Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Νέο έργο ύδρευσης – αποχέτευσης στο Δροσερό

Νέο έργο ύδρευσης – αποχέτευσης στο Δροσερό

0
drosero1-empros
 

Εγκρίθηκε η μελέτη 2 εκ. ευρώ από την περιφέρεια ΑΜΘ. Σύντομα η δημοπράτηση

 

Δίνεται λύση στο υγειονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο οικισμός

 
 
Προβάδισμα σε έργα οικισμών με ευπαθείς κοινωνικά ομάδες δίνει η περιφέρεια ΑΜΘ και σ’ αυτά τα πλαίσια εντάσσεται η έγκριση της μελέτης για έργα ύδρευσης αποχέτευσης που θα υλοποιηθούν από την ΔΕΥΑΞ. Πρόκειται για έργα 2 εκ. ευρώ που θα ολοκληρώσουν το συνολικό έργο ύδρευσης – αποχέτευσης στο Δροσερό που έχει ήδη ξεκινήσει, αναβαθμίζοντας υγειονομικά τον οικισμό.
 
Έργο ύδρευσης – αποχέτευσης στο Δροσερό
Όπως μας πληροφορεί ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ κ. Μανώλης Τσέπελης, η μελέτη αφορά στην αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης, νέα φρεάτια, νέα ασφαλτικά έργα καθώς επίσης και την κατασκευή ενός αντλιοστασίου που θα μεταφέρει τα λύματα στον βιολογικό καθαρισμό. ¨Όπως διευκρίνισε ο κ. Τσέπελη το έργο δεν αφορά τις γεωτρήσεις και τις δεξαμενές του Δροσερού από τις οποίες υδρεύονται οι περιοχές της πόλης που βρίσκονται κάτω από την οδό της Μ. Καραολή αλλά πρόκειται για έργο που αφορά μόνο στο δίκτυο του Δροσερού: «Ο περιφερειάρχης κ. Γιαννακίδης αναγνώρισε την αναγκαιότητα του έργου και του έδωσε προτεραιότητα και τον ευχαριστούμε γι αυτό. Η χρηματοδότησή του είναι από ένα ειδικό πρόγραμμα για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Μ’ αυτό το έργο το Δροσερό πλέον θα αναβαθμιστεί. Αποτελεί προτεραιότητα και για τη ΔΕΥΑΞ να παρέχει ποιοτικό νερό στους συμπολίτες μας και να τους θωρακίζει υγειονομικά. Μ’ αυτό το έργο το Δροσερό θα έχει πλέον ένα καινούργιο δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης και δεν θα υστερεί από κάθε άλλη περιοχή της πόλης», επισημαίνει ο κ. Τσέπελης, ο οποίος επίσης ανέφερε ότι προετοιμάζονται τα τεύχη δημοπράτησης ώστε πολύ σύντομα να μπει εργολάβος.
 
Περιμένουν να βγει το ΕΠΕΡΑ για το μεγάλο διαδημοτικό έργο
Σ’ ότι αφορά το μεγάλο διαδημοτικό έργο ύδρευσης της πόλης από την Γαλάνη, έργο που θα καταργήσει και τις γεωτρήσεις Δροσερού που δημιουργούν ενίοτε προβλήματα, ο κ. Τσέπελη ανέφερε ότι η Περιφέρεια περιμένει ν’ ανοίξει το ΕΠΕΡΑ (τομεακό πρόγραμμα του υπουργείου) ώστε να μπορέσει να το εντάξει. Υπενθυμίζουμε ότι υπάρχει δημόσια δέσμευση του κ,. Γιαννακίδη ότι θα δοθεί προτεραιότητα στο έργο αυτό που έχει προϋπολογισμό 30 εκ. ευρώ.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η τουριστική προβολή της ΑΜΘ συνεχίστηκε και στην TRAVEL EXPO CYPRUS 2024

Στην έκθεση αυτή συμμετείχε για μια ακόμη φορά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θρ…