Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Mini εκπτώσεις από 1 Νοεμβρίου

Mini εκπτώσεις από 1 Νοεμβρίου

0
ekptwseis
 

 Για πρώτη φορά εφαρμόζονται οι ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι

 

«Μικρό καλάθι» κρατάει ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου, υιοθετώντας απαισιόδοξη στάση απέναντι στα κυβερνητικά μέτρα που επιχειρούν να «τονώσουν» με ημίμετρα την αγορά

 
 
Σε δέκα ημέρες για πρώτη φορά τα καταστήματα θα μπορέσουν να έχουν μία ενδιάμεση εκπτωτική περίοδο, επιχειρώντας με αυτό τον τρόπο να εξάρουν το καταναλωτικό ενδιαφέρον και να ενθαρρύνουν τους πολίτες να κυκλοφορήσουν στα καταστήματα της πόλης. Σύμφωνα με τη νέα διάταξη που τίθεται σε εφαρμογή οι έμποροι θα παραλείψουν τα δεκαήμερα προσφορών και στη θέση του θα λειτουργήσουν υπό το καθεστώς των ενδιάμεσων εκπτώσεων. Έτσι, ουσιαστικά οι εκπτώσεις θα χωρίζονται σε τακτικές δύο φορές το χρόνο στα μέσα Ιανουαρίου και στα μέσα Ιουλίου και θα προστεθούν η μίνι εκπτωτική περίοδος που θα ξεκινά από 1η Νοεμβρίου και θα διαρκεί 10 ημέρες και η δεύτερη επίσης 10ήμερη περίοδος στις αρχές του Μαΐου.
Όπως διευκρινίστηκε από το υπουργείο, οι λιανέμποροι κατά το χρονικό διάστημα μέχρι την έναρξη των εκπτώσεων, επιτρέπεται κανονικά να προβαίνουν σε προσφορές, όπως άλλωστε ίσχυε και με το προηγούμενο νομοθετικό καθεστώς, όμως απαγορεύεται η ανακοίνωση προς το κοινό και η αναγγελία εκπτώσεων με οποιοδήποτε τρόπο, διαφήμιση, επιστολές ή ανάρτηση διαφημιστικών πινακίδων.
Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης. Σε οποιαδήποτε άλλη περίοδο προσφορών επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνον η ευκρινής αναγραφή της παλαιάς και της νέας τιμής των αγαθών ή των υπηρεσιών.
Σύμφωνα με όσα έχουν αποφασιστεί από την ΕΣΕΕ και τους Εμπορικούς Συλλόγους, εναπόκειται στους τελευταίους εάν θα προτρέψουν τα μέλη τους να λειτουργήσουν ή όχι κατά την Κυριακή, 3 Νοεμβρίου.
Γι’ αυτό το θέμα άλλωστε, αλλά και για μια σειρά από άλλα που ταλανίζουν τον κλάδο, θα συζητήσουν σε γενική συνέλευση αύριο και τα μέλη του εμπορικού συλλόγου Ξάνθης.
«Μικρό καλάθι» για την αποδοτικότητα του μέτρου των ενδιάμεσων εκπτώσεων κρατά ο πρόεδρος του ΕΣ Ξάνθης, που συνδέει την εξέλιξη αυτή και με το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές σημειώνοντας ότι: «δε λείπει ο χρόνος, αλλά το χρήμα από τους καταναλωτές». Εκτιμά ότι δε θα αλλάξει η κίνηση στην αγορά γιατί ούτως ή άλλως οι έμποροι προβαίνουν σε προσφορές, αν και η ψυχολογία των καταναλωτών είναι πολύ πεσμένη για αγορές και έξοδα. Τέλος, εξηγεί ότι σε μεγάλο βαθμό και αυτό το μέτρο θα κριθεί από τη στάση που θα κρατήσουν και οι μεγάλες εταιρίες.
 
Ελένη Διαφωνίδου

ediafonidou@empros.gr

 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Reuters: Μετά από μια δεκαετία «πόνου» η ελληνική οικονομία εκτοξεύεται το 2024

Η ελληνική οικονομία προβλέπεται να αναπτυχθεί με σχεδόν 3% το 2024 «Πριν από μια δεκαετία…