Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Νέο επεισόδιο στο σίριαλ «Πολιτεία»

Νέο επεισόδιο στο σίριαλ «Πολιτεία»

0
politeia
 

Ο δήμος Αβδήρων θα την σφραγίσει την προσεχή Παρακευή. Ανεστάλη προσωρινά λόγω νομικού κωλύματος

 

Υπό περαιτέρω εισαγγελική διερεύνηση το πόρισμα του ΣΕΕΔΔ. Απειλές Μωραΐτη: «Θα τους τσακίσω…»

 
 
Δεν σφραγίστηκε η «Πολιτεία» του Στέλιου Μωραΐτη την Τρίτη 15 Οκτωβρίου όπως είχε προαναγγελθεί από τον Δήμο Αβδήρων όμως μόνο προσωρινά! Ο δήμος επανέρχεται και όπως διαβεβαιώνει στο «Ε» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παναγιώτης Ξανθόπουλος το Κέντρο «Πολιτεία» θα σφραγιστεί την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί. Στο μεταξύ μύδρους εξαπέλυσε εναντίον του δήμου αλλά και γενικώς και αορίστως εναντίον των «λαμογιών και των επίορκων αλητών πολιτικών και των υπαλλήλων των δημοσίων υπηρεσιών» , ο ιδιοκτήτης της Πολιτείας και πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης κ. Στέλιος Μωραΐτης, απειλώντας ότι θα τους «τσακίσει»!
 
Την προσεχή Παρασκευή ο δήμος Αβδήρων θα σφραγίσει την «Πολιτεία»
Σε «νομικό κώλυμα» οφείλεται η προσωρινή αναστολή της σφράγισης της «Πολιτείας», σύμφωνα με τον κ. Ξανθόπουλο. Συγκεκριμένα όπως δήλωσε στο «Ε» ενώ πήγαν με τον πρόεδρου Δ. Σ. κ. Θεοχάρους να εκτελέσουν την απόφαση… διαπίστωσαν δεν είναι αυτοί αρμόδιοι για αυτό αλλά η δημοτική αστυνομία. Σύμφωνα με πληροφορίες μας την επισήμανση αυτή την έκανε ο νομικός εκπρόσωπος της επιχείρησης.
 
Δεν ήξεραν δεν ρώταγαν…
Το μπέρδεμα δημιουργήθηκε επειδή ο Δήμος Αβδήρων δεν είχε ποτέ δημοτική αστυνομία. Τελικά την λύση την βρήκαν στο νόμο που ορίζει ως αρμόδιο για την σφράγιση καταστημάτων ελλείψει δημοτικής ς θέση μένει αναπάντητο καταδεικνύει όμως μια προχειρότητα που εκθέτει τον δήμο. Σ’ ότι αφορά την ουσία της υπόθεσης ο κ. Ξανθόπουλος επιμένει ότι ο δήμος έχει ένα Πόρισμα του ΣΕΕΔΔ – ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ – ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ των Σερρών που λέει ότι το εν λόγω κατάστημα σε έλεγχο που διενήργησε η υπηρεσία βρέθηκε ότι δεν έχει τις απαιτούμενες άδειες λειτουργίας και πρέπει να σφραγιστεί.
 
Υπό περαιτέρω εισαγγελική διερεύνηση το πόρισμα του ΣΕΕΔΔ
Το «Ε» απευθύνθηκε στην κα Αλεξανδρίδου που διενήργησε τον έλεγχο και υπογράφει το πόρισμα υποβάλλοντας το αίτημα για προσκόμιση του εγγράφου. Όπως όμως μας επεσήμανε το συγκεκριμένο πόρισμα μετά από απόφαση του ειδικού γραμματέα της υπηρεσίας δεν δίνεται στη δημοσιότητα επειδή έχει σταλεί στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές και έχει τεθεί υπό περαιτέρω εισαγγελική έρευνα. Ανέφερε επίσης ότι το πόρισμα έχει εγκριθεί στις 9 Μαΐου του 2013 και ο έλεγχος ασκήθηκε κατόπιν καταγγελιών του κ. Μάριου Δραγουϊδη. Τέλος σημείωσε ότι ο έλεγχος βασίστηκε σε στοιχεία των αρμόδιων υπηρεσιών.
 
 
Απειλεί ο Μωραϊτης
moraitis eveΩστόσο «Θεούς και δαίμονες» επικαλείται ο Στέλιος Μωραϊτης επιμένοντας ότι ο έλεγχος αφορά το 2008 και ότι ο ίδιος έχει 5 αθωωτικές δικαστικές αποφάσεις και δύο βουλεύματα και την άδεια της ΕΠΑΕ, ότι η άδεια του είναι για κατάστημα πολλαπλών χρήσεων και ότι είναι καθ’ όλα νόμιμος ενώ στρέφεται και εναντίον του ΣΕΕΔΔ και των υπηρεσιών που έστειλαν τα στοιχεία τονίζοντας ότι : «απέκρυψαν τα πάντα…Τα στοιχεία που τους έστειλαν οι υπηρεσίες δεν ήταν αληθή». Ο κ. Μωραΐτης συνδέει άμεσα όλα αυτά με την δίκη και καταδίκη Χατζηευαγγέλου και την Μηνυτήρια αναφορά του Σωκράτη Ξυνίδη που έγιναν την ημέρα που κατέθετε στο Εφετείο Κομοτηνής και σημειώνει ότι έχει στοχοποιηθεί από «συμμορίες με αλήτες πολιτικούς και λαμόγια υπαλλήλους δημοσίων υπηρεσιών», όπως είναι οι ακριβείς χαρακτηρισμοί του που όμως «στο πρόσωπό του θα βρουν τον μάστορή τους!».
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxnathopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε τροχιά αναβάθμισης το ελικοδρόμιο Σαμοθράκης

Το έργο, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ, έχει αντικείμενο την επισκευή και συντήρηση των εγκα…