθμοι εθελοντές. Ο κ. Σπυριδόπουλος μιλώντας γι’ αυτούς ανέφερε:
Η.Σ.: «Οι εθελοντές είναι το Α και το Ω της διοργάνωσης. Όχι μόνο ως «χέρι βοηθείας» αλλά και ως παρουσία καθώς αποτελούν πλέον αναπόσπαστο κομμάτι του αγώνα. Ο φιλικός χαρακτήρας και η αγάπη που δείχνουν για τον αγώνα μας κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους, ενώ να τονίσω ότι δεν είναι μόνο η εθελοντική βοήθεια που μας προσφέρουν ξοδεύοντας από τον προσωπικό τους χρόνο, αλλά συνεισφέρουν οικονομικά ακόμη και από την τσέπη τους, παρέχοντας εφόδια στους αθλητές κ.α. Εκτός από τους ιδιώτες εθελοντές, συλλογικά μας στήριξαν φέτος η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Ξάνθης, οι Έλληνες Διασώστες και το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού (παραρτήματα Ξάνθης – Καβάλας). Να σας πω τέλος ότι φέτος είχαμε ακόμη και ελικόπτερο stanby για παν ενδεχόμενο από ιδιώτη εθελοντή!. Πλέον χρειαζόμαστε λίγες ημέρες ξεκούραση και στη συνέχεια θα αρχίσουμε σιγά – σιγά τις προετοιμασίες για τον επόμενο αγώνα ROUT, τον Οκτώβριο του επόμενου έτους!» είπε ολοκληρώνοντας.
* Η διαδρομή του ROUT ξεκινάει από το «Δασικό Χωριό Ερύμανθου» και καταλήγει στο ίδιο σημείο με τους αθλητές να πραγματοποιούν ένα ¨κύκλο¨ μήκους 164χλμ. που περνάει από τα σημεία: Χαϊντού – Πρασινάδα – Ζαρκαδιά – Κρούσοβο – Γιουμουρλού – Αλήκιοϊ κ.α. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διοργάνωση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα «Rout.gr».
 
 
Η πρώτη 10άδα
 1. Πετρόπουλος Νικόλαος (23.49.11)
2. Τσάντος Κωνσταντίνος (26.13.46)
3. Ζιαμπάρας Δημήτριος (26.17.58)
4. Σιδηρόπουλος Νικόλαος (27.06.12)
5. Βασιλάτσε Μάριους (27.10.15)
6. Ορλεάνου Μίχαελ (28.36.39)
7. Ράλλης Ευστράτιος (29.02.25)
8. Περικλέους Βασίλειος (29.11.11)
9. Πολυχρονίδης Θεόδωρος (30.05.02)
10. Ρεΐζης Ιωάννης (30.11.23)
* Στον αγώνα μεταξύ άλλων συμμετείχαν οι παρακάτω Ξανθιώτες δρομείς:
Ακριτίδης Ευστάθιος (42ος)
Γενιτζές Παντελής (32ος)
Δημητριάδης Χρήστος (70ος)
Ευστρατίου Χρήστος (33ος)
Καλπάκης Αναστάσιος (17ος)
Καμαριανάκης Ανδρέας (83ος)
Λαμπάκης Γρηγόρης (31ος)
Μπαμπάτσος Αθανάσιος (56ος)
Σπυριδόπουλος Ηλίας (12ος)
Χούχος Σταμάτης (34ος)
 
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Ξάνθη υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα τη Δευτέρα

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, ο Δήμος Ξάνθης θα υποδεχθεί με λα…