Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Συγχορδία» προβλημάτων στο Μουσικό Σχολείο Ξάνθης

«Συγχορδία» προβλημάτων στο Μουσικό Σχολείο Ξάνθης

0
sxoleio mousiko
 

 Μετ’ εμποδίων η μεταφορά μαθητών – Κενά 20 καθηγητών μουσικής -Κτιριακά προβλήματα. Διοργανώνουν σήμερα συναυλία διαμαρτυρίας

 

 Στο συρτάρι μιας υπαλλήλου του ΥΠΕΚΑ …ξεχάστηκε το τοπικό ρυμοτομικό για το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης.

 
 
 
«Συγχορδία» προβλημάτων ταλανίζουν τα Μουσικά Σχολεία της χώρας και μαζί τους και το μοναδικό Μουσικό Σχολείο στην Ξάνθη, που ιδρύθηκε το 1998, στεγάζεται από το 2000 στο Πνευματικό Κέντρο της Διομήδειας του δήμου Αβδήρων και στο οποίο φέτος φοιτούν 164 παιδιά Γυμνασίου – Λυκείου απ’ όλο τον νομό.
 
Προβλήματα στο Μουσικό Σχολείο Ξάνθης
Τα προβλήματα ειδικά για το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης αφορούν στην μεταφορά μαθητών, στην έλλειψη καθηγητών μουσικής παιδείας και σε ελλιπείς κτιριακές υποδομές. Όπως μας πληροφορεί ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης κ. Γιάννης Κακάρας τα προβλήματα με την μεταφορά των μαθητών δημιουργήθηκαν από την κατάργηση των μεταφορών με μισθωμένα αστικά του ΚΤΕΛ και με ΤΑΧΙ τα οποία και μετέφεραν τους μαθητές απ’ όλο τον νομό. Τώρα τα παιδιά μεταφέρονται με τα αστικά και τα λεωφορεία της γραμμής με μαθητικές κάρτες όμως έτσι χάνουν χρόνο καθώς καθυστερούν στην ώρα έναρξης του μαθήματος αλλά ιδιαίτερα οξυμένο είναι το πρόβλημα κατά την λήξη του προγράμματος που είναι διευρυμένο, λόγω των μουσικών ωρών και τα παιδιά εξαναγκάζονται να επιστρέφουν στα σπίτια τους με το λεωφορείο της γραμμής των 5μμ. Μάλιστα όπως αναφέρει ο κ. Κακάρας σε κάποιους οικισμούς το λεωφορείο φεύγει περιφερειακά και τα παιδιά περπατούν 1 – 2 χιλιόμετρα και νυχτερινές ώρες για να πάνε στα σπίτια τους: «Αυτό είναι ένα αντικίνητρο για τα παιδιά που θέλουν να φοιτήσουν στο Μουσικό Σχολείο. Επίσης έχουμε έλλειψη 20 καθηγητών με αποτέλεσμα να έχουμε απώλεια 400 μουσικών ωρών. Αλλά έχουμε και κτιριακά προβλήματα. Η στέγαση μας στο Πνευματικό Κέντρο ήταν προσωρινή όμως φαίνεται ότι έγινε μόνιμη», επισημαίνει ο κ. Κακάρας.
 
Στο συρτάρι μιας υπαλλήλου του ΥΠΕΚΑ …ξεχάστηκε το τοπικό ρυμοτομικό για το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης
Αναφορικά με την κατασκευή νέου Μουσικού σχολείου έχει παραχωρηθεί οικόπεδο από τον δήμο Αβδήρων ενώ έχει αποσταλεί από τον Ιούλιο από το Δήμο στο ΥΠΕΚΑ το τοπικό ρυμοτομικό προκειμένου να εγκριθεί για να ξεκινήσει η μελέτη. Όπως όμως μας πληροφόρησε ο κ. Κακάρας χθες ήρθε ενημέρωση ότι το τοπικό ρυμοτομικό έχει ξεχαστεί στα συρτάρια κάποιας υπαλλήλου που δεν έχει κάνει απολύτως τίποτε με συνέπεια να καθυστερεί η όποια εξέλιξη!
 
Διαμαρτυρία μετά μουσικής
Να σημειώσουμε τέλος ότι το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης συμμετέχει στην Πανελλήνια Κινητοποίηση των Μουσικών Σχολείων όλης της χώρας, διοργανώνοντας μια Μουσική Παράσταση Διαμαρτυρίας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα και ώρα 12:00μ.μ. στο πάρκο μπροστά από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυσεύρετο το εργατικό δυναμικό στην Ξάνθη

Προσφορά εργασίας υπάρχει αλλά οι άνεργοι προτιμούν τα επιδόματα –  Παράπονα εργοδοτ…