Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Προχωρούν οι εργασίες της ανάπλασης του Λιμνίου

Προχωρούν οι εργασίες της ανάπλασης του Λιμνίου

0
limnio1-web
 

Το έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη πρόκειται να εξωραΐσει και να αναβαθμίσει την παραμελημένη περιοχή

 

Το πάρκο αναμένεται να αποτελέσει ένα σημείο συνάντησης για τους κατοίκους της πόλης

   limnio3-web
 
Ένα μεγάλο έργο, που αναμένεται να εξωραΐσει και να αναβαθμίσει την περιοχή του Λιμνίου, βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή. Η περιοχή πρόκειται να αποτελέσει τόπο αναψυχής και σημείο συνάντησης για πολίτες όλων των ηλικιακών φασμάτων, καθώς θα φιλοξενεί ποδηλατόδρομο, χώρο περιπάτου και παιδική χαρά μέσα σε ένα καταπράσινο χώρο.
Η κοινοπραξία Διαλόγλου-Μάνταλη-Χατζηκωνσταντίνου ως πλειοδότρια έχει αναλάβει να υλοποιήσει το έργο αυτό, ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται στο ποσό του 1.104.000 ευρώ. Σύμφωνα με την Διευθύντρια του Τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών Κατερίνα Μανά, το έργο υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθεί και θα δοθεί στο κοινό της πόλης στις 20 Αυγούστου 2014.
 
Υλοποιούνται τα έργα υποδομής
Τα συνεργεία που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο χώρο υλοποιούν τα έργα υποδομής, δηλαδή τοποθετούν ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις. Μετά την περάτωση των εργασιών αυτών, θα πραγματοποιηθεί αποξήλωση των παλιών ξύλινων εγκαταστάσεων προκειμένου να ανοίξει ο χώρος για να διαμορφωθεί ο χώρος του νέου πάρκου.
 
Έργο μείζονος σημασίας
Λαμβάνοντας κανείς υπόψη του την κατάσταση που επικρατεί μέχρι και σήμερα στο χώρο του Λιμνίου αντιλαμβάνεται τη σημασία και την αναγκαιότητα αυτού του έργου. Τα σκοτεινά σημεία του πάρκου έδωσαν την δυνατότητα σε μερικούς να το μετατρέψουν σε άντρο εγκληματικότητας και παραβατικότητας και γι’ αυτό το λόγο άλλωστε αυξήθηκε το αίσθημα ανασφάλειας όσων έχουν την πρόθεση να αναζητήσουν θέση στάθμευσης στην περιοχή. Το φαινόμενο αυτό δεν μπόρεσε να σταματήσει η αστυνομία παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις της. Ας ελπίσουμε το νέο πάρκο να γίνει αρωγός στη προσπάθεια της αναβάθμισης της ποιότητας ζωής στο κέντρο της πόλης και να αποτελέσει ένα ακόμη πόλο έλξης για τους Ξανθιώτες.
 
Γεωργία Ταραξοπούλου
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γιάννης Μάγγος: «Απαιτούμε δικαίωση για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του γιου μας»

Ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου μιλά στο «Ε» για τον χαμό του, την ατιμωρησία των υπεύθυνων κα…